12 GB RAM Windows 11 için yeterli mi?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma Windows 11 kurulu ancak fark ettim de biraz fazla RAM kullanıyor. Bilgisayarda şu an sadece tarayıcı açık ve bu miktarda RAM kullanıyor. RAM yükseltmeli miyim yoksa sizce yeterli mi? Oyuna vs. girince de 10.5'a kadar yükseldiği oluyor 12 GB RAM takılı. Bir de sizce işlemcim nasıl değiştirmeli miyim bilgisayarın performansı açısından?
İşlemci: Intel Core i3 11. nesil.

1760701644434.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hala 16 GB kullanıyorum :(
Ben de 32ye yükseltmeden önce 16 kullanıyordum ve 32ye yükseltme nedenim oyunları oynayamamak değildi gayette yetiyor bu devirde 16 GB Ram RDR2 bile oynarken. Fakat BeamNG.Drive gibi oyunlarda birden çok araç oluşturunca kasma donma oluyor o yüzden ram takviyesi şart olabiliyor, onun dışında eğer Forza, CS2, Valorant, ETS2, RDR2 falan oynuyorsanız yetiyor.

Ben de 32ye yükseltmeden önce 16 kullanıyordum ve 32ye yükseltme nedenim oyunları oynayamamak değildi gayet de yetiyor bu devirde 16 GB RAM RDR2 bile oynarken. Fakat BeamNG.drive gibi oyunlarda birden çok araç oluşturunca kasma donma oluyor o yüzden RAM takviyesi şart olabiliyor, onun dışında eğer Forza, CS2, Valorant, ETS 2, RDR2 falan oynuyorsanız yetiyor.

TLOU oynuyorum yetiyor.

SO-DIMM RAM kullandığınıza göre laptop kullanıyorsunuz işlemciyi değiştiremezsiniz, 2 slot görünüyor ve 8 + 4 olarak takılmış elindeki 4 GB RAM'i satıp 8 GB RAM'in aynı modelini takarsan dualchannel iyi performans verecektir.

Hocam farklı bir marka taksam olur mu? Tirx marka RAM takılı Samsung marka yine 8 GB alsam performans artışı olur mu evet doğru tahmin ettiniz. 8+4 olarak takılı hem de laptop.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı