12. sınıfta TYT çalışmaya geç kalmak

Matematik sınavın kalbidir. 11 matematiğin iyiyse bu sene TYT’ye ağırlık ver ve 12 ile beraber götür. Hedefini bilemiyorum, ilk 200K ise rahat girersin. TYT’nin 2-3 ayda bitmesi biraz zor. Konuyu öğrenmenin yanında soru tarzını da öğrenmelisin bu daha uzun sürer.Sayısalcisin, yanında TYT ve AYT fen de çalış. Mezuna kalmak istemiyorsan uykundan, sosyal hayatından biraz feda etmen gerekiyor son yılın çünkü.

Matematik sınavın kalbidir. 11 matematiğin iyiyse bu sene TYT'ye ağırlık ver ve 12 ile beraber götür. Hedefini bilemiyorum, ilk 200K ise rahat girersin. TYT'nin 2-3 ayda bitmesi biraz zor. Konuyu öğrenmenin yanında soru tarzını da öğrenmelisin bu daha uzun sürer. Sayısalcisin, yanında TYT ve AYT fen de çalış. Mezuna kalmak istemiyorsan uykundan, sosyal hayatından biraz feda etmen gerekiyor son yılın çünkü.

Konuları 3 ayda bitirebilir. Ama konuları test çözerek pekiştirmeli ve TYT bittikten sonra her hafta deneme çözmeli. Yani 3 ayda sadece konuları bitirebilir, TYT'yi bitirmiş olmaz. Belki de onu kastettiniz.

TYT'de kolay yükselir netlerin, konulara farkında olmasan da az buçuk hakimsin önemli olan TYT'de istikrarı korumak. AYT çerez zaten Matematik konuları ağır, soru tipleri kolay, FEN kısmı TYT'nin devamı zaten. Sınav o kadar abartılacak bir seviyede değil yani en azından yıllarını vermene gerek yok. Ama gördüğüm kadarıyla sürecin daha başında bile pes etmişsin.

TYT için YouTube'dan konu dinleyip ardından test çözmeyi düşünüyorum mesela a ünitesinin konularını bitirip sonra o üniteyi komple testlerde bitireyim diyorum. O şekilde bitirdim mesela TYT konularını ya da 9 konularını sonra örneğin biyoloji TYT denemesi çözüp yanlış yaptığım konulara tekrar dönmeyi düşünüyorum. Matematiğim de 9 da uzaktan eğitimle kaynadı 10.sınıfta çalıştım ama 50'nin üstüne çıkamadım 11.sınıfta da öğretmenin iyi olmasıyla daha verimli geçirdim

TYT için YouTube'dan konu dinleyip ardından test çözmeyi düşünüyorum mesela a ünitesinin konularını bitirip sonra o üniteyi komple testlerde bitireyim diyorum. O şekilde bitirdim mesela TYT konularını ya da 9 konularını sonra örneğin biyoloji TYT denemesi çözüp yanlış yaptığım konulara tekrar dönmeyi düşünüyorum. Matematiğim de 9 da uzaktan eğitimle kaynadı 10.sınıfta çalıştım ama 50'nin üstüne çıkamadım 11.sınıfta da öğretmenin iyi olmasıyla daha verimli geçirdim
Mantıklı, konuyu iyi öğrenip soru çözmen gerekiyor bolca zaten. Bu sınavların şöyle bir özelliği vardır: konuyu iyi bilsen bile soru tarzlarını öğrenmeden cok zorlanırsın. Zamanın kısıtlı, 1 orta, 1 zor soru bankası sonra full deneme odaklı çalışabilirsin bence. Bunları matematik için söylüyorum tabii. TYT Türkçe için veya sosyal için çok da kasmaya gerek yok. Zorlayacak olan bölüm matematik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı