12,000 TL Sistem Toplama Önerisi

Kurduğun cümleden pek bir şey anlamasamda, ben oynayamazsın demedim cümlemi çarpıtmayı aklının ucundan bile geçirme. Sadece aldığın ekran kartının o çözünürlük için dizayn edilmediğini ve 2K bir monitör almanın senin faydana olduğunu söyledim. Ama siz ısrarla " arkadaşlarım kullanıyor, sorunu olanı görmedim, herkes böyle topluyor" gibi şeyler söylüyorsun. GTX 1070'de bile bunu hissediyorum ben, kaldı ki GTX 1080 gibi bir kartta hissedilmesin.

Bak şöyle anlatayım. Şimdi sende güçlü bir ekran kartı var. 1080p ile kendini kullanamıyor ve veriyor gücü veriyor gücü. Bunun sonunda işlemci buna yetişemiyor ve yük işlemciye biniyor olay bu. Yani bir nevi darboğaz oluyor. Ama 2k bir monitörde ise kart kendini oldukça güzel bir şekilde kullanıyor ve işlemciye yük binmiyor. Hem senin için çözünürlük yükselmiş oluyor hem de işlemci fazla yük altında kalmıyor.

En basit şekilde böyle anlattım.

Darboğaz olayını sadece ekran kartı ve monitör arasında düşünmeyin. Birbirini karşılamayan bileşenler sistemde darboğaza sebebiyet verir. Siz gidip 2005 üretimi bir ekran kartını bugün 9. nesil bir işlemci ile kullanırsanız darboğaz yaşarsınız. Çünkü ortada birbirini karşılamayan bileşenler mevcut. Lamborghini'ye tüp takmak gibi oluyor yani. GTX1070 ve GTX1080 yüksek işlem gücü olan ekran kartlarıdır. Yani yüksek işlem gücü ile monitöre yüksek miktarda veri gönderirler. Eğer monitör bu verileri gösteremeyecek kadar 'az' özellikte ise o sistem darboğaz yaşar. Evet, yine her işinizi yaparsınız, oyunları yine 200+ FPS'te oynarsınız ancak görüntünüzün kalitesi düşmüş olur.

Christiano Ronaldo ve Messi ile futbol oynayacaksınız ve maçı çocukken her gün satın aldığımız plastik toplar ile oynayacaksınız. Olur mu, olmaz.:)

Bak şöyle anlatayım. Şimdi sende güçlü bir ekran kartı var. 1080p ile kendini kullanamıyor ve veriyor gücü veriyor gücü. Bunun sonunda işlemci buna yetişemiyor ve yük işlemciye biniyor olay bu. Yani bir nevi darboğaz oluyor. Ama 2k bir monitörde ise kart kendini oldukça güzel bir şekilde kullanıyor ve işlemciye yük binmiyor. Hem senin için çözünürlük yükselmiş oluyor hem de işlemci fazla yük altında kalmıyor.

En basit şekilde böyle anlattım.
eyvallah güzel anlatışın için

Darboğaz olayını sadece ekran kartı ve monitör arasında düşünmeyin. Birbirini karşılamayan bileşenler sistemde darboğaza sebebiyet verir. Siz gidip 2005 üretimi bir ekran kartını bugün 9. nesil bir işlemci ile kullanırsanız darboğaz yaşarsınız. Çünkü ortada birbirini karşılamayan bileşenler mevcut. Lamborghini'ye tüp takmak gibi oluyor yani. GTX1070 ve GTX1080 yüksek işlem gücü olan ekran kartlarıdır. Yani yüksek işlem gücü ile monitöre yüksek miktarda veri gönderirler. Eğer monitör bu verileri gösteremeyecek kadar 'az' özellikte ise o sistem darboğaz yaşar. Evet, yine her işinizi yaparsınız, oyunları yine 200+ FPS'te oynarsınız ancak görüntünüzün kalitesi düşmüş olur.

Christiano Ronaldo ve Messi ile futbol oynayacaksınız ve maçı çocukken her gün satın aldığımız plastik toplar ile oynayacaksınız. Olur mu, olmaz.:)
ççok şükür bni anlayan birisi çıktı sonunda :)

eyvallah güzel anlatışın için

ççok şükür bni anlayan birisi çıktı sonunda :)

Anlamakla alakası yok. Arkadaşların belirttiği gibi anlamamakta direniyorsunuz. Kendinizde hata yaptığınızı biliyorsunuz ama “Oynatsın yeter bana.” diyerek kendinizi geçiştiriyorsunuz. Hazır imkan varken monitörü iade edin. Dell S2417DG alıp 2K 165Hz ve G-SYNC’in tadını çıkartın. Bunlar sadece 1800₺.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı