12. sınıfta staja gitmek zorunlu mu?

LypherX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an 12. sınıfım ve okul açıldıgından beri staja gidiyorum fakat stajı hiç sevmedim. Ayrıca üniversite sınavı durumu falan da oldugundan stajı bırakmak istiyorum. Size sorum şu, 12. sınıfta stajı bırakma gibi bir durum var mı? Bazı yerlerde 40 gün gitmen yeterli falan yazıyor da anlamadım çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an 12. sınıfım ve okul açıldıgından beri staja gidiyorum fakat stajı hiç sevmedim. Ayrıca üniversite sınavı durumu falan da oldugundan stajı bırakmak istiyorum. Size sorum şu, 12. sınıfta stajı bırakma gibi bir durum var mı? Bazı yerlerde 40 gün gitmen yeterli falan yazıyor da anlamadım çok.
Dostum 40 günü doldurman için şubatın sonuna kadar çalışman lazım bende meraklıyım bu konuda mantığa göre 40 gün sonra bırakabilirsin bir sebep sunup

Zorunlu ama benim zamanımda denetim yoktu. Tanıdığın varsa geldi gibi gösterttirebilirsin.
Denetim var artık her hafta geliyolar

Merhaba, şu an 12. sınıfım ve okul açıldıgından beri staja gidiyorum fakat stajı hiç sevmedim. Ayrıca üniversite sınavı durumu falan da oldugundan stajı bırakmak istiyorum. Size sorum şu, 12. sınıfta stajı bırakma gibi bir durum var mı? Bazı yerlerde 40 gün gitmen yeterli falan yazıyor da anl

Arkadaşlar bir bilgisi olan var mı? Bende meslek lisesinde son sınıf öğrencisiyim, üniversite sınavından dolayı stajı aksatamıyorum da ne yapmalıyız?
Bende çok çile çekiyorum yapılabilicek tek şeş şubata kadar çalışıp sonra alan hocanız işten çıkamk için konuşmak ama bu seferde haftanın 3 günü yok yazılma ihtimaliniz var eğerkin okulda sınıf yoksa

Şu an teknik liseler ile emller arasında fark var. Eğer eml ise AMP bölümü öğrencisidir ve 12. sınıf stajı yapmak zorundadır. Ancaj atp ise teknik kısımdadır ve stajını 10. ve 11. sınıf yazlarında toplamda 40 gün olacak şekilde tamamlar. Üniversiteye hazırlık için atp bölümü okunmalıdır çünkü yeni bir sistem getirildi. Akademik destek programı diye geçiyor. Bu programı görüyorsa haftada 9 saat matematik, 6 saat fizik vb. dersler görüyor ve 12. sınıfta kesinlikle meslek dersleri de görmüyor olmalı. Bu programı sadece 12. sınıfta görecek ve çok ağır olan bir ders içeriği var. Tamamen üniversiteye hazırlık odaklı bir program.

Sorusu olan arkadaşlar bana sorabilir. Geçen sene atp bölümünü okul birinciliği ile bitirdim. Her türlü detaya hakimim.

Şu an teknik liseler ile emller arasında fark var. Eğer eml ise AMP bölümü öğrencisidir ve 12. sınıf stajı yapmak zorundadır. Ancaj atp ise teknik kısımdadır ve stajını 10. ve 11. sınıf yazlarında toplamda 40 gün olacak şekilde tamamlar. Üniversiteye hazırlık için atp bölümü okunmalıdır çünkü yeni bir sistem getirildi. Akademik destek programı diye geçiyor. Bu programı görüyorsa haftada 9 saat matematik, 6 saat fizik vb. dersler görüyor ve 12. sınıfta kesinlikle meslek dersleri de görmüyor olmalı. Bu programı sadece 12. sınıfta görecek ve çok ağır olan bir ders içeriği var. Tamamen üniversiteye hazırlık odaklı bir program.
Onlar sadice meslek okullarındaki a sınıfları için geçerli oluyor

Onlar sadice meslek okullarındaki a sınıfları için geçerli oluyor.

Yazdığım gibi sadece atp sınıfları görüyor demek istediniz sanırım. Ancak MEB bunu ilk sene bu şekilde uygulamadı. Sadece ilk yıl geçerli olacak şekilde AMP sınıflarından da bir akademik destek sınıfı oluşturdu. Ancak şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Sadece atp sınıflarından akademik destek sınıfı oluşturuldu. Bu arada bu akademik destek programını gören ilk öğrenciler bizlerdik yani geçen sene bir ilk yaşandı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı