12. nesil işlemcileri ve anakartları neden çok pahalı?

Ek olarak konudaki fiyatın sebebi DDR5 ile alakalı.

DDR4 RAM mevzusu zaten ayrı bir mesele. RAM fiyatları zaten apayrı bir konu. Açıkçası Intel işlemcilerini çıkarıyor alıyor millet sonra birden bir ucuzluyor satacak olan daha düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor. Mesela ben i5 11400F ASUS H510M k anakartı işlemci yaklaşık 2400 anakart yaklaşık 1400 civarında ilk çıktığı ay aldım. Şu anda gerçekten anakartı aldığım fiyattan düşük ve işlemci bir ara 1800TL gibi bir seviyeye düştü. Satayım dedim satamadım bile.

Şimdi bu şekilde şişirilmiş fiyattan satıyor. Sonrasında yine aynı olay olmasın. Daha bir değişiklik olmadan fiyatlar düşmesin. Bunca insan benim gözümde keriz konumuna gelir bence.

Kaç yıl öncenin işlemcilerinden bahsediyorsun? 12100 ile 1200AF'nin performans testlerine bak bir.
Hocam 12100 ile 1200AF arasındaki bağ ne?
Ben size piyasa örneği verdim sadece. İki rakip işlemcinin pazar fiyatları.

Hocam 12100 ile 1200AF arasındaki bağ ne?
Ben size piyasa örneği verdim sadece. İki rakip işlemcinin pazar fiyatları.

Ekonomi her zaman aynıydı galiba. Öyleymiş gibi davranıyorsun. Ha birde eskime faktörü yok galiba...

Tamam birçok destek geldi eyvallah ama gerçekten fiyatları çok artmış bir şekilde çıktı. İşlemci fiyatları bile uçuk halde. Tamam vergi alınıyor eyvallah ama aynı vergi 11. nesilden alınmıyor mu?

Hayır ben vergi falan demedim ki, demek istediğim Türkiye'de pazarda 12. nesil bu şekilde abartılı pahalı. Yoksa Intel'in önerdiği fiyatlara bakarsak 12. nesil i3'ün en az 700TL kadar daha ucuz olması gerekir. Hoş şu an AMD işlemcilerle kıyaslarsak gene de ucuzlar.

Hayır ben vergi falan demedim ki, demek istediğim Türkiye'de pazarda 12. nesil bu şekilde abartılı pahalı. Yoksa Intel'in önerdiği fiyatlara bakarsak 12. nesil i3'ün en az 700TL kadar daha ucuz olması gerekir. Hoş şu an AMD işlemcilerle kıyaslarsak gene de ucuzlar.

Ryzen işlemcilerin fiyatının artmasının ana sebebi işlemci madencileri. Çok fena kazım güçleri var ve ekran kartları gibi kazançları oluyor. Haliyle fırsatçılar da çoğalıyor.

Ekonomi her zaman aynıydı galiba. Öyleymiş gibi davranıyorsun. Ha birde eskime faktörü yok galiba...
Sana "AYNI" dönemin, "RAKİP" işlemcilerini örnek veriyorum. Ekonomi ikisini de aynı anda etkiliyor. Anlamamazlıktan gelmek bu kadar mı zor?

Ben intel'in 1,2,3,4 neslinin çoğu işlemcisini kullandım.
Aynı zamanda AMD'nin de birçok güncel işlemcisini kullandım.

Fanboyluk peşinde değilim, intel 15 dolar fazla olsa ülkemizde 35 dolar etki gösteriyor kabullenin bunu artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı