12. sınıf birisi yaz tatilinde TYT mi AYT mi çalışmalı?

ok3902

Hectopat
Bu sene 12. sınıfa geçeceğim sayısal öğrencisiyim. TYT çalışacağım zaten fakat 11. sınıf konularını da unutmamak tekrar etmek istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca 11. sınıf için kaynak tavsiyeleriniz varsa alabilirim, fiziğim hiç yok denecek derecede o yüzden fizik için temel bir kaynak önerirseniz iyi olur.

Öneriniz için teşekkürler.

Bro TYT adına denemelerde 80 90 bandında yapıyordum TYT de 100'e yakın yaptım bu sene. Sene boyu TYT denemelerini asıp AYT çalışmıştım bir de. Bana kalırsa 11 iyice yut TYT'yi çok kasma. TYT'nin birçok kısmı yorum zaten.

İşte herkes farklı bir şey diyor benim de kafam karıştı.

İkisini de yapman gerek. 11. Sınıf matematik eksiklerine çalış. 11.sınıf geometri için de analitik çalışmanı tavsiye ederim (12.sınıf için önemli). Geometrin biraz bile zayıfsa üçgenleri baştan bitir. Tyt matematik ilk 12 konuyu kesin çalış, geri kalanını da vaktin olursa yap. Dil bilgisi vakit buldukça yap ( Hem en kolay derslerden hem de bedava 7 net ). Tyt fenden ise bağlayıcı konulara çalışabilirsin.

TYT de çalış ama 11 konularına arada göz at. Sadece TYT gitme. Bak pişman olursun sonra. Bize de dendi dinlemedik ve sağlam bir AYT sınavı ile yamulttular. Örneğin 9 ay Parabol sorularını çözen biriyle 3 ay çözen birini ayırdı AYT 2024...
AYT Mat adına Barış Yayınlarını ve 345 şimdilik öneririm.
Fizik adına 345 AYT ve Vip Fizik öneririm (Vip fizik daha zordur)
Kimya da ilk Orbital Yayınlarını öneririm.
Biyoloji için Biyotik ve Dr.Biyoloji kampı ve kitabıyla iyi seviyeye gelirsin.
11 konularını bunlardan çalışabilirsin 11.sınıf kitabı almana gerek yok.

Son olarak en önemli "Geometri"... Kesinlikle aksatma yavaş bir kampla yavaş yavaş git. Başlangıç-Orta seviye için Toprak Geometri öneririm.

TYT de çalış ama 11 konularına arada göz at. Sadece TYT gitme. Bak pişman olursun sonra. Bize de dendi dinlemedik ve sağlam bir AYT sınavı ile yamulttular. Örneğin 9 ay Parabol sorularını çözen biriyle 3 ay çözen birini ayırdı AYT 2024...
AYT Mat adına Barış Yayınlarını ve 345 şimdilik öneririm.
Fizik adına 345 AYT ve Vip Fizik öneririm (Vip fizik daha zordur)
Kimya da ilk Orbital Yayınlarını öneririm.
Biyoloji için Biyotik ve Dr.Biyoloji kampı ve kitabıyla iyi seviyeye gelirsin.
11 konularını bunlardan çalışabilirsin 11.sınıf kitabı almana gerek yok.

Son olarak en önemli "Geometri"... Kesinlikle aksatma yavaş bir kampla yavaş yavaş git. Başlangıç-Orta seviye için Toprak Geometri öneririm.
Merhaba hocam bir şey soracaktım da 11.sınıfımı iyi geçirdim ve fen + matematiği çap fasikülleri ve birer soru bankasından süpürdüm fakat yaz olunca aldığım ayt kitaplarında aydın kimyada gaza kadar , fizikte atışlara kadar geldim fakat sonrasını çözmeye vakit bulamadım. Sebebi ise TYT ye aşırı yüklenmemden dolayı olsa gerek. TYT konularımın baya bir kısmı okula kadar bitiyor mattan 26-27 , fenden 14-15 civarı , Türkçe de +30 civarı nete çektim. 11 AYT kısmını soru çözerek hızlı şekilde okullar açıldığında tekrar etmem mümkün müdür ?

Merhaba hocam bir şey soracaktım da 11.sınıfımı iyi geçirdim ve fen + matematiği çap fasikülleri ve birer soru bankasından süpürdüm fakat yaz olunca aldığım ayt kitaplarında aydın kimyada gaza kadar , fizikte atışlara kadar geldim fakat sonrasını çözmeye vakit bulamadım. Sebebi ise TYT ye aşırı yüklenmemden dolayı olsa gerek. TYT konularımın baya bir kısmı okula kadar bitiyor mattan 26-27 , fenden 14-15 civarı , Türkçe de +30 civarı nete çektim. 11 AYT kısmını soru çözerek hızlı şekilde okullar açıldığında tekrar etmem mümkün müdür ?
12. sınıf konularını aksatmadan ilerlemen çok önemli. Bunun yanına kalan zamana 11. sınıf konularını ve geometriyi yayacaksın. Kalan küçük zaman dilimi ise TYT adına yeterli. Asıl olay denemelerde bitiyor çünkü. TYT Fen bence nankördür. 15 netin bir bakarsın 8-9 olur. O yüzden TYT fen denemesi çözmeni öneririm ara sıra. Soruna gelirsek evet mümkün zaten konuların erken bitecektir kalan zamanı eksiklere ve denemeye ayırırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı