BaranOdncu
Hectopat
Bütçe: 10.000/ 12'ye kadar çıkabilirim fakat 7 ve 10 arasında uzun yıllar götürecek üzmeyecek anakart biliyorsanız daha iyi olur.
Başlıkta belirttiğim gibi yeni bir anakart almayı istiyorum sistemi DDR5 yapacağım için.
Araştırdım biraz hem benim araştırdıklarımdan iyi olanları eleştirirseniz hem de sizin önerebileceğiniz bir anakart varsa sebepleri ile birlikte açıklarsanız sevinirim. Faz sayısı ne işe yarar tam bilmiyorum işlemcileri besleyebilmesiyle alakası var mı onu da bilmiyorum. R5 7500F bütçe açısından başlangıç olarak bu işlemciyi takmayı düşünüyorum. Daha sonrasında 5700x3D veya daha yüksek bir 3D işlemci ile kullanmayı planlıyorum anakartı uzun süre değiştirmem. Ekran kartım RX 7600 XT ileride 5070 almayı planlıyorum. PCI-e 5 slota RX 7600 XT uyumlu mudur bilmiyorum. Bu yüzden sizden açıklamalı bir şekilde anakart önerisi istiyor. M teşekkürler iyi günler dilerim. (ATX olursa sevinirim ATX'ler büyük olduğundan hoş gözüküyor)
MSI B840 Gaming Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
MSI B840 Gaming Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
MSI MAG X670E Tomahawk WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
MSI MAG X670E Tomahawk WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Asus TUF Gaming B850-Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Asus TUF Gaming B850-Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
ASUS TUF Gaming B850 Plus Amazon'da 10800 civarı diyor 2025 model olması ilgimi çekti faz değeri yüksek daha düşük bütçeli bu kartla eş değer bir kart önerisinde bulunursanız onu da değerlendirmek isterim şu an kafama yatan B850 Plus oldu.
Evet, işlemcide entegre grafik birimi varsa, görüntü almak için anakart üzerindeki görüntü çıkışları kullanılabilir. Hatta bazı sistemlerde, ekran kartı takılı olsa bile görüntü, anakart üzerindeki çıkışlardan alınabiliyor.Merak ettiğim bir konuda şu, bu anakartlarda hdmı veya dp kablosu girişleri var bu girişler önemli mi? İşlemcide dahili grafik varsa kullanabilmek için mi sadece?
Bu dediğin şeyi yapamazsın. İkisi farklı soket. AM5 işlemci bakman gerek.R5 7500F bütçe açısından başlangıç olarak bu işlemciyi takmayı düşünüyorum. Daha sonrasında 5700x3D veya daha yüksek bir 3D işlemci
Peki hocam asus b850plustan daha iyi olmasının sebebi nedir? Neden bu kartları tercih etmeliyim ayrıca 13 fazlaymış b850 olan modeli aklıma kazıyayımGIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000Mhz (OC) USB4 WIFI 7 ATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Marka GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000Mhz (OC) USB4 WIFI 7 ATX Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile B850M A ELT WF6E ICE ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
X870'in beyazı aşırı pahalı.
GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000Mhz (OC) USB4 WIFI 7 ATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Marka GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000Mhz (OC) USB4 WIFI 7 ATX Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart | ITOPYA
GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile B850M A ELT WF6E ICE ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
X870'in beyazı aşırı pahalı.
İkiside am5 1718 mi ne öyle birşey değilmiydi 5700x3d için hangi soketi almam gerekEvet, işlemcide entegre grafik birimi varsa, görüntü almak için anakart üzerindeki görüntü çıkışları kullanılabilir. Hatta bazı sistemlerde, ekran kartı takılı olsa bile görüntü, anakart üzerindeki çıkışlardan alınabiliyor.
Bu dediğin şeyi yapamazsın. İkisi farklı soket. AM5 işlemci bakman gerek.
İkiside am5 1718 mi ne öyle birşey değilmiydi 5700x3d için hangi soketi almam gerek
İkisi de AM5 1718 mi ne öyle bir şey değil miydi 5700x3D için hangi soketi almam gerek.
Peki hocam ASUS B850PLUS'tan daha iyi olmasının sebebi nedir? Neden bu kartları tercih etmeliyim ayrıca 13 fazlaymış B850 olan modeli aklıma kazıyayım.
Pardon hocam am4 müş 5700x3d 7500x3d mi ne öyle model vardı ondan bahsedecektimEvet, işlemcide entegre grafik birimi varsa, görüntü almak için anakart üzerindeki görüntü çıkışları kullanılabilir. Hatta bazı sistemlerde, ekran kartı takılı olsa bile görüntü, anakart üzerindeki çıkışlardan alınabiliyor.
Bu dediğin şeyi yapamazsın. İkisi farklı soket. AM5 işlemci bakman gerek.