12.000 TL ile CS2 için toplama sistem tavsiyesi

Elwaysed

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bütçem 12.000₺ öyle ağır oyunlar oynanmayacak. Daha çok iş için kullanılıcak bir bilgisayar arıyorum. Oyun olarak da örnek vermek gerekirse Minecraft, Counter-Strike 2 gibi oyunlar oynanacak bir bilgisayar olsun istiyorum.

1718649942680.png
Normalde şu sistemi düşünmüştüm sizce iyi mi sistem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkabildiğiniz maksimum bütçe nedir ve monitör dahil miydi bütçenize?

Birde iş amaçlı kullanılmaktan kasıt hangi programlar kullanılacak?

Çıkabildiğiniz maksimum bütçe nedir ve monitör dahil miydi bütçenize?

Birde iş amaçlı kullanılmaktan kasıt hangi programlar kullanılacak?
maksimum bütçe 15.000₺ olur ama kendim için toplamıyorum bu bilgisayarı yakın bir tanıdığım alacak kızı için. Çizim yapabileceği ağır olmayan orta olan oyunları oynayabileceği bir bilgisayar tercihim olur. Öyle aman aman bilgisayarlara gerek yok ama uzun vadede iş görecek bir şey olursa iyi olur. Monitör dahil değil.

Şu dörtlüden bütçene uygun olanı alabilirsin.

Eki Görüntüle 2225030
en düşük fiyatlı olan bile güçlü bir sistem onun için. Daha uygun ve daha düşüğü varsa daha iyi olur 1650 gibi mesela

maksimum bütçe 15.000₺ olur ama kendim için toplamıyorum bu bilgisayarı yakın bir tanıdığım alacak kızı için. Çizim yapabileceği ağır olmayan orta olan oyunları oynayabileceği bir bilgisayar tercihim olur. Öyle aman aman bilgisayarlara gerek yok ama uzun vadede iş görecek bir şey olursa iyi olur. Monitör dahil değil.

en düşük fiyatlı olan bile güçlü bir sistem onun için. Daha uygun ve daha düşüğü varsa daha iyi olur 1650 gibi mesela
Ne için kullanacağını henüz tam anlayamadım fakat bu bütçede bir kaç sistem önerebilirim:
Bütçe 1500₺ artarsa eğer, kasayı +1157 farkla DeepCooL CC560 700W modeli ile özelleştirip satın alınabilir.

Bu sistem ile bir çok oyunu 1080P orta-yüksek grafiklerde akıcı bir şekilde oynanılabilir.

Eğer bütçe artmazsa 5600G'li apu sistem alınabilir:
Hazır sistem isterseniz,
Fakat resimde özelleştirdiğim gibi alın, bu hali ile almanızı önermem.

Eğer toplama istersenizde:

İşlemci:

4900₺

Anakart:
2200₺

Ram:
1600₺

Ssd:
1340₺

PSU:

Kasa:
1415₺

Benim önerim hazır sistem almanız olur, montajı yapılı bir şekilde geliyor. Hiç uğraşmazsınız kargo geldiğinde. Direk fişe tak çalıştır. Pratik olur.
Eğer toplama olanı almak isterseniz, ve bilgisayarlar toplama ile bilginiz yoksa hazır sistem almanız çok daha mantıklı. Onun toplaması için en az 500₺ isterler.
Siz bilirsiniz yine de hocam, hayırlı olsun şimdiden.

Unutmadan, Ryzen 5 5600G'li sistemde ekran kartı yoktur, işlemcinin içinde ki dahili ekran kartı kullanılır. 5600G'nin ekran kartı gücüde Gt 1030 ve Gtx 750Ti arasında bir şey olması lazım. İleride yükseltme yapıllırsa, ekran kartı takılmak istenirse Rtx 4060 veya Rx 7600'a kadar bu işlemci ile darboğaz v.s. yaşamadan kullanabilir.

İki sistemin oyun testleri;
Rx 6600- Ryzen 5 5500:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen 5 5600G:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-17-23-58-05-353_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-06-17-23-58-05-353_com.android.chrome.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 58
Ne için kullanacağını henüz tam anlayamadım fakat bu bütçede bir kaç sistem önerebilirim:
Bütçe 1500₺ artarsa eğer, kasayı +1157 farkla DeepCooL CC560 700W modeli ile özelleştirip satın alınabilir.

Bu sistem ile bir çok oyunu 1080P orta-yüksek grafiklerde akıcı bir şekilde oynanılabilir.

Eğer bütçe artmazsa 5600G'li apu sistem alınabilir:
Hazır sistem isterseniz,
Fakat resimde özelleştirdiğim gibi alın, bu hali ile almanızı önermem.

Eğer toplama istersenizde:

İşlemci:

4900₺

Anakart:
2200₺

Ram:
1600₺

Ssd:
1340₺

PSU:

Kasa:
1415₺

Benim önerim hazır sistem almanız olur, montajı yapılı bir şekilde geliyor. Hiç uğraşmazsınız kargo geldiğinde. Direk fişe tak çalıştır. Pratik olur.
Eğer toplama olanı almak isterseniz, ve bilgisayarlar toplama ile bilginiz yoksa hazır sistem almanız çok daha mantıklı. Onun toplaması için en az 500₺ isterler.
Siz bilirsiniz yine de hocam, hayırlı olsun şimdiden.

Unutmadan, Ryzen 5 5600G'li sistemde ekran kartı yoktur, işlemcinin içinde ki dahili ekran kartı kullanılır. 5600G'nin ekran kartı gücüde Gt 1030 ve Gtx 750Ti arasında bir şey olması lazım. İleride yükseltme yapıllırsa, ekran kartı takılmak istenirse Rtx 4060 veya Rx 7600'a kadar bu işlemci ile darboğaz v.s. yaşamadan kullanabilir.

İki sistemin oyun testleri;
Rx 6600- Ryzen 5 5500:

Ryzen 5 5600G:

Teşekkür ederim

Konu çözülmediyse önerebileceğim bişeyler var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı