12. sınıfta derslerim olması gerektiği gibi değil

Ldn9118a

Hectopat
Katılım
30 Mart 2021
Mesajlar
362
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, 12.sınıfım ve bu süreçle ilgili bazı sorunlar yaşıyorum. Özellikle fark etttiğim şey önceki seneler yazılılara hazırlanmak dışında neredeyse hiç ders çalışmıyordum fakat bu sene 12.sınıf olma bilinciyle ders çalışıyorum ama yine de geçen seneye göre hiçbir başarı farkının olmadığını fark ettim. Aynı zamanda okulda da arkadaşlarımla aramdaki fark açıldı. Okul geneli denemelerde önceden ortalarda hatta ilk sıralarda olabilirken bu sene son sıralarda oluyorum. Aynı zamanda önceki yıllarda yazılı notlarımın bazıları sınıf ortalamasının üstündeyken bazıları altındaydı. Şu anda ise hepsi ortalamanın altında ve büyük bir puan farkı var. Yani anlayamadım çalışmıyorken de aynıydım şimdi de aynıyım. Örneğin TYT matematik netim geçen sene de 15 civarında geliyordu bu sene de öyle. Dikkatim de dağınık genel olarak, dikkatim dağınık sınavlara giriyorum ve ders çalışırken de dikkatimi toparlayamıyorum. Bu sorunu bir an önce çözmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Bu sene belki yeterli çalışmamış olabilirsin, muhtemelen çalışıyorum diye kendini kandırıyorsundur. Gerçeklerin farkına da varmak lazım.
Evet de gerçekten bir çaba gösteriyorum, ders başında çok zaman geçiriyorum ama o süre verimli olmuyor, bazen 1 saatte 10 sorudan fazla çözemiyorum. Günde 12 saat çalışmam gerek herhalde ancak öyle olur gibi.
 
Ders başında çokça vakit geçirmekten ziyade ders sürenizi verimli geçirmeye çalışın.
Evet aslında da zaten ders çalışacak zamanım da yok fazla, okul dershane varken hafta içi akşam 7’den sonra evde oluyorum, hafta sonu da dershane var zaten yani yine zamanım olmuyor. Okulda test çözüyorum biraz o da yeterli olmuyor.
 
Açık liseye geçmeyi düşünüyor musunuz?
istese de geçemez zaten bu bakan yüzünden. bu arada kardeşim senin muhtemelen temelin yok o yüzden çalışmana rağmen bir şey anlamıyor olabilirsin. Ben de bu sene tyt ye çalışacam diye o kadar video izledim matematikten ama çoğunu anlayamıyorum çünkü temel yok. Temel çok önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı