12. sınıf dil öğrencisi için TYT fen çalışma tavsiyeleri

@Melih1337, kanal önerisi olarak İlyas Güneş'i öneririm. Onun video ders notunu, sonra Aktif Matematik ve Bilgi Sarmal TYT Matematik soru bankasını öneririm. Bunları hakkıyla bitirirsen 10+ yapar duruma gelirsin. Matematik, Türkçe, İngilizce bu üçüne her gün çalışman lazım, her gün. Şu anlık senin Şubat-Mart ayına kadar Türkçe ve Matematiği yalayıp yutman lazım. YDT'de çok zor sorulmuyor zaten, halledersin. Matematiği iyi tutmaya bak, o üç kitabı hakkıyla bitirdikten sonra tekrardan beni etiketlersin. Sana duruma göre bir yol haritası çizeriz.

Eğer ki matematik ve fende ilerleyemeyeceğinizi düşünüyorsanız bence bu şekilde çalışmaya ve Türkçe ile sosyal derslerine yoğunlaşın. Emin olun ki sayısal temeliniz yoksa hiçbir şekilde bunu düzeltmek mümkün olmuyor, kendimden biliyorum. Bunun yerine dile ya da sözel derslere yoğunlaşırsanız emin olun çok daha iyi olur.

@Melih1337, kanal önerisi olarak İlyas Güneş'i öneririm. Onun video ders notunu, sonra Aktif Matematik ve Bilgi Sarmal TYT Matematik soru bankasını öneririm. Bunları hakkıyla bitirirsen 10+ yapar duruma gelirsin. Matematik, Türkçe, İngilizce bu üçüne her gün çalışman lazım, her gün. Şu anlık senin Şubat-Mart ayına kadar Türkçe ve Matematiği yalayıp yutman lazım. YDT'de çok zor sorulmuyor zaten, halledersin. Matematiği iyi tutmaya bak, o üç kitabı hakkıyla bitirdikten sonra tekrardan beni etiketlersin. Sana duruma göre bir yol haritası çizeriz.
Fen için şimdiden çalışmaya başlamam gerekir mi? Yoksa son 2-3 ay yeterli olur mu hem sosyal hem fene çalışmak adına? Çünkü şuan yaptığım planda Mart ayına kadar Türkçe, Matematik ve İngilizce sonrasında ise sosyal ve fen var.

@Melih1337, nisan ve sonrası için fen ve sosyal dersleri çalışabilir. Şu an çok erken, kaldı ki 1-2 ay çalışmayla fen dersinden rahat 10 net yapılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı