12. sınıfta dershane mantıklı mı?

ForDiablo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16-E1011NT / Ryzen 5 6600H / RTX 3050Tİ / 8 GB RAM / 512 GB SSD
Merhaba arkadaşlar. Bu sene 12. sınıf oldum. Ailem dershaneye gitmem konusunda baskı yapıyor. 11. sınıfta da zorla gönderdiler ve 11. sınıf matematik, fizik ve TYT konusunda hiçbir faydasını görmedim. Okulda DYK kursları var fakat devletin ne yapacağı belli olmaz, kapanabilir diye korkuyorlar. AYT netim 40-41, TYT netim 72-73 civarında. Kendim çalışmanın daha verimli olacağına, YouTube üzerinden ders çalışmanın dershaneden daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama ailem de etüt alma imkanım olduğu için dershaneyi mantıklı görüyorlar. Sizce 12'de dershane mantıklı mı?

Mantıklı, sana disiplin kazandırır evden de çok başarılı olabilirsin ancak plan program yapmakta zorlanıyorsan veya plana sadık kalmakta zorlanıyorsan şahsen dershane daha mantıklı bir tercih olur.

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 12. sınıf oldum. Ailem dershaneye gitmem konusunda baskı yapıyor. 11. sınıfta da zorla gönderdiler ve 11. sınıf matematik, fizik ve TYT konusunda hiçbir faydasını görmedim. Okulda dyk kursları var fakat devletin ne yapacağı belli olmaz, kapanabilir diye korkuyorlar. AYT netim 40-41, TYT netim 72-73 civarında. Kendim çalışmanın daha verimli olacağına, YouTube üzerinden ders çalışmanın dershaneden daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama ailem de etüt alma imkanım olduğu için dershaneyi mantıklı görüyorlar. Sizce 12'de dershane mantıklı mı?

Bende senin kafandayım dershaneye gitmek zaman kaybından ibaret bence mantıksız.

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 12. sınıf oldum. Ailem dershaneye gitmem konusunda baskı yapıyor. 11. sınıfta da zorla gönderdiler ve 11. sınıf matematik, fizik ve TYT konusunda hiçbir faydasını görmedim. Okulda DYK kursları var fakat devletin ne yapacağı belli olmaz, kapanabilir diye korkuyorlar. AYT netim 40-41, TYT netim 72-73 civarında. Kendim çalışmanın daha verimli olacağına, YouTube üzerinden ders çalışmanın dershaneden daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama ailem de etüt alma imkanım olduğu için dershaneyi mantıklı görüyorlar. Sizce 12'de dershane mantıklı mı?
Mantıksız o paraya Matematik ve fenden özel ders al.

Eğer dershaneye gidersen sana sunduğu tüm özelliklerden faydalanmanı öneririm yoksa hiçbir etkisini görmezsin. Bunu rahatlıkla gözlemleyebilirsin, öğrenciler arasında sunlar baslar. Zaten bildiğim ders az soru çıkacak gereksiz derse girmeyim, evde soru çözmek daha iyi.
Evde çalışmanın avantajları
-Bir yere gitmediğinden daha çok vaktin olur.
-Kendine ait bir düzen kurursun.

Evde çalışmanın dezavantajları
-Ciddi anlamda bir öz veri gerekekiyor. Çünkü önünde koskoca bir sene var. Tüm sene boyunca aynı özveri ile çalışmak biraz zor.
-Kendini belli bir süre sonra çok yorulmuş hissedeceksin. Burada dershane senin o dönemki durumuna göre bir daha iyi bir çalışma programı hazırlayabilir.

Eğer kendi özverine güveniyorsan evde çalışmak senin için daha avantajlı olur. Ama o kadar güvenmiyorsan dershane daha iyi olur. Ama dershane sihirli bir şey değil senin her türlü çok çalışman gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı