12.000 TL'ye iPhone 11 almak mantıklı mı?

Evet aldıktan sonra konuyu açmam saçma oldu linçlemezseniz sevinirim. Sarı siteden pil ve ekranı değişmiş iPhone 11 aldım hale kargoda bayramdan dolayı, telefonda Face ID vs çalışıyor pili 2.5 ay önce güçlendirilmiş Deji batarya ile değiştirilmiş Android telefondan sıkılmıştım gerçekten fazla araştırmadım almadan önce, sosyal medya kullanıyorum sadece ekran süresi bu hali ile kaç saat verebilir sizce ve almakla hatamı ettim cevaplarınız bekliyorum, teşekkür ederim.

Gayet güzel fakat neredeyse en önemli parçalardan biri olan ekran değişmiş. True Tone çalışmaz büyük ihtimalle, o telefon iPhone tadı vermez ama yapacak bir şey yok güzel fiyat.

Şu muhabbeti yapmaktan sıkılmayacaksınız abi. iPhone 8+ vereyim eline kullan bakalım. Nasıl bir cihazmis. Desteği var mı? Yok. Ama kasma, donm hiçbir şey yapmıyor. Kuzenimde 4 yıldır iPhone 7 var. Şarjı uçuyor kabul ediyorum. Halamda da A10 var. Halamdaki A10'a kendimi kaydedecektim. Telefon patliyordu az daha. iPhone 7 öyle değil. Hâlâ kayıyor yağ gibi. Onu gectim boşta bir 6S 16 GB. 2015'te çıkan bir telefon olmasına rağmen pil 50 altına düşmediği sürece oyun bile oynatiyor. 50 altına düşünce telefon kafayı yiyor. Ama açılış hızı 23 saniye. Elimdeki dandik Android bazen 3 bazen 5 dakikaya açılıyor vesselam.

Harbi ya Apple telefonlar 5 sene güncelleme alıyor diye linçliyolarya bilmiyolarki Android 3 sene güncelleme alıyor. Ayrıca şu an hala daha arkadaşım 6S Plus kullanıyor WhatsApp Instagram falan takılabiliyor siz düşünün iPhone düşmanlığını bırakın artık ve hurda demeyin şu cihazlara 2015'te çıkan cihaz 9 senelik hala daha kullanılıyor ve ara güncellemeleri alıyor.

Önce sen üslubuna dikkat et öyle “eline vereyim kullan bakalım “tarzı cümleleri kuramazsın forumdasın. Gündelik hayatta da kullanma aklında olsun başka bir şeyi verirler eline.
8 Plus veya 6S,7 gibi cihazlar reels izlerken bile kasıyor bu mu performans algın? 2023 Temmuz ayına kadar iPhone 7’yi kullandım gayette yavaş ve takılıyordu. 2020 yılına kadar iPhone 6s Plus da kullandım iPhone 7 ile beraber iOS 13 ile o cihazda gayet takılmaları yaşatıyordu bana şu anki halini düşünmek bile istemiyorum. Oyun bile açıyor olması veya rehberde kişiyi kaydederken kasmıyor oluşu o cihazları performanslı yapmaz. Sana göre performanslı olabilirler ama gerçekte öyle değil. Bu arada destek bitince kasarlar tarzı bir algı oluşmasın onu demek istemiyorum zaten destek kesilmeden önce de bu cihazlar üçüncü yıldan itibaren bitiyorlar. Benim orada demek istediğim sen her ne kadar başka tarafından anlasan da Türkiye piyasasında güncelleme desteği bitince cihazlar değer kaybediyor.
6S + ve 7 üstü cihaz denemeyip Apple haterı güzel Semih kardeşim, diğer telefonlar hakkında uzun bir deneyimleme fırsatın olmadıysa nedendir bu baba puroluk taslaman?

Desteği kesilen cihazlar değer kaybediyor diyorsun. Hâlâ 8+'ın 7-8k dan, XR, XS, XS MAX ve üstü cihazların peynir ekmek gibi satmasindan anlıyoruz desteği kesilen cihazların değer kaybetmesini.

Evet aldıktan sonra konuyu açmam saçma oldu linçlemezseniz sevinirim. Sarı siteden pil ve ekranı değişmiş iPhone 11 aldım hale kargoda bayramdan dolayı, telefonda Face ID vs çalışıyor pili 2.5 ay önce güçlendirilmiş Deji batarya ile değiştirilmiş Android telefondan sıkılmıştım gerçekten fazla araştırmadım almadan önce, sosyal medya kullanıyorum sadece ekran süresi bu hali ile kaç saat verebilir sizce ve almakla hatamı ettim cevaplarınız bekliyorum, teşekkür ederim.
Biraz daha koyup değişensiz alabilirdin hocam ekranın değişmiş olması sıkıntı hayırlı olsun yine de.

6S + ve 7 üstü cihaz denemeyip Apple haterı güzel Semih kardeşim, diğer telefonlar hakkında uzun bir deneyimleme fırsatın olmadıysa nedendir bu baba puroluk taslaman?

Kardeşim şaka mısın aktif olarak 14 Pro kullanıcısıyım. Bilip bilmeden konuşmanı geçtim gerçekleri söyleyince hoşuna gitmeyip beni hater görmeni de anlıyorum her neyse.

Desteği kesilen cihazlar değer kaybediyor diyorsun. Hâlâ 8+'ın 7-8kdan, XR, XS, XS Max ve üstü cihazların peynir ekmek gibi satmasindan anlıyoruz desteği kesilen cihazların değer kaybetmesini.

Senin sanırım ülkenin gidişatından paranın pul oluşundan haberin yok " değer kaybı" lafını da farklı yorumluyorsun alalım ele 8 Plus'ı. Çıkış fiyatını kontrol ettim 64 GB giriş seviyesi depolaması 4800TL'den çıkmış Eylül 2017'de. Dolar kuru 3, 42TL. bugün dolar 32, 60TL ve 8 Plus'ın ikinci elleri 7-8K bandı dediğin gibi. Bu mu değer kaybetmemiş? Paramız 7 yılda tam 10 kat pul olmuş senin cihaz 2K fiyatı artmış. Çok gülünç değil mi sence de? Gel hadi 12 Pro'yu baz alalım gerçek değer kaybı olmaması ne demekmiş anlatalım sana:
Eylül 2020'de 15K'den çıkan 12 Pro şu an ikinci eli 25-30k arasında değişiyor. Senin dediğin mi değer kaybetmemiş yoksa benim dediğim mi? Anladın inşallah :)
Yani demek istiyoruz ki 2019'da da 7-8k fiyatından çıkan iPhone 11'i artık destek bittiğinde konu sahibi arkadaş ekranı değişmiş olan bir cihazı 12K'ye geri zor satar dedim buraya kadar uzadı konu. Kabul et ya da etme 2019'daki 7-8K ile bugünün 12K'sı alım gücü olarak bak, döviz alma olarak bak ne olarak bakarsan bak aynı değil. Verdiğim örnekteki 12 Pro'daki de aynı değil ama en azından çok daha büyük oranda fiyatını artırarak değerini korumuş oluyor. Yani değer koruma olayı bizim piyasada cihazın güncelleme desteği bitince ölüyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı