12. sınıf öğrencisine YKS 2023 için tavsiyeler

Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba, 12. sınıfım ve açık liseye geçeceğim. Dershaneye gitmiyorum ve sadece matematikten özel ders alıyorum. Bana aklınıza gelen ve faydalı olduğunu düşündüğünüz tüm tavsiye/önerilerinizi vermenizi istiyorum. Alan konusunda da çok kararsızım, bir yandan AYT fen kısmı zor, geç TM'ye diyorum kendi kendime ama hayat şartları da sayısal üzerine kurulu resmen. Yani sayısalda daha çok bölüm ve iş imkanı mevcut bildiğiniz üzere. İnternetten Kimya Adası, Rehber Matematik ve VIP Fizik kanallarının kamp kitaplarını sipariş ettim ve geldiklerinde YouTube kamplarına başlayacağım. Temelim zayıf denmez, temel bilgi olan her şeyi bilirim.

Örnek: Kimya'da asit-baz özellikleri 8'den beri aklımdadır.
Fizik'te katı basıncı konusu da aynı şekilde.
Biyoloji bilgim de fena değil.
Matematik TYT kısmında polinom gibi daha değişik konulara pek hakim değilim, fakat üslü, köklü gibi konuları hatasız yaparım.

AYT konularına başlamadım daha doğal olarak. Çalışma programım da yok, çok isterdim olmasını ama.

Bu zamana kadar hep yattım, artık bir yerden tutmam lazım farkındayım.

Son olarak, 450 LGS puanıyla fen lisesine gidip orayı sevmeyip yine yüksek bir puana sahip anadolu lisesine geçtim 10. sınıfın ikinci döneminde.

Evet, söyleyeceklerim bu kadar. Genç kardeşinize vereceğiniz bir tavsiye belki de bütün tempomu değiştirmemi sağlayacak. Her konuda tavsiye verebilirsiniz, uyku düzeninden tutun çalışma şekline kadar. Yeter ki faydalı olsun. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

YKS son birkaç senedir özellikle Türkçe'yi zor soruyor ben şahsen bol kitap okuma ve bol paragraf çözmeden yanayım. Öneri olarakta 3D'nin paragraf kitabını öneririm baya iyi.

Ha bide özellikle son günlerde ağır şeyler yeme uyku düzenine çok dikkat et birde bol bol deneme çözüp eski senelerin sorularını çözersen eminimki istediğin yeri kazanırsın :) Zaten LGS puanında gayet iyiymiş. Sanırım 2018 veya 2019'da girmişsiniz LGS'ye değil mi?

YKS son birkaç senedir özellikle Türkçe'yi zor soruyor ben şahsen bol kitap okuma ve bol paragraf çözmeden yanayım. Öneri olarakta 3D'nin paragraf kitabını öneririm baya iyi.

Ha bide özellikle son günlerde ağır şeyler yeme uyku düzenine çok dikkat et birde bol bol deneme çözüp eski senelerin sorularını çözersen eminimki istediğin yeri kazanırsın :) Zaten LGS puanında gayet iyiymiş. Sanırım 2018 veya 2019'da girmişsiniz LGS'ye değil mi?
2018-2019 döneminde girdim.

Ben senin yerinde olsam profesyonel koçluk hizmeti alırdım. Bütçen yetmese bile ailenden rica et. Bu dönemde kitap, koçluk gibi masraflara fazla acıma, yatırım gibi düşün. İlk sene istediğin sıralama veya bölüm gelmezse sınava bir daha hazırlanmaktan da hiç çekinme. Ben zamanında bu hatayı yaptım ve çok da istemesem de mantıklı gelen bir bölüm yazdım. Ben 2014'de girdiğimde 40 binle alım yapan bölüm bugün aşırı sayıda bölüm açılması ve iş imkanlarının azlığı sebebiyle 400 bine düştü. 26 yaşındayım YKS'ye tekrar çalışıp orta şeker bir ünide Bilg. Müh. okumayı düşünüyorum ama tren kaçtı gibi. Sen sen ol bu hataya düşme. Okul seçimi hadi neyse ama bölüm seçimi çoook önemli.

Ben senin yerinde olsam profesyonel koçluk hizmeti alırdım. Bütçen yetmese bile ailenden rica et. Bu dönemde kitap, koçluk gibi masraflara fazla acıma, yatırım gibi düşün. İlk sene istediğin sıralama veya bölüm gelmezse sınava bir daha hazırlanmaktan da hiç çekinme. Ben zamanında bu hatayı yaptım ve çok da istemesem de mantıklı gelen bir bölüm yazdım. Ben 2014'de girdiğimde 40 binle alım yapan bölüm bugün aşırı sayıda bölüm açılması ve iş imkanlarının azlığı sebebiyle 400 bine düştü. 26 yaşındayım YKS'ye tekrar çalışıp orta şeker bir ünide Bilg. Müh. okumayı düşünüyorum ama tren kaçtı gibi. Sen sen ol bu hataya düşme. Okul seçimi hadi neyse ama bölüm seçimi çoook önemli.
Hocam tren niye kaçsın amcam hem öğretmen hem bilgisayar mühendisi hemde halem üniversite okuyor yaşı yanlış değilsem 30'lu yaşlarda. Okumanın yaşı yok daha epey gençsiniz.

Koç öneriniz var mı?

Koç öneriniz var mı?
Kuzenim Akdeniz Tıp'ta okuyan bir öğrenciden koçluk hizmeti aldı, çok memnundu ama o genç bıraktı koçluk işini yoksa irtibat adresi verirdim. Biraz araştırıp yorumlara ve tecrübesi olanların önerilerine göre bir seçim yaparsanız daha faydalı olabilir.
Hocam tren niye kaçsın amcam hem öğretmen hem bilgisayar mühendisi hemde halem üniversite okuyor yaşı yanlış değilsem 30'lu yaşlarda. Okumanın yaşı yok daha epey gençsiniz.
Teşekkürler, ben de öyle düşünüyorum ama insan geçmişteki yanlış tercihlerine üzülüyor ister istemez. Umarım sizler doğru tercihler yaparsınız.

Fen Lisesi mezunu olup, 3 sene mal gibi sınava girmiş bir abin olarak söylüyorum : "asla fen lisesidir lgs puanıdır cart curt güvenme" Sınav zeka yada başarı ölçmüyor. Safi düzenli çalışma. Her gün çalış demiyorum, haftalık tatilini koy ancak ne olursa olsun 1 haftayı geçecek aralar verme. Tekrar başlaması zor olduğu gibi aradan önce çalıştığın konular tam oturmadığı için geri dönmen gerekiyor. Düzenli 3-4 saat çalışma bile derece yaptırır. Kendine birden yüklenme ki ilerde bezip bırakmayasın.

Sınav içeriğiyle alakalı da yukardaki arkadaşların dediği gibi kitap okumak çok işine yarar. Artık her branşta paragrafımsı sorular var. Hem paragrafını geliştirirsin hem de zihnini rahatlatırsın. Aman diyim sınav yaklaşırken bitiremeyeceğin bir kitaba başlama. İnsanın aklı kalıyor, odağı kayıyor sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı