Matematik hallet gerisi akar gelir hocam, psikoloji için de, Dil'den iyi bir üniversitede bir bölüm için de matematiği halletmek zorundasın her türlü.
Ama yerinizde olsam Technopat gibi bir forumdansa gidip bir öğrenci koçuyla görüşmeyi yeğlerdim 200 300TL verip tek seanslık bir görüşme sizin için daha kaliteli olur. Zamanında 0'dan derece yapmış onlarca insan danışmanlık veriyor şu anda senin gibi kişiler için, şansını orada denemek rastgele anonim insanlardan tavsiye almaktan çok daha yararlı olacaktır eminim ki. Daha sonrasında istediğiniz bölümden iyi bir üniversite mezunu olmasına dikkat ederek bir mezun ile konuşmak sizi en iyi şekilde yönlendirecektir. Konanım, Technopat vs. gibi forumlardan YKS senemde ben de birçok tavsiye aldım fakat en büyük pişmanlığım olabilir sanırım forumlardaki rastgele insanlardan anonim tavsiyeler almak. Herkesin tecrübesi tamamen farklı herkesin hayatı tamamen farklı, direkt olarak istediğiniz bölümü sizin istediğiniz üniversitede kazanmış bir insanla iletişim kurmak bu tarz durumlarda en iyisidir her zaman. Farklı bakışlardan bir şeyler dinlemek başka şeylerde mükemmel bir açı kazandırsa da, YKS konusunda pek de iyi bir fikir değil. İstediğiniz bölümü istediğiniz üniversitede kazanmış birini olup sorular sorabilir veya danışmanlık alabilirsiniz. Ama bölüm seçerken mezunlarına danışmayı unutmayın, yoksa benim gibi üniversiteyi bırakıp YKS'ye 20 yaşında tekrar hazırlanmak zorunda kalabilirsiniz.