12.000TL'ye DDR5 anakart önerisi

Vatan'dan alinabilir.

Asus b850plus ile aralarında 1 faz ve azcık bellek farkı bulunuyor aradaki 3 bin bütçe farkına değermi gigabyte?

7600x3D'den bahsediyorsaniz 7500F'ten gecmeye degmez. 7800x3D, 9800x3D gibi islemcilere gecin.
7500f idare eder mi peki? 3 4 yıl

7600x3D'den bahsediyorsaniz 7500F'ten gecmeye degmez. 7800x3D, 9800x3D gibi islemcilere gecin.
Bütçeden kısıp işlemciyi 7500f alırsam eğer 10,12 bin arasında anakart alırım diye hesap ettim 10bine anakart alsam 7bin işlemci olsa 3 bin rame versem 20k yapıyor şu aralar sıkışığım ddr4 sistemimi parça halinde satmaya çalışıyorum satabilirsem üzerine koyup bu dediklerimizi almayı planlıyorum

ASUS B850PLUS ile aralarında 1 faz ve azıcık bellek farkı bulunuyor aradaki 3 bin bütçe farkına değer mi Gigabyte?

7500F idare eder mi peki? 3 4 yıl.

Değer, Aorus hem daha serin calisiyor hem de BIOS olarak daha basarili. Idare edebilir, ancak anakarttan kısıp daha iyi bir islemcide alinabilir.

Düz X870 biraz boş paket kaliyor pek bir olayı yok. X870E alinmasi daha mantikli olur. Ayriyeten ben 7500F+ bu segment bir anakart yerine bu ikisini tercih ederim.

Anakarttan kısıp işlemciye vermek mantıklı fakat dediğim gibi anakartı enazından iyi alırsam işlemciyi geciçi olarak 2. El bile alabilirim ileride anakart değiştirmek yerine işlemci değişimi yapmak daha basit görünüyor 7500fi sırf am5 diye geçici olarak alacağım daha sonra 1 2 yıl içerisinde sağlam bir işlemci takarım fakat öncesinde iyi bir ekran kartı almam gerekiyor şuan kullandığım rx7600xt zaten sorunlu belli bir mhz üstüne gelince monitöre sinyal vermiyor bu yüzden işlemciden kısıp ekran kartına para kalsın istiyorum

Anakarttan kısıp işlemciye vermek mantıklı fakat dediğim gibi anakartı enazından iyi alırsam işlemciyi geciçi olarak 2. El bile alabilirim ileride anakart değiştirmek yerine işlemci değişimi yapmak daha basit görünüyor 7500fi sırf am5 diye geçici olarak alacağım daha sonra 1 2 yıl içerisinde sağlam bir işlemci takarım fakat öncesinde iyi bir ekran kartı almam gerekiyor şuan kullandığım rx7600xt zaten sorunlu belli bir mhz üstüne gelince monitöre sinyal vermiyor bu yüzden işlemciden kısıp ekran kartına para kalsın istiyorum

Attigim anakart suanki en iyi islemcileri zaten kaldirir hocam gayet iyi bir anakart. 9800x3D gibi islemcileri tam potansiyelde sorunsuz kullanirsiniz bu anakart ile.

Attigim anakart suanki en iyi islemcileri zaten kaldirir hocam gayet iyi bir anakart. 9800x3D gibi islemcileri tam potansiyelde sorunsuz kullanirsiniz bu anakart ile.
Anakartın işlemciyi iyi kaldırıp kaldırmadığını nasıl anlıyoruz hocam neye göre belirleniyor? Ayrıca sorunsuz kullanırsınız dediğiniz model gigabyte b850 olan mı?

Anakartın işlemciyi iyi kaldırıp kaldırmadığını nasıl anlıyoruz hocam neye göre belirleniyor? Ayrıca sorunsuz kullanırsınız dediğiniz model Gigabyte B850 olan mı?

Hayır hocam son attigim Gigabyte B650 Gaming X AX v2'den bahsediyorum. Rahatça kaldirir ust seviye islemcileri. VRM performansi, güç fazı sayısı gibi bircok etken var. Gayet iyi ve yeterli bir anakart.

X870 epey güzel görünüyor faz 20 falan ama b850 de 2025 model olduğundan ilgimi çekti

Hayır hocam son attigim Gigabyte B650 Gaming X AX v2'den bahsediyorum. Rahatça kaldirir ust seviye islemcileri. VRM performansi, güç fazı sayısı gibi bircok etken var. Gayet iyi ve yeterli bir anakart.
Pehi hocam asus b850 gaming plus ile gigabyte b650 nin arasında 1k fark var gigabyte yerine asus b850 daha iyi bir tercih olmaz mı? Faz değeri yüksek hem 3 yıl daha yeni gigabyte'tan fark ediyormu bilmiyorum yapay zeka desteğide varmış b850 b650 den daha iyidir değilmi sizin attığınızdan

R5 7500f yerine düz 7600 alayım diyorum dahili grafik kartı var enazından anakartı aldığım zaman monitöre anakarttan görüntü verip windows yüklerim diyorum bu iki işlemci arasında sadece grafik kartı farkı vardır dimi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250710_140140_Chrome.jpg
    Screenshot_20250710_140140_Chrome.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı