12.000 TL'ye iPhone 11 almak mantıklı mı?

Gayet güzel fakat neredeyse en önemli parçalardan biri olan ekran değişmiş. True Tone çalışmaz büyük ihtimalle, o telefon iPhone tadı vermez ama yapacak bir şey yok güzel fiyat.

Harbi ya Apple telefonlar 5 sene güncelleme alıyor diye linçliyolarya bilmiyolarki Android 3 sene güncelleme alıyor. Ayrıca şu an hala daha arkadaşım 6S Plus kullanıyor WhatsApp Instagram falan takılabiliyor siz düşünün iPhone düşmanlığını bırakın artık ve hurda demeyin şu cihazlara 2015'te çıkan cihaz 9 senelik hala daha kullanılıyor ve ara güncellemeleri alıyor.

6S + ve 7 üstü cihaz denemeyip Apple haterı güzel Semih kardeşim, diğer telefonlar hakkında uzun bir deneyimleme fırsatın olmadıysa nedendir bu baba puroluk taslaman?

Desteği kesilen cihazlar değer kaybediyor diyorsun. Hâlâ 8+'ın 7-8k dan, XR, XS, XS MAX ve üstü cihazların peynir ekmek gibi satmasindan anlıyoruz desteği kesilen cihazların değer kaybetmesini.

Biraz daha koyup değişensiz alabilirdin hocam ekranın değişmiş olması sıkıntı hayırlı olsun yine de.

Biraz daha koyup değişensiz alabilirdin hocam ekranın değişmiş olması sıkıntı hayırlı olsun yine de.
Orijinalle degistiyse sorun yokta cakmaysa çok büyük bir etken. Yazarken kasıyor 60 da 30 hz gibi hissettiriyor renkleri berbat veriyor vs.

6S + ve 7 üstü cihaz denemeyip Apple haterı güzel Semih kardeşim, diğer telefonlar hakkında uzun bir deneyimleme fırsatın olmadıysa nedendir bu baba puroluk taslaman?

Kardeşim şaka mısın aktif olarak 14 Pro kullanıcısıyım. Bilip bilmeden konuşmanı geçtim gerçekleri söyleyince hoşuna gitmeyip beni hater görmeni de anlıyorum her neyse.

Desteği kesilen cihazlar değer kaybediyor diyorsun. Hâlâ 8+'ın 7-8kdan, XR, XS, XS Max ve üstü cihazların peynir ekmek gibi satmasindan anlıyoruz desteği kesilen cihazların değer kaybetmesini.

Senin sanırım ülkenin gidişatından paranın pul oluşundan haberin yok " değer kaybı" lafını da farklı yorumluyorsun alalım ele 8 Plus'ı. Çıkış fiyatını kontrol ettim 64 GB giriş seviyesi depolaması 4800TL'den çıkmış Eylül 2017'de. Dolar kuru 3, 42TL. bugün dolar 32, 60TL ve 8 Plus'ın ikinci elleri 7-8K bandı dediğin gibi. Bu mu değer kaybetmemiş? Paramız 7 yılda tam 10 kat pul olmuş senin cihaz 2K fiyatı artmış. Çok gülünç değil mi sence de? Gel hadi 12 Pro'yu baz alalım gerçek değer kaybı olmaması ne demekmiş anlatalım sana:
Eylül 2020'de 15K'den çıkan 12 Pro şu an ikinci eli 25-30k arasında değişiyor. Senin dediğin mi değer kaybetmemiş yoksa benim dediğim mi? Anladın inşallah
Yani demek istiyoruz ki 2019'da da 7-8k fiyatından çıkan iPhone 11'i artık destek bittiğinde konu sahibi arkadaş ekranı değişmiş olan bir cihazı 12K'ye geri zor satar dedim buraya kadar uzadı konu. Kabul et ya da etme 2019'daki 7-8K ile bugünün 12K'sı alım gücü olarak bak, döviz alma olarak bak ne olarak bakarsan bak aynı değil. Verdiğim örnekteki 12 Pro'daki de aynı değil ama en azından çok daha büyük oranda fiyatını artırarak değerini korumuş oluyor. Yani değer koruma olayı bizim piyasada cihazın güncelleme desteği bitince ölüyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…