12. nesil i7 işlemci değerlendirmesi

raxtar

Centipat
Daha fazla  
HP Victus 15 kullanıyorum. Steam'den 10 dakika GTA 4 oynadım, çatışmaya falan girdim. Sonuçlar böyle, işlemci i7 12. nesil.
Bazı çekirdeklerdeki ünlem ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-06-21 213255.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-21 213255.png
    42,1 KB · Görüntüleme: 196
Son düzenleyen: Moderatör:
HP Victus 15 kullanıyorum. Steam'den 10 dakika GTA 4 oynadım, çatışmaya falan girdim. Sonuçlar böyle, işlemci i7 12. nesil.
Bazı çekirdeklerdeki ünlem ne anlama geliyor?
Sıcaklıkları MSI Afterburnerdan gözleyin gerçek zamanda. CPU'nun bazı çekirdekleri oldukça ısınmış. Sizin için sorun değilse sıcaklıkların düşmesi adına performanstan kısarak turbo boost kapatabilirsiniz.

Sıcaklıkları MSI Afterburnerdan gözleyin gerçek zamanda. CPU'nun bazı çekirdekleri oldukça ısınmış. Sizin için sorun değilse sıcaklıkların düşmesi adına performanstan kısarak turbo boost kapatabilirsiniz.
hocam turbo boost nedir nasıl kapatılır ben daha önce hiç oyle bişi açmadım

Ünlem 100 dereceye yaklaştığından vermiştir. Laptop ama yine de çok ısınmış gibi geldi.
hocam bilgisayarda fanlar cok hızlanmıyor gibi geldi bana yük altındayken, kendim fanları maxlıyorum gaming hubdan , bu testte fanları kurcalamadım bilgisayar kendi yaptı ne yaptıysa

hocam bilgisayarda fanlar cok hızlanmıyor gibi geldi bana yük altındayken, kendim fanları maxlıyorum gaming hubdan , bu testte fanları kurcalamadım bilgisayar kendi yaptı ne yaptıysa
bide oyun oynarken normalde fanlar en hızlı şekilde mi çalışır?

Intel Extreme Tuning Utility vardı, hala güncel işlemciler ile çalışıyorsa oradan işlemci voltajını düşürerek ısısını da düşürebilirsiniz. @raxtar
peki şuan var olan voltaj değerini nasıl öğrenebilirim, aynı uygulama ile mi

Güç planı sekmesinden maksimum işlemci durumunu %99 yapın kapatır Turbo Boost'u.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı