12 bin TL ekran kartı önerisi

Bütçe
12 Bin TL
Arkadaşlar daha fazla mesaj gelmeden söyleyeyim lütfen yanlış anlaşılmasın fakat maalesef RX 7700 XT alacak bütçem yok diğer parçalara ayırdım. Herkese teşekkürler.
 
Kas gücü olarak RX6700XT'nin 12GB'lık versiyonu daha iyi bir tercih olur. Malum yeni oyunlar ciddi VRAM kullanıyor ama ne var ki yeni oyunlarda DLSS gibi bir teknoloji de geliyor ve o kartla bu teknolojiden mahrum kalacaksınız. Nvidia tarafında da DLSS , Ray Tracing gibi konularda ciddi avantaj elde etmiş olursunuz. Bütçeyi biraz daha arttırıp 4060ti 16GB versiyonunu tercih edebilirsiniz. Daha uzun ömürlü olması açısından.
 
Son düzenleme:
Kas gücü olarak RX 6700 XT'nin 12 GB'lık versiyonu daha iyi bir tercih olur. Malum yeni oyunlar ciddi VRAM kullanıyor ama ne var ki yeni oyunlarda DLSS gibi bir teknoloji de geliyor ve o kartla bu teknolojiden mahrum kalacaksınız. NVIDIA tarafında da DLSS, Ray Tracing gibi konularda ciddi avantaj elde etmiş olursunuz. Bütçeyi biraz daha arttırıp 4060 Ti 12 GB versiyonunu tercih edebilirsiniz. Daha uzun ömürlü olması açısından.

Testlere baktığımda 4060 ile RTX performansları eşit gözüküyordu hatta bazı oyunlarda RX 6700 XT daha iyi performans veriyordu. Tabii ki DLSS kullanmak isterim fakat RX 6700 XT çok hoşuma gitti. Hangisi iyi ise onu alacağım çok fazla bilgimde yok açıkçası.
 
Testlere baktığımda 4060 ile RTX performansları eşit gözüküyordu hatta bazı oyunlarda RX 6700 XT daha iyi performans veriyordu. Tabii ki DLSS kullanmak isterim fakat RX 6700 XT çok hoşuma gitti. Hangisi iyi ise onu alacağım çok fazla bilgimde yok açıkçası.
Testler yanıltıcı olabiliyor maalesef. Söylediğim gibi RX6700XT 12GB'lık VRAM ve kas gücü görmezden gelinecek bir şey değil ama öte taraftan görmezden gelmemen gereken DLSS 3.5 / FG gibi teknolojiler de var. Yeni gelen sürücüler konusunda da sanırım Nvidia tarafını pek anlatmama gerek yok. Kas gücü ve VRAM ihtiyacın var ise RX6700XT daha iyi olacaktır. Teknoloji ve CUDA performansı istiyorsan tercihini Nvidia'dan taraf yapmalısın. Tercih senin.
 
Testler yanıltıcı olabiliyor maalesef. Söylediğim gibi RX 6700 XT 12 GB'lık VRAM ve kas gücü görmezden gelinecek bir şey değil ama öte taraftan görmezden gelmemen gereken DLSS 3.5 / fg gibi teknolojiler de var. Yeni gelen sürücüler konusunda da sanırım NVIDIA tarafını pek anlatmama gerek yok. Kas gücü ve VRAM ihtiyacın var ise RX 6700 XT daha iyi olacaktır. Teknoloji ve CUDA performansı istiyorsan tercihini NVIDIA'dan taraf yapmalısın. Tercih senin.

Fortnite, CS2 gibi oyunlar oynayacağım. Haftaya RDR2, 2024 yılındada Elden Ring alacağım. Kısacası oynayacağım en ağır oyunlar bunlar. Monitörüm 165 Hertz FHD. 165 FPS üstü almam benim için yeterli. Sizce ne yapmalıyım.
 
Bence şu zamanda NVIDIA almak daha mantıklı AMD'ye göre DLSS 3 teknolojisi gerçekten FSR'a göre çok daha iyi çalışıyor. 4060 Ti öneririm.
 
Fortnite, CS2 gibi oyunlar oynayacağım. Haftaya RDR2, 2024 yılındada Elden Ring alacağım. Kısacası oynayacağım en ağır oyunlar bunlar. Monitörüm 165 Hertz FHD. 165 FPS üstü almam benim için yeterli. Sizce ne yapmalıyım.
Ekran kartını hangi sistemde kullanacağınızı bilmiyorum. Bununla beraber CS2 daha çok işlemci gücü isteyen bir oyun ve iki kart ile de sorunsuz oynarsınız, RDR2 ciddi mana da VRAM tüketen ve DLSS performansı açısından o teknolojileri çok iyi kullanan bir oyun değil çünkü biraz eski bir oyun. Yani AMD kart ile RDR2'de kuvvetle muhtemel çok daha iyi performans alırsınız. Elden Ring hakkında pek bilgim yok maalesef. Benim tavsiyem eğer aceleniz yok ise biraz daha bütçenizi arttırıp 4060Ti'ın yüksek Vram versiyonlarından birini tercih etmeniz olur. Eğer ille de bu iki karttan birini tercih edecekseniz bu bahsettiğiniz oyunlar gibi nispeten eski oyunları oynayacaksanız Amd daha iyi performans verecektir. Yeni çıkan oyunlarda ise muhtemelen keşke Nvidia tercih etseydim diyeceksiniz çünkü yeni oyunların bir çoğu Nvidia'nın bu teknolojilerinin çoğundan sonuna kadar faydalanıyor. O yüzden eğer aceleniz yok ise bence biraz daha bütçenizi arttırıp yüksek vramli bir 4060ti tercih edin. Hiç başınız ağrımasın.
 
Ekran kartını hangi sistemde kullanacağınızı bilmiyorum. Bununla beraber CS2 daha çok işlemci gücü isteyen bir oyun ve iki kart ile de sorunsuz oynarsınız, RDR2 ciddi mana da VRAM tüketen ve DLSS performansı açısından o teknolojileri çok iyi kullanan bir oyun değil çünkü biraz eski bir oyun. Yani AMD kart ile RDR2'de kuvvetle muhtemel çok daha iyi performans alırsınız. Elden Ring hakkında pek bilgim yok maalesef. Benim tavsiyem eğer aceleniz yok ise biraz daha bütçenizi arttırıp 4060 Ti'ın yüksek VRAM versiyonlarından birini tercih etmeniz olur. Eğer ille de bu iki karttan birini tercih edecekseniz bu bahsettiğiniz oyunlar gibi nispeten eski oyunları oynayacaksanız AMD daha iyi performans verecektir. Yeni çıkan oyunlarda ise muhtemelen keşke NVIDIA tercih etseydim diyeceksiniz çünkü yeni oyunların birçoğu NVIDIA'nın bu teknolojilerinin çoğundan sonuna kadar faydalanıyor. O yüzden eğer aceleniz yok ise bence biraz daha bütçenizi arttırıp yüksek VRAM'li bir 4060 Ti tercih edin. Hiç başınız ağrımasın.

Sistemde Ryzen 5 5600 işlemci, Gigabyte B550M DS3H 4000MHz(OC) anakart ve çift fanlı ekran kartı sığacak bir kasa var. Az önce Donanım Arşivi videosunu seyrettim 5 ay önce atmış. RTX 4060 10 bin TL üstü verilecek bir kart değil diyor fakat bilemedim kart güzel. Çok arada kaldım. DLSS teknolojisine bu kadar ihtiyacak duyacak mıyım onu bile bilmiyorum.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı