12 GB VRAM 1080p için kaç yıl götürür?

Hocam tahmini 4-5 yıl civarı götürür.

Not: Firmaların bilgisayar için yaptıkları özensiz optimizasyon katlanarak devam ederse 2-3 yıl sonra sıkıntı çıkarabilir.
 
Hocam tahmini 4-5 yıl civarı götürür.

Not: Firmaların bilgisayar için yaptıkları özensiz optimizasyon katlanarak devam ederse 2-3 yıl sonra sıkıntı çıkarabilir.

Abartmayın arkadaş 2K çözünürlükten bahsetmiyor 2-3 yıl ne.
 
Abartmayın arkadaş 2K çözünürlükten bahsetmiyor 2-3 yıl ne.

Dostum 1080p ultra da 8 GB ortalama VRAM kullanan oyunlara şu an bile denk gelebilirsin. 5 yıl sonrasında artık oyunlar Unreal Engine 5 veya 6 gibi motorlarla geliştirileceği için bu VRAM'ler yetersiz kalacak.
 
Biz 4 GB VRAM'le mezardan bağlanıyoruz galiba. Bu soru çok saçma ve eksik. Hangi ayarlardan bahsediyoruz. Neden her oyunu ultra ayarda oynamak zorunda olalım ki...

Ayarları düşürdüğün zaman veya DLSS gibi şeyleri açtığın zaman VRAM kullanımı illa düşer ama herkes öyle oynamıyor. Ekran kartı geliştiricilerinin bence bir modelin 10 yıl boyunca kullanılması gibi bir amaçları olduğunu sanmıyorum. Her yıl yeni ekran kartları aldırtmaya çalışıyorlar.
 
FH5 1080p ultra ayarlarda VRAM uyarısı veriyor 10GB için. Tabi baktığın zaman performansa çok mu etkisi oluyor dersen olmuyor. Akıcı ve stabil bir oyun sunuyor yine. Aynı uyarıyı 8GB VRAM ile de alıyorum ve yine akıcı oynuyorum. Oyun yapımcıları da salak değil sonuçta. PC'ye oyun çıkarırken müşteri kitlesinin donanım bilgilerini göz önünde bulundurmak zorunda. Yoksa oyunu satacak adam bulamazlar ya da incelemelerde optimizasyon özürlüsü tarzında olumsuz yorum yağmuruna tutulurlar. Steam kullanıcı verilerini göz önünde bulundurursak hala çok ciddi bir kesim 8GB VRAM kullanıyor. Avrupa,Amerika gibi yerlerde parçalar ucuz diye zannetmeyin ki herkes 3080'ler 4080'ler ile üst düzey sistem diziyor. 1650,2060,1060 gibi kartlar hala en çok kullanılanlar arasında. Bu durumda VRAM yeter mi diye düşünecek olan biz değil oyun yapımcılarıdır. Sonuçta bu kartlar üretilmiş ve belli bir kitle tarafından satın alınmış. Bu kartın sınırları içerisinde oyun yapmak da yapımcının görevi. Güncel bir 1080p kartı bu çözünürlükte akıcı deneyim sunamıyorsa sorun karttan ziyade oyun yapımcısındadır.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı