12. sınıf olan biri için meslek önerisi

synoMM

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B350 M-A
Ryzen 3 2200g
GTX 1650
2X8 16GB GSKILL 3200 MHZ
Transcend SSD220 240 GB
Merhaba, 12 sınıfım meslek konusunda yardıma ihtiyacım var, okullarda veya dershanelerde rehberlikçi veya öğretmenlerin makine / bilgisayar mühendisliği ve tıptan başka önerdiği bir şey yok, ne desem “yapay zeka seç geleceğin mesleği”, “eczacılıkta para var” vs. ve ben bu mesleklere çok da ısınamadım. Bana daha uygun meslek vardır illa diye biraz öneri almak için yazıyorum.

Sosyal bir insan değilim, ailevi vatani değerlerim gelismistir diyemem bir yakınım veya arkadaşım vefat etse veya ülke yıkılsa çok umurumda olmaz, yıkılmam yani. Mental olarak nispeten güçlü biriyimdir. Sabrım güçlüdür ama kısa surer, o kısa sürede ne yapılsa okeylerim. Tahammülüm sakin biriyim uyumluyum, bana ne is verilse başta zor da kavrasam yaparım onu, işi verdiğini unut ve yapılmış say misali yaparım işlerimi. Kafam hızlı çalışmaz yavaş çalışır, çalışınca da iyi çalışır.

Kariyer yapmak veya sürekli kendimi geliştirmek gibi ya da çok fazla paramın olması gibi amaçlarım veya beklentilerim yok. Tek istediğim bu hayatta barınak ve yemek ihtiyacımı karşılamanın daha az zahmetli ve daha az sinir bozucu yolunu bulmak. Sayısal alanda okuyorum. Çalışsam yaparım ona şüphem yok, gram çalışmadan orta-orta üstü seviyedeyim zaten ama çalışmak için bir neden arıyorum onu da bulamıyorum.

İlk 70 bine girip mühendis olacak mentalite de yok bende, olmasına olurum da benim gibi birinin mühendis olmaması lazım. Bana verilen işten fazlasını yapmam mühendis olsam. Bir şeyler katmam insanlığa falan o zaman da “mühendis” olmamın bir anlamı olmaz. Sürekli bilgisayarda oyun oynadığım için hayattan da gerçeklerden de uzak kaldım şu an ortada bomboş kaldım. Ne bir şeye merakım ne yeteneğim ne isteğim var, tek yaptığım okul - dershane - ev (oyun). Araştırmam için meslek önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı