12. sınıf dil öğrencisi için TYT fen çalışma tavsiyeleri

Melih1337

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an İngilizce denemelerinde aldığım net 62-75 arası değişiyor ve 12. sınıfım ama matematik ve fen yönünden eksiğim çok. Türkçe ve sosyalde iyi olduğumu düşünüyorum çünkü Türkçeden hedefim 30, sosyal hedefim 13-15 arası. Matematik ve fende ise böyle değil çünkü ikisi de berbattı 9 ve 10'da. Sizce ne yapmalıyım ve sizce bu açığı kapatabilir miyim? Kapatırsam da maksimum kaç net yapabilirim fen ve matematikten?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an İngilizce denemelerinde aldığım net 62-75 arası değişiyor ve 12. sınıfım ama matematik ve fen yönünden eksiğim çok. Türkçe ve sosyalde iyi olduğumu düşünüyorum çünkü Türkçeden hedefim 30, sosyal hedefim 13-15 arası. Matematik ve fende ise böyle değil çünkü ikisi de berbattı 9 ve 10'da. Sizce ne yapmalıyım ve sizce bu açığı kapatabilir miyim? Kapatırsam da maksimum kaç net yapabilirim fen ve matematikten?
Maddi durumuz iyiyse kursa gidin. Değilse de youtube üzerinden tyt tekrarı konu anlatım videoları oluyor onlara bakın derim.

Fizik: VIP Fizik
Kİmya: Bizim Hocalar
Biyoloji: Fundamentals Biyoloji

Kanallarını öneririm. İsterseniz konu özetli kitaplar alın, isterseniz not tutun. Bir de bilindik yayınlardan orta seviye birer soru bankası alabilirsiniz.
Arkadaşın dediği kanalları kesinlikle izleyin hem AYT hem TYT .TYT Fen de özellikle deneme üstünden gidin konu çalışmaktan daha çok faydası olur

Dilde şuan bu konumda olmanız aslında çok güzel. Dil adına günlük tekrarınızı yapın, sorunuzu çözün, paragrafınızı okuyun. Günlük kesinlikle anlayarak 6-7 paragraf sorusu rahat çözün, paragrafı analiz edin.

Şimdi TYT Matematik ve Fen için tavsiye vereyim. Artık ne yazık ki Matematik kolay sorulmuyor, bu seneki sınavda gördük. Sınav tam anlamıyla kazıktı, onun için öncelikle dilci olmanın avantajı da çok fazla. TYT Matematik ve Fen dersine fazlasıyla vakit ayırabilirsin. Benim tavsiyem Mart'a kadar yeme içme Türkçe, Matematik çalış. Sonrası için Fen dersine de başlarsın, Sosyali de son ay tekrar edersin. Sosyal hemen çalışmaya başlanacak bir ders değil, kaldı ki o kadar zor olmuyor. Ortalama bir öğrenci Sosyal dersinden 8-10 net zaten yapar. Kaldı ki diğer sorularda çok kasıntı olabiliyor, biz Fen ve Matematik netimizi arttırmaya bakalım. Sakın Sosyal dersine çok çalışmak gibi bir hata yapma, Sosyal bir şekilde yapılır. Köpek gibi Matematik ve Fen kas. Dili de sakın bırakma, çok oku, çok analiz yap. Yanlışların sana doğruyu öğretir, doğruların sana doğruyu öğretmez. İlerletmez de, gelişemezsin yani.

Dilde şuan bu konumda olmanız aslında çok güzel. Dil adına günlük tekrarınızı yapın, sorunuzu çözün, paragrafınızı okuyun. Günlük kesinlikle anlayarak 6-7 paragraf sorusu rahat çözün, paragrafı analiz edin.

Şimdi TYT Matematik ve Fen için tavsiye vereyim. Artık ne yazık ki Matematik kolay sorulmuyor, bu seneki sınavda gördük. Sınav tam anlamıyla kazıktı, onun için öncelikle dilci olmanın avantajı da çok fazla. TYT Matematik ve Fen dersine fazlasıyla vakit ayırabilirsin. Benim tavsiyem Mart'a kadar yeme içme Türkçe, Matematik çalış. Sonrası için Fen dersine de başlarsın, Sosyali de son ay tekrar edersin. Sosyal hemen çalışmaya başlanacak bir ders değil, kaldı ki o kadar zor olmuyor. Ortalama bir öğrenci Sosyal dersinden 8-10 net zaten yapar. Kaldı ki diğer sorularda çok kasıntı olabiliyor, biz Fen ve Matematik netimizi arttırmaya bakalım. Sakın Sosyal dersine çok çalışmak gibi bir hata yapma, Sosyal bir şekilde yapılır. Köpek gibi Matematik ve Fen kas. Dili de sakın bırakma, çok oku, çok analiz yap. Yanlışların sana doğruyu öğretir, doğruların sana doğruyu öğretmez. İlerletmez de, gelişemezsin yani.
Dediklerini yapmam halinde sene sonunda Fen, Matematik ve Türkçe'de kaç netim olur?

@Melih1337, kişiden kişiye göre değişir. Ancak tahminimce 10'dan aşağı Matematik, 6-7'den aşağı da Fen yapmazsınız. Bu da hemen hemen 20 Matematiğe bedeldir, YDT'yi de 70 tutmanız durumunda sıralamanız zaten uçar :p. Türkçe'den de 27-28 aşağı yapmazsanız çok çok iyi bir sıralama gelir.

@Melih1337, kişiden kişiye göre değişir. Ancak tahminimce 10'dan aşağı matematik, 6-7'den aşağı da fen yapmazsınız. Bu da hemen hemen 20 matematiğe bedeldir, YDT'yi de 70 tutmanız durumunda sıralamanız zaten uçar :p. Türkçe'den de 27-28 aşağı yapmazsanız çok çok iyi bir sıralama gelir.

Matematik çalışmam için bana tavsiye verebilir misin? YouTube, konu anlatım kitabı vs.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı