okulun kapanmasına doğruArkadaşlar hayırlı geceler, ufak bir sorum olacak. 12 sınıfta staj ne zaman bitiyor? 12 Eylül'de başladık ne zaman bitiyor. Bedavaya calışıyoruz.
Arkadaşlar hayırlı geceler, ufak bir sorum olacak. 12 sınıfta staj ne zaman bitiyor? 12 Eylül'de başladık ne zaman bitiyor. Bedavaya calışıyoruz.
Hocam bazı okullarda karneler 1 hafta önceden basıldığından dolayı stajı fesih sözleşmesini erkenden verebiliyorlar. İşletmeden işletmeye değişmekle beraber maaşı yatırmayabiliyor.Dönem sonuna kadar çalışman gerekiyor. Bedava çalıştıramzalar nasıl beadava çalışıyorsun?
Hocam bazı okullarda karneler 1 hafta önceden basıldığından dolayı stajı fesih sözleşmesini erkenden verebiliyorlar. İşletmeden işletmeye değişmekle beraber maaşı yatırmayabiliyor.
İşletme maaş yatırıp yatırmaması önemli değil nereye girersen gir(devlet kurumları hariç) devlet desteği yani 2.000TL civarı bir para alması lazım. Normalde işetme bunun üzerini tamamlayıp stajyere vermesi gerekiyor. Ama vermek istemeyen işletmeler sadece devlet desteğini veriyor.
Arkadaşlar hayırlı geceler, ufak bir sorum olacak. 12 sınıfta staj ne zaman bitiyor? 12 Eylül'de başladık ne zaman bitiyor. Bedavaya calışıyoruz.
Aynen dediğiniz gibi bir durum yaşandı hocam işten çıkıp yeni bir iş yeri bulma hakkına sahip öğrenci en son bu öğrencilere işten çıkış tazminatı gibi %30'u yatırıldı ve yok yazılmadılar.Bu öyle bir şey değil açıklayayım hemen kendim staj gören birisiydim mezun oldum.
Çalışılan yer asgari ücretin en az yüzde 30'unu vermek zorunda yanlış hatırlamıyorsam yüzde 30'du bu rakam bunu yatırması gerekli dekontu da seni denetleyen hocana atcaksın hocalarda bu işletme parayı yatırdı diye bir işlemden geçiyor devlette bu ücretin belli bir kısmını bu adama sanırım yüzde 70'ini geri yatırıyor 2 3 ay sonra.
Eğer bu parayı iş veren yatırmaz ise devlette bu adama para desteği vermez bir de parayı alamıyorum derse arkadaş hocalarına o iş yerinden çıkma hakkıda elbette var ama bu iş bulmadan çıkmaması lazım öyle daha iyi olur çünkü adamla anlaşamayıp çıkarsa aniden başka bir yer bulması zaman alabilir ve yok yazılır.
Bu öyle bir şey değil açıklayayım hemen kendim staj gören birisiydim mezun oldum.
Çalışılan yer asgari ücretin en az yüzde 30'unu vermek zorunda yanlış hatırlamıyorsam yüzde 30'du bu rakam bunu yatırması gerekli dekontu da seni denetleyen hocana atcaksın hocalarda bu işletme parayı yatırdı diye bir işlemden geçiyor devlette bu ücretin belli bir kısmını bu adama sanırım yüzde 70'ini geri yatırıyor 2 3 ay sonra.
Eğer bu parayı iş veren yatırmaz ise devlette bu adama para desteği vermez bir de parayı alamıyorum derse arkadaş hocalarına o iş yerinden çıkma hakkıda elbette var ama bu iş bulmadan çıkmaması lazım öyle daha iyi olur çünkü adamla anlaşamayıp çıkarsa aniden başka bir yer bulması zaman alabilir ve yok yazılır.
Aynen dediğiniz gibi bir durum yaşandı hocam işten çıkıp yeni bir iş yeri bulma hakkına sahip öğrenci en son bu öğrencilere işten çıkış tazminatı gibi %30'u yatırıldı ve yok yazılmadılar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.