12 bin TL Workstation vs Gaming bilgisayar

Ha pardon, kasanın atx olduğunu kaçırmışım, ben tamamen matx sanıyorum. Kusuruma bakmayın.
Ekran kartından düşürüp RAM'e abanıp 32GB yaptım.
Merhaba,
Mimarlık ofisimiz için Cad programları, 3D modelleme ve render amaçlı bilgisayar arayışındayız. Bütçemiz 10-12 bin TL civarı.
Workstationlardan giriş seviyesindeki bir sistem veya Gaming bir sistem mi daha iyi olur? Bir sistem önerir misiniz?

Ekran kartından düşürüp RAM'e abanıp 32GB yaptım.

Hocam şu anlık o sistemde köpek gibi render yaparsınız. Çok rahat olacaktır. O anakart ve o işlemci ile zaten 30xx serisinin ekran kartlarını bile çok rahatça çalıştırırsınız. Geleceğe dönük de bir sistem yani. Hayırlı olsun. Konu sahibi siz değilmişsiniz :D, yine de alacaksa sahibine hayırlı olsun.

Son düzenleme:
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler.🙂
Anladığım kadarıyla render için ekran kartı iyi olan sistemi,
büyük boyutlu çizim dosyaları için ram'i yüksek sistemi tercih etmemiz gerekiyor.

büyük boyutlu çizim dosyaları için ram'i yüksek sistemi tercih etmemiz gerekiyor.

Render için işlemci önemli. Ram'i her zaman yüksek tutmanız gerekiyor ki aldığınız ekran kartı ve işlemcinin hakkını veresiniz.

Hocam siz şu sistemi alın geçin uğraşmayın. 13533 TL tutuyor ve hem oyun hem render alabilirsiniz çok güzel bir sistem oldu. İşlemcinin içinden çıkan Wraith Prism'i de 300 TL'ye satarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı