12 GB VRAM yeterli mi?

Literarycrawl

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemi en az 5 yıl kullanacağım. Bu durumda GTA 6 çıktığında bir şekilde rahatça oynatabilmesi gerekiyor. Biraz araştırdığımda GTA 6'ya en yakın oyunun indiana jones olduğunu öğrendim. Örneğin indiana Jones'da 80FPS veriyorsa GTA 6'da 60 üstü verir gibi hesaplıyorum. 5070 gayet iyi bir kart ama VRAM'den dolayı tam gücünü bu tarz oyunlarda veremeyeceğinden korkuyorum.

1747148245331.webp

Burada ki görsel native 2K supreme ayarlarda kullanılan VRAM.

1747148315637.webp

Burada ise native 2K'da supreme ve full Ray Tracing açık iken kullanılan VRAM.

Bu durumda 5060 Ti daha yüksek ayarlarda oyun oynama imkanı sunuyor. VRAM'den dolayı RX 9070 tarafına gidiyim diyorum orada da teknoloji Ray Tracing performansı NVIDIA'ya göre zayıf kaldığını düşünüyorum.
9070XT 2K hıgh full Ray Tracing balanced upscaling ayarlarında 30FPS alırken 5060 Ti 2K supreme full Ray Tracing balanced upscaling ayarlarında 28FPS alıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapmalıyım?

Selamlar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemi en az 5 yıl kullanacağım. Bu durumda GTA 6 çıktığında bir şekilde rahatça oynatabilmesi gerekiyor. Biraz araştırdığımda GTA 6'ya en yakın oyunun indiana jones olduğunu öğrendim. Örneğin indiana Jones'da 80FPS veriyorsa GTA 6'da 60 üstü verir gibi hesaplıyorum. 5070 gayet iyi bir kart ama VRAM'den dolayı tam gücünü bu tarz oyunlarda veremeyeceğinden korkuyorum.

1747148245331.webp

Burada ki görsel native 2K supreme ayarlarda kullanılan VRAM.

1747148315637.webp

Burada ise native 2K'da supreme ve full Ray Tracing açık iken kullanılan VRAM.

Bu durumda 5060 Ti daha yüksek ayarlarda oyun oynama imkanı sunuyor. VRAM'den dolayı RX 9070 tarafına gidiyim diyorum orada da teknoloji Ray Tracing performansı NVIDIA'ya göre zayıf kaldığını düşünüyorum.
9070XT 2K hıgh full Ray Tracing balanced upscaling ayarlarında 30FPS alırken 5060 Ti 2K supreme full Ray Tracing balanced upscaling ayarlarında 28FPS alıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapmalıyım?

Genel olarak indiana jones absürt VRAM kullanan bir oyun, o konuda çok kafanız takılmasın. Hem 5070 hem de 9070 ikisi de güzel kartlar, dediğiniz gibi 5070 biraz daha teknolojiler ile öne çıkıyor, MFG 4X ile input lag neredeyse yok denecek kadar az seviyede ancak FSR4 ile AMD de mükemmel bir iş çıkarmış. Ekstra olarak 9070'in 16 GB VRAM olduğunu da unutmamak gerek. Benim tercihim AMD'den yana olurdu.

Genel olarak indiana jones absürt VRAM kullanan bir oyun, o konuda çok kafanız takılmasın. Hem 5070 hem de 9070 ikisi de güzel kartlar, dediğiniz gibi 5070 biraz daha teknolojiler ile öne çıkıyor, MFG 4X ile input lag neredeyse yok denecek kadar az seviyede ancak FSR4 ile AMD de mükemmel bir iş çıkarmış. Ekstra olarak 9070'in 16 GB VRAM olduğunu da unutmamak gerek. Benim tercihim AMD'den yana olurdu.

Hocam peki Ray Tracing açıkken 9070XT'nin 5060 Ti ile aynı performansı vermesi saçma değil mi? Sonuç olarak aralında bayağı fark var ve GTA 6'da Ray Tracing konusu çok önemli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden Ray Tracing performansına önem veriyorum.

1080p için yeterli. 2K için günümüzde yeterli olsa da gelecekte yetersiz olacak diye düşünüyorum. Artık 12 GB VRAM minimum olmalı diye düşünüyorum.

Hocam peki Ray Tracing açıkken 9070XT'nin 5060 Ti ile aynı performansı vermesi saçma değil mi? Sonuç olarak aralında bayağı fark var ve GTA 6'da Ray Tracing konusu çok önemli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden Ray Tracing performansına önem veriyorum.
hocam ray tracing çekirdekleri yok, önceliğiniz rt ise nvidia tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Ancak 5070 varken 5060ti seçmeyi mantıksız buluyorum. Ayrıca dediğiniz kadar büyük bir fark yok rt kısmında. 5060ti 9070xt'ye yakın bile değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Ray Tracing çekirdekleri yok, önceliğiniz RT ise NVIDIA tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Ancak 5070 varken 5060 Ti seçmeyi mantıksız buluyorum. Ayrıca dediğiniz kadar büyük bir fark yok RT kısmında. 5060 Ti 9070XT'ye yakın bile değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu oyunlarda ki Ray Tracing ile GTA 6'da olacak olan ve indiana Jones'da olan Ray Tracing biraz daha farklı.

1747153523958.png

Bu 9070XT'nin yüksek ayarlarda supreme değil full Ray Tracing açıkken verdiği FPS değerleri.

1747154347477.png

Bu da 5060 Ti'nin supreme ayarlarda high değil full Ray Tracing açık şekilde verdiği FPS değerleri. Böyle bir farkın GTA 6'da da olma olasılığı bana çok yüksek geliyor.
ortalamada 5 FPS ile 9070XT önde oluyor bu benim için bir fark değil. Çünkü ayar farkıda mevcut.
Not: Bu FPS değerleri tamamen native yani teknoloji kullanılmadan olan FPS değerleri.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı