12. sınıfta gelecek için ders çalışmaya nasıl başlanmalı?

kaphtans

Decapat
Daha fazla  
Hayatım boyunca test kitabı açmış bir insan değilim.

Halkla ilişkiler okuyorum, şu an bir emlak ofisinde staj görüyorum. Lise hayatım boyunca okuldan kapılacak tek bir şey olmadı, hayatım konusunda da endişeliyim doğal olarak. İngilizcem B1 düzeyinde. Şu an ne yapacağım konusunda kararsızım ve birkaç soru soracağım sizlere.

Dil, host ve psikolog okumak/olmak isterim. Hiç ders çalışmamış birisi olarak nereden başlamalıyım? Neler yapmalıyım? Bölümler arasından bana mümkünse "mantıklı" ve kısa açıklamalar yaparsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil bölümü kendine geliştirmeye bağlı. Psikolojininde önü biraz kapalı. Ve hiç test kitabı bile açmamış birisi sınavı azami 2 senede kazanabilir.Bende aynı vaziyetteydim geçen sene mezuna kaldım. Çünkü geçen sene test kitabı açmaya alıştığım sene oldu. Bu sene ise daha rahatım bu konuda.

Matematik hallet gerisi akar gelir hocam, psikoloji için de, Dil'den iyi bir üniversitede bir bölüm için de matematiği halletmek zorundasın her türlü.

Ama yerinizde olsam Technopat gibi bir forumdansa gidip bir öğrenci koçuyla görüşmeyi yeğlerdim 200 300TL verip tek seanslık bir görüşme sizin için daha kaliteli olur. Zamanında 0'dan derece yapmış onlarca insan danışmanlık veriyor şu anda senin gibi kişiler için, şansını orada denemek rastgele anonim insanlardan tavsiye almaktan çok daha yararlı olacaktır eminim ki. Daha sonrasında istediğiniz bölümden iyi bir üniversite mezunu olmasına dikkat ederek bir mezun ile konuşmak sizi en iyi şekilde yönlendirecektir. Konanım, Technopat vs. gibi forumlardan YKS senemde ben de birçok tavsiye aldım fakat en büyük pişmanlığım olabilir sanırım forumlardaki rastgele insanlardan anonim tavsiyeler almak. Herkesin tecrübesi tamamen farklı herkesin hayatı tamamen farklı, direkt olarak istediğiniz bölümü sizin istediğiniz üniversitede kazanmış bir insanla iletişim kurmak bu tarz durumlarda en iyisidir her zaman. Farklı bakışlardan bir şeyler dinlemek başka şeylerde mükemmel bir açı kazandırsa da, YKS konusunda pek de iyi bir fikir değil. İstediğiniz bölümü istediğiniz üniversitede kazanmış birini olup sorular sorabilir veya danışmanlık alabilirsiniz. Ama bölüm seçerken mezunlarına danışmayı unutmayın, yoksa benim gibi üniversiteyi bırakıp YKS'ye 20 yaşında tekrar hazırlanmak zorunda kalabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı