12. sınıf biri nasıl sınava hazırlanmalı?

Dediğim gibi, verimli çalışmanız yeterli. Çok saat çalışıp hiçbir şey anlamadıktan sonra bir şey kazanamazsınız, kendinizi kandırmış olursunuz sadece.
Ben 73 AYT 101 TYT yaptım. 23K ile Yıldız Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliği kazandım.

Hocam o zaman şimdi TYT video izlemlerine başlıyorum, AYT TYT'den sonra olacak değil mi?

Dediğim gibi, verimli çalışmanız yeterli. Çok saat çalışıp hiçbir şey anlamadıktan sonra bir şey kazanamazsınız, kendinizi kandırmış olursunuz sadece.
Ben 73 AYT 101 TYT yaptım. 23K ile Yıldız Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliği kazandım.

Gözüm sayısal 200.000-300.000 arası istiyorum matematikten nasıl hızlı bir şekilde netlerimi arttırabilirim.

Hocam o zaman şimdi TYT video izlemlerine başlıyorum, AYT TYT'den sonra olacak değil mi?
Evet hocam. AYT'ye sonradan bakabilirsiniz. Ama bizim seneden farklı olarak siz muhtemeln (iptal olmazsa) Limit-Türev-İntegral'e de mutabık olacağınız için ayt matematiğide yandan ilerletmenizi tavsiye ederim.
Gözüm sayısal 200.000-300.000 arası istiyorum matematikten nasıl hızlı bir şekilde netlerimi arttırabilirim.
En hızlı yol olarak bol bol deneme çözüp hatalarınızı görmenizi söyleyebilirim. Tyt ve Ayt'de zaten bir süre sonra soru tiplerine alışacaksınız. İki püf nokta var. Denemeleri kolaydan zora doğru çözmeye çalışın veya karışık çözeceksenizde kendinize ona göre yüklenin. İkincisi ise sakın pes etmeyin. Bazen netlerinizi hızlı yükselecek, bazen aynı kalacak hatta bazende düşecektir. Bunlar olağan durumlar. Pes etmeden eğer yanlışlarınızın üstüne giderseniz her türlü halledersiniz. Zor Matematik denemesi olarak Orijinal Yayınlarının 12'li denemelerini öneririm. Son dönemeçte mutlaka çözülmesi gereken bir deneme olduklarını düşünüyorum.

Evet hocam. AYT'ye sonradan bakabilirsiniz. Ama bizim seneden farklı olarak siz muhtemeln (iptal olmazsa) limit-türev-integral'e de mutabık olacağınız için AYT matematiğide yandan ilerletmenizi tavsiye ederim.

Nasıl yapacağım hocam? TYT çok az var, temel olmadan zor olmaz mı?
Zaten 11 ve 12 derslerini çok anlamıyordum matematik için.
Bir de ne kadar süre TYT çalışmalıyım?

Nasıl yapacağım hocam? TYT çok az var, temel olmadan zor olmaz mı?
Zaten 11 ve 12 derslerini çok anlamıyordum matematik için.
Bir de ne kadar süre TYT çalışmalıyım?
Hocam eksik olduğunuz konular bitene kadar TYT çalışmalısınız. Artık sorunlarınız konu yerine sorulara geçtiğinde tytyi azaltırsınız. Hocam AYT matematiğin ilk konuları kolay konular. Onları TYT bilgisinden birazcik yararlanarak halledebilirsiniz. Tytde fonksiyonları iyi anlatsanız zaten AYT matematiğin %70'ine temel atmışsınız demek oluyor.

Hocam eksik olduğunuz konular bitene kadar TYT çalışmalısınız. Artık sorunlarınız konu yerine sorulara geçtiğinde TYT'yi azaltırsınız. Hocam AYT matematiğin ilk konuları kolay konular. Onları TYT bilgisinden birazcik yararlanarak halledebilirsiniz. TYT'de fonksiyonları iyi anlatsanız zaten AYT matematiğin %70'ine temel atmışsınız demek oluyor.

Çok teşekkürler hocam gerçekten yardımız oldu teşekkürler.

Hocam sizce temel TYT matematik için matematik 0 karekök mü almalıyım yoksa 345'mi?
Ya da ne önerirsiniz?

Hocam karekök 0 ardından 345 çözen biri olarak karekök temeli az buçuk olan biri için gereksiz ben dershanedeki bilgisiz rehbercimin zorlamasıyla aldım içinden çıkmış soruları çözüp kenara attım 4 işlem soruları içeren bir kitap. 345 ise ÖSYM tarzı ve orijinal sorularıyla çok katkısı oluyor. Temeliniz varsa size uygun hocadan konuyu dinleyip güzel bir şekilde 345 çözebilirsiniz.

Hocam karekök 0 ardından 345 çözen biri olarak karekök temeli az buçuk olan biri için gereksiz ben dershanedeki bilgisiz rehbercimin zorlamasıyla aldım içinden çıkmış soruları çözüp kenara attım 4 işlem soruları içeren bir kitap. 345 ise ÖSYM tarzı ve orijinal sorularıyla çok katkısı oluyor. Temeliniz varsa size uygun hocadan konuyu dinleyip güzel bir şekilde 345 çözebilirsiniz.

Temelden kastınız ne kadar temel?
Yani az bir şey var ama çok değil.

@Gordrhain hocam hangisini alayım temel matematik için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı