Çözüldü 12. sınıf 14.5 gün devamsızlıktan kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kekole

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,12. sınıfım geçen dönem bir hata yapıp devamsızlıklarımı özürlüye geçirmedim ve ilk dönemin sonunda 10 gün özürsüz devamsızlığım vardı.
Şu anki devamsızlığım fotoğraftaki gibi. 4.5 günü sildirmek istesem sadece tam günleri siliyorlar diye biliyorum. Bilginiz var mı? Bir de ikinci dönem 1. dönemin devamsızlıkları özürlüye geçirilebilir mi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Aklımdaki tek soru kalıp kalmayacağım.

d10a36ed-457d-4e7e-9b8d-ff80de704182.jpg

dd7728c7-33d8-4bd2-8645-18775fb82bf4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar,
Tanınan toplam devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür. İkisinin biri aşması durumunda kalırsınız. Ek olarak idare devamsızlık yapıldıktan sonraki 5 iş günü içerisinde devamsızlığınızı özürlüye çevirmeniz istenir yönetmeliğe göre. Ancak bazı okullar bu olaya takılmıyor ve devamsızlığınızı izinliye çevirebiliyor. Bir de devamsızlık silme işlemi yönetmeliğe göre yasal değil ancak bazı okullar silebiliyor. O konuda da şansınızı deneyebilirsiniz.

Sizin yapmanız gereken önce devamsızlığı sildirmeyi denemek. Olmazsa izinliye çevirtmeye çalışmalısınız. O da olmazsa maalesef kalıyorsunuz ve af gelmediği sürece de sınıfta kalırsınız. Şu anki devamsızlığınızla kalıyorsunuz. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü fazlasıyla geçmiş.
Merhabalar,
Tanınan toplam devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür. İkisinin biri aşması durumunda kalırsınız. Ek olarak idare devamsızlık yapıldıktan sonraki 5 iş günü içerisinde devamsızlığınızı özürlüye çevirmeniz istenir yönetmeliğe göre. Ancak bazı okullar bu olaya takılmıyor ve devamsızlığınızı izinliye çevirebiliyor. Bir de devamsızlık silme işlemi yönetmeliğe göre yasal değil ancak bazı okullar silebiliyor. O konuda da şansınızı deneyebilirsiniz.

Sizin yapmanız gereken önce devamsızlığı sildirmeyi denemek. Olmazsa izinliye çevirtmeye çalışmalısınız. O da olmazsa maalesef kalıyorsunuz ve af gelmediği sürece de sınıfta kalırsınız. Şu anki devamsızlığınızla kalıyorsunuz. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü fazlasıyla geçmiş.

Çözüm
Merhabalar,

Çok teşekkür ederim bu hafta şansımı deneyeceğim.

@kekole rica ederim. Devamsızlığınız büyük ihtimalle silinmez de müdür insafa gelirse devamsızlıklarınız izinliye çevrilir. İzinli için bir sınır yok, toplam sınırı aşmaması yeterli olur. Ancak özürsüz devamsızlıkta maalesef sınır var.

@kekole rica ederim. Devamsızlığınız büyük ihtimalle silinmez de müdür insafa gelirse devamsızlıklarınız izinliye çevrilir. İzinli için bir sınır yok, toplam sınırı aşmaması yeterli olur. Ancak özürsüz devamsızlıkta maalesef sınır var.

Aklıma sadece şu konu takılıyor 2. dönem 1. dönemki devamsızlıklarımı izine çevirebilir miyim eğer bu konu hakkında bir bilgin varsa beni çok rahatlatırsın

@kekole yönetmelikte devamsızlık yapıldıktan sonraki 5 iş günü içerisinde çevrilmeniz isteniyor. Belki çevirebilir, çevirmeyebilir de yönetmeliği baz alıyorlar çünkü.

@kekole estağfurullah. Lafı olmaz, benim işim bu. Sınav senesinde keşke bu kadar devamsızlık yapmasaydınız.

@kekole estağfurullah. Lafı olmaz, benim işim bu. Sınav senesinde keşke bu kadar devamsızlık yapmasaydınız.

Bu yıl neredeyse tüm öğrenciler diğer senelere göre çok fazla devamsızlık yaptılar. Sanırım 1.5 yıl evde oturmaktan sonra okulla gitmek zoruna gitti.🙂

Artı -2 Eksi
@PeluşPenguen vallahi orasını bilemem, anne ya da babaları da değilim. Yaptıkları devamsızlıklara karışamam ama ben bir öğrencinin açıkçası devamsızlıktan kalmasını istemem. Adam notu tutturuyor ama devamsızlıktan sınıfta kalıyor. Oldukça üzücü bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı