12 GB VRAM yeterli mi?

5070 serisi ile Path Tracing açıkken 60 fps üstü alınır mı. Alınırsa MFG ile sıkıntısız oynarım.
Cyberpunk'ta kare üretme olmadan DLSS kalitede 60 FPS'yi anca veriyor, iyi bir deneyim için MFG şart onunla birlikte.

İmzanızdaki sistemi kullanıyorsunuz sanırım. 5070 Ti ve R5 5600 ile darboğaz yaşamıyor musunuz?
Çoğu zaman besliyor memnun ediyor. Tabi daha çok ısınıyor ama yeni sistem için zorlamaya gerek yok seneye alırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kadar taban kullanıcının 16 ve 8 arasında kıyas yapabilmesinin sebebi oyunların istediği VRAM miktarı adamın anlattıkları konudan bağımsız. Yeni oyunlarda veya 2k-4k'da istenen VRAM miktarı 8'i aşıyor haliyle oyun performansı düşüyor sistemin. Bunun veri okuma hızı veya veri yoluyla alakası yok ki.

Bu kadar taban kullanıcının 16 ve 8 arasında kıyas yapabilmesinin sebebi oyunların istediği VRAM miktarı adamın anlattıkları konudan bağımsız. Yeni oyunlarda veya 2K-4K'da istenen VRAM miktarı 8'i aşıyor haliyle oyun performansı düşüyor sistemin. Bunun veri okuma hızı veya veri yoluyla alakası yok ki.

Videoda asıl olay hangi çözünürlüğün kartını alirsan onda oynarsin demek istiyor RAM meselesi değil.

Videoda asıl olay hangi çözünürlüğün kartını alirsan onda oynarsin demek istiyor RAM meselesi değil.

Bahsettiği kart 1080p kartı misal Last of us, Hogwarts Legacy, Cyberpunk gibi oyunlar 1080p'de 8gb VRAM'i aşıyor yeni gelecek oyunlarda da bunlardan fazla isteyebileceğini düşünürsen eğer 8gb VRAM kart almak kötü tercih her türlü. Arkadaş teknoloji ve çalışma biçimi olarak incelemiş ama insanların 8gb VRAM kötü demesinin sebebi farklı, insanlar ne kadar ekmek o kadar köfte kafasıyla bakıyor basit bir bakış açısı var oyunda kaç VRAM istiyor şu kadar bu az o zaman marjinal olacağım diye çabalamış gibi geldi bana.

Bahsettiği kart 1080p kartı misal Last of Us, Hogwarts Legacy, Cyberpunk gibi oyunlar 1080P'de 8 GB VRAM'i aşıyor yeni gelecek oyunlarda da bunlardan fazla isteyebileceğini düşünürsen eğer 8 GB VRAM kart almak kötü tercih her türlü. Arkadaş teknoloji ve çalışma biçimi olarak incelemiş ama insanların 8 GB VRAM kötü demesinin sebebi farklı, insanlar ne kadar ekmek o kadar köfte kafasıyla bakıyor basit bir bakış açısı var oyunda kaç VRAM istiyor şu kadar bu az o zaman marjinal olacağım diye çabalamış gibi geldi bana.

Sondaki yorumun konuyla alakasız, 8 GB VRAM yeterli gibi bir yorum yok videoda, neden hala 8 GB üretildiğini anlatıyor sadece. Bütçen kadarını alırsın 8 GB alirsan 5060 12 GB alirsan 5070.

5070 serisi ile Path Tracing açıkken 60 fps üstü alınır mı. Alınırsa MFG ile sıkıntısız oynarım.
Cyberpunk'ta her şey en yüksekte ve path tracing açık şekilde 1080P çözünürlükte 40 FPS civarı veriyor. DLSS'i kalitede açtığımda oynanabilir duruma geliyor ancak yine de FG açmak gerekiyor akıcı bir oyun deneyimi için. 3x ya da 4x moduna ihtiyaç duymadım tek kare oluşturması yeterli oluyor. VRAM kullanımı 11 GB'ı aşıyor bu durumda bu arada. 2K monitörüm olmadığı için denemedim ama sınıra yaklaşır VRAM kullanımı.

Bahsettiği kart 1080p kartı misal Last of us, Hogwarts Legacy, Cyberpunk gibi oyunlar 1080p'de 8gb VRAM'i aşıyor yeni gelecek oyunlarda da bunlardan fazla isteyebileceğini düşünürsen eğer 8gb VRAM kart almak kötü tercih her türlü. Arkadaş teknoloji ve çalışma biçimi olarak incelemiş ama insanların 8gb VRAM kötü demesinin sebebi farklı, insanlar ne kadar ekmek o kadar köfte kafasıyla bakıyor basit bir bakış açısı var oyunda kaç VRAM istiyor şu kadar bu az o zaman marjinal olacağım diye çabalamış gibi geldi bana.
TLOU Part 1 ve 2'de yer yer 11 GB VRAM kullanımı görüyorum. 1080p için 8 GB yeterli demek bana mantıksız geliyor. Ayarları kısarak falan kurtarır diyerek de bir yere varılmaz. Bu arada, bu videoyu çeken kişi yorumlarımı engelledi. Kendisine hakaret etmedim sadece fikirlerimizin uyuşmadığını ve sürekli tartışmanın mantıksız olduğunu söyledim. Bunun üzerine bana "Sana bir şeyi inandırmak zorunda olduğumu mu sanıyorsun?” tarzında bir cevap verdi. Yeniden yorum yazdım ancak ana hesabımdan gözükmüyordu. Yan hesabıma geçip baktığımda, yorumlarımın görünmediğini fark ettim. Videoda “drama yaratmaya çalışıyorlar” tarzında bir şey söylüyordu sanırım ancak bana kalırsa bu videoyu çekmesinin amacı da zaten bir drama yaratmak. Grafik ayarlarını biraz kısınca kurtarırmış, kendisi öyle diyor. Hem de şöyle 3–4 GB VRAM kullanımını azaltacak kadar. Grafiklerde de pek bir bozulma olmazmış, yine kendi dediğine göre. 😀 Yorumlarımı engellediğinden %100 emin değilim ama 2. hesabımdan attığım yorum da bir süre sonra aratınca yorumlar kısmında gözükmedi. Yorumlarımın hepsini sildim sonrasında engeli kaldırmayacağını düşündüğüm için. Yani eleştiriyi pek sevmeyen birisi galiba.

Eklemek istediğim bir yorum daha var, kendi adıma konuşacak olursam ben RX 9070 almadığım için biraz pişmanım. 1080p'de kullanacağım için 12 GB VRAM yeterli olur diye düşündüm ki 1080p için 12 GB VRAM fazlasıyla yeterli zaten ama ileride monitorü değiştirdiğimde 2K'ya geçersem ya sınırda kalacağım ya da VRAM yüzünden ayarları kısmam gerekecek. Kartı uzun süre 1080p'de kullanacaksanız 12 GB yeterli ama 2K için sınırda gibi duruyor. Ya zorlayıp 5070 Ti alın ya da RX 9070 alın derim. AMD sürücü konusunda fazlasıyla yol katetti. 9000 serisi kart kullanıp da ciddi bir sürücü sorunu yaşayan da duymadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı