12.000 TL sistem önerisi

zenti

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. 12 bin TL bütçem var ve Adobe Premier, After Effects, oyun ve Twitch'de yayin acmak icin kullanacağım sistem onerilerinizi bekliyorum. Ekran kartinin NVIDIA olmasini istiyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2. el düşünüyorsanız o fiyata RTX 3060 hazır sistemler gördüm sarı sitede. Sıfır istiyorum diyorsanız RTX 2060'a yönelin.

12 bin liraya dediğin şeyler tam karşılanmıyor. Ekran kartı amd tercih edeceksin bence kötü değiller saf kas gücü olarak daha iyi işler çıkartabiliyorlar yada bütçeyi biraz arttırman lazım 12 bin liraya biraz daha günlük kullanıcı tarzında bişey yapabilirsin.

Ekran kartı tercihinizi AMD yönünde kullanmanızdan yanayım. Bu bütçede RX 6600 muadili bir NVIDIA kart bulmanız imkansız. Hadi 3050 bile olsa o da 14K'lardan başlıyor. Zaten 3050 alsanız da adamakıllı bir RTX performansı veremez.

Hocam 2. el düşünüyorsanız o fiyata RTX 3060 hazır sistemler gördüm sarı sitede. Sıfır istiyorum diyorsanız RTX 2060'a yönelin.
6600 varken alınmaz.

Ekran kartı tercihinizi AMD yönünde kullanmanızdan yanayım. Bu bütçede RX 6600 muadili bir NVIDIA kart bulmanız imkansız. Hadi 3050 bile olsa o da 14K'lardan başlıyor. Zaten 3050 alsanız da adamakıllı bir RTX performansı veremez.

6600 varken alınmaz.
Her ne kadar RX 6600 daha iyi olsa da yayın, render v.b konularda RTX kartlara karşı zayıf kalıyor
AMD kartlar. @raidExodus 'un dediği gibi 2.el RTX 3060 veya sıfır RTX 2060/3050'ye gidilmeli.
3050 bile olsa o da 14K'lardan başlıyor
12.200 TL'ye RTX 3050 bir sistem, parçaları da kötü değil. Abartmışsınız sanki?
Önerdiğimi söylemedim, örnek veriyorum sadece.

Her ne kadar RX 6600 daha iyi olsa da yayın, render v.b konularda RTX kartlara karşı zayıf kalıyor
AMD kartlar. @raidExodus 'un dediği gibi 2.el RTX 3060 veya sıfır RTX 2060/3050'ye gidilmeli.

12.200 TL'ye RTX 3050 bir sistem, parçaları da kötü değil. Abartmışsınız sanki?
Önerdiğimi söylemedim, örnek veriyorum sadece.
Hocam bence 3050 alacağına 2. el 3060 alsın çok çok daha iyi olur. Örnek verdinizde biraz kötü yerden verdiniz linki. 😁

Hocam bence 3050 alacağına 2. el 3060 alsın çok çok daha iyi olur. Örnek verdinizde biraz kötü yerden verdiniz linki. 😁
Temiz bir 2.el RTX 3060 sistem bulabilirse iyi, sıfır ve düzgün RTX 2060 sistemler biraz zor bulunuyor.

Bu siteye bakmamıştım. Konu sahibi neden NVIDIA istiyor bilmiyorum ama daha ucuz olsa da 6600 öneririm.
Demek ki güvenmiyor AMD'ye, zaten ekran kartını NVIDIA olarak alması daha iyi olacaktır yayın ve render işleri için. Yanına Ryzen bir işlemci denk gelirse olur gibi. Bu bütçedeki işlemcilerde genel olarak Ryzen'ın daha iyi performansı oluyor render v.b işlerde fakat bu bütçedeki Ryzen'in (R5 5500) hem PCI 3.0 hem de AM4 olması İntel'i (I3-12100F) daha hoş gösteriyor gözümde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı