12.000 TL Workstation Sistem Toplama

egeboii

Kilopat
Mimarım ve işim gereği çok yoğun 3D çizimlerin renderlarını alıyorum ve mevcut bilgisayarımda en azından ışıklandırma vs. doğru oldu mu diye basit bir render almak bile 15-20 dakikamı alıyor. Hem final product alırken hem de proje üzerinde çalışırken hızlanmak amaçlı bir toplama yapmak istiyorum. Bildiğim, duyduğum kadarıyla Vray çekirdek sayısına bağlı işlem yükü olan bir program RT olmadığı için GPU kullanmıyor. Yani aslında asıl amacım 12.000 TL bütçe ile ulaşabildiğim en yüksek core sayısına ulaşmak. Siparişin bir kısmını (ufak ve hafif parçaları) AmExpress ile Amazon Amerika üzerinden gerçekleştireceğim.

Kafamda 2x Intel Xeon 8 Core yapmak vardı ama güncel Xeon işlemciler çok pahalılar sistem bütçemi çok aşıyor. Eski bir CPU alınabilir burada da problem hiç "0" işlemci bulamadım. Ama öneriniz olursa Xeon tarafına da kayabilirim. Her türlü fikre açığım.

Dün gece Amazon'dan bir sistem topladım:
  • -AMD Ryzen Threadripper 1950X (16-core/32-thread) Desktop Processor (YD195XA8AEWOF) and Corsair Liquid Cooler Bundle
  • -ASUS PRIME X399-A AMD Threadripper TR4 DDR4 M.2 U.2 X399 EATX HEDT Motherboard with USB 3.1 Gen2, AURA Sync RGB Lighting and 3D Printing Mounts
  • -Corsair Vengeance LPX 64GB (4x16GB) DDR4 DRAM 2800MHz (PC4-22400) C14 Memory Kit - Black
  • -Samsung 960 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2 Internal SSD (MZ-V6P512BW)
  • -Mushkin REACTOR 1TB Internal Solid State Drive (SSD) 2.5 Inch SATA III 6Gb/s MLC 7mm MKNSSDRE1TB
  • -WD 4 TB 3.5" Performance Hard Drive 128 MB Cache, 3.5" Internal Bare or OEM Drives, Black (WD4004FZWX)

Burası 2700 USD yapıyor.
Kalan PSU ve GPU'yu Türkiye'den ikinci el tedarik etmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı