12. sınıfta TYT çalışmaya geç kalmak

Sana verebileceğim tavsiye, okuldan eve döndüğünde programına göre çalış. Mesela pazartesi gününe TYT matematik, TYT Türkçe ve biyoloji ver. Bunları evde 4-5 saat civarı çalış ve not al. Okulda da bolca test çöz. Önemli olan TYT'yi unutmamak çünkü sürekli soru çözmek şart. O yüzden soru çözme işini okulda hallet, 12. sınıf olduğun için hocaların çoğu zaman ses çıkarmaz test çözmene. AYT sayısal için bir şey diyemeyeceğim. AYT fen gerçekten can sıkıcı. Eşit ağırlık olsaydın yine 3-4 ayda AYT'yi bitirirdin diyebilirdim. Her şey sana bağlı yani. Bir anca önce TYT konularını bitirip soru çözmeye başla. Ayrıca hedefin nedir?

Evet ciddende AYT fen kadar can sıkıcı bir şey yok AYT matematiği 31 2 yaptım AYT de 12 soru çözebildim 4'ü de yanlış.

Sana verebileceğim tavsiye, okuldan eve döndüğünde programına göre çalış. Mesela Pazartesi gününe TYT Matematik, TYT Türkçe ve Biyoloji ver. Bunları evde 4-5 saat civarı çalış ve not al. Okulda da bolca test çöz. Önemli olan TYT'yi unutmamak çünkü sürekli soru çözmek şart. O yüzden soru çözme işini okulda hallet, 12. Sınıf olduğun için hocaların çoğu zaman ses çıkarmaz test çözmene. AYT Sayısal için bir şey diyemeyeceğim. AYT Fen gerçekten can sıkıcı. Eşit Ağırlık olsaydın yine 3-4 Ayda AYT'yi bitirirdin diyebilirdim. Her şey sana bağlı yani. Bir anca önce TYT konularını bitirip soru çözmeye başla. Ayrıca hedefin nedir?

Hedefim bugüne kadar yoktu dediğim gibi aklım başıma yeni geldi uzaktan eğitimde derslere girmedim 10.sınıfta da sınava son gün çalışma mantığıyla gittim 11 ise hayal kırıklığı ): Arkadaş ortamına uyup okuldan falan kaçtım. İşte şimdi de bir şeylerin farkına vardım hedefimde 200k mühendislik var diyelim şu durumda Edit: Bu sene 200-500k sıralama yaparsam seneye o sıralamayı 50-130k arasına çekmeye çalışırım falan filan

Mezun hedefleyeni de ilk defa görüyorum.

Hocam şu an gerçekçi olursak ilk senede hedefime ulaşamayacağım belli

Hedefim bugüne kadar yoktu dediğim gibi aklım başıma yeni geldi uzaktan eğitimde derslere girmedim 10.sınıfta da sınava son gün çalışma mantığıyla gittim 11 ise hayal kırıklığı ): Arkadaş ortamına uyup okuldan falan kaçtım. İşte şimdi de bir şeylerin farkına vardım hedefimde 200k mühendislik var diyelim şu durumda
200K Sıralama ile hangi mühendisliği istiyorsun? mezun hedeflemene gerek yok. Düzenli çalışma ile o sıralamayı yaparsın bu yıl. Dediğim gibi kendine hemen program hazırla. İnternet üzerinden bulduğun veya başka kişilerin programlarını kullanma. Ama sen baştan ben mezun bırakacağım dersen böyle, zaten istesen de başaramazsın. TYT Matematik kamplarını takip et.

200K Sıralama ile hangi mühendisliği istiyorsun? Mezun hedeflemene gerek yok. Düzenli çalışma ile o sıralamayı yaparsın bu yıl. Dediğim gibi kendine hemen program hazırla. İnternet üzerinden bulduğun veya başka kişilerin programlarını kullanma. Ama sen baştan ben mezun bırakacağım dersen böyle, zaten istesen de başaramazsın. TYT Matematik kamplarını takip e

200K Sıralama ile hangi mühendisliği istiyorsun? Mezun hedeflemene gerek yok. Düzenli çalışma ile o sıralamayı yaparsın bu yıl. Dediğim gibi kendine hemen program hazırla. İnternet üzerinden bulduğun veya başka kişilerin programlarını kullanma. Ama sen baştan ben mezun bırakacağım dersen böyle, zaten istesen de başaramazsın. TYT Matematik kamplarını takip et.

Ya ben hedefime direkt mezuna bırakmak demeyim de 200-300k sıralama yapıp bırakmak diyeyim

Hocam şu an gerçekçi olursak ilk senede hedefime ulaşamayacağım belli
TYT'de kolay yükselir netlerin, konulara farkında olmasan da az buçuk hakimsin önemli olan TYT'de istikrarı korumak. AYT çerez zaten Matematik konuları ağır, soru tipleri kolay, FEN kısmı TYT'nin devamı zaten. Sınav o kadar abartılacak bir seviyede değil yani en azından yıllarını vermene gerek yok. Ama gördüğüm kadarıyla sürecin daha başında bile pes etmişsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı