12. Nesil İşlemciler Yaklaşıyor: 16 Çekirdekli Core i9-12900K Teste Girdi

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.486
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-Islemci-CPU3.jpg

Yaklaşan 12. nesil işlemciler hibrit tasarım, DDR5 desteği ve PCIe 5.0 teknolojisi gibi birçok yenilikle birlikte piyasaya çıkacak. Intel’in 12. nesil işlemcileri bildiğiniz gibi Alder Lake kod adını taşıyor. Özellikle son günlerde hem mobil hem masaüstü platformlar için çok fazla sızıntı elde etmiştik. Şimdi yaklaşan Core i9-12900K amiral gemisi işlemciyle tekrar beraberiz. Alder Lake-S serisinin […]

Devamı: 12. Nesil İşlemciler Yaklaşıyor: 16 Çekirdekli Core i9-12900K Teste Girdi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Hani nerede yeni nesil nerede verimlilik? 468W PL4 nedir ya? Eğer o değer gerçekten doğruysa Intel alanın aklından şüphe ederim. 1000 Euro'ya custom loop kursan yine soğutmaz o trafoyu.
Ben de kendi işlemcimle dalga geçiyordum.
Yalnız DDR5 platformunun önceki serilere oranla anakart bazında daha da fazla güç çekeceği de söylentiler arasındaydı, belki bunun da bir etkisi söz konusu olabilir ama tabii neticede güç limiti kalkmış 468W herhangi bir amiral seviyesi bir işlemci olacak olsa dahi korkunç bir değer. Bence Intel yeniden ayağa kalkıp rakibini ezmeyi istiyor ama bunu yapmaya çalışırken de bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalıyor gibi bir hali var. Açıkçası Ryzen serisi tıpkı 3000 & 5000'lerde olduğu gibi bahse konu sunmuş olduğu performansa oranla termal ve güç verimliliği konusunda yine fazla üzmeyecektir diye tahmin ediyorum.
11.nesil de farklı değildi her geçen daha da kötüleşiyor.
R5000 serisiyle başa çıkabilmek için IPC'yi artırıp mecburen bazı noktalardan feragat etmek zorunda kaldılar, açıkçası üretim mimarisi konusunda geri kalmış olmalarının kendileri açısından nelere mal olduğu noktasında az çok ders çıkarmışlardır bence ama bunun acısını belli bir süre yaşayacak gibiler, görüldüğü üzere daha hala yüksek güç tüketimi makalelerde dolanıyor ne yazık ki. Eski günlerdeki Intel'in dönüşüne daha var bence...
 
Son düzenleme:
Hani nerede yeni nesil nerede verimlilik? 468W PL4 nedir ya? Eğer o değer gerçekten doğruysa Intel alanın aklından şüphe ederim. 1000 Euro'ya Custom loop kursan yine soğutmaz o trafoyu.
Ben de kendi işlemcimle dalga geçiyordum.

RTX 3080 ile i9 11900K sistem toplayan vardı. Amerika'daki patlamanın sebebi bu arkadaşmış galiba. (!)
 

Geri
Yukarı