12. veya 13. nesil Intel işlemci ve anakart önerisi

METTOO

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kullandığım sistemi güncelliyorum i7 12. veya 13. nesile geçmek istiyorum. RTX 3060 ekran kartım var. Kingston 1 TB nv 2 SSD almayı ve NZXT 750W 80+ Bronze PSU 16 GB Kingston 3200 MHz CL 16 RAM almayı düşünüyorum. Bana anakart önerir misiniz bir de bu sistem düzgün ve uyumlu çalışır mı? Yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtirseniz iyi olur.
Anladığım kadarıyla DDR 4 bir sistem kurmayı planlıyorsunuz, bütçenize göre DDR 5 tercih edilebilir. İleride işlemci değiştirebilirim derseniz anakart tavsiyesi de değişebilir.

Sisteminiz için 12400F ya da 13100F yeterli olur, anakart olarak ASUS TUF B660M-E D4.

Fiyat performans bir şey istiyorsanız AMD 5600 ve B550/450 kombinasyonu tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Bütçe belirtirseniz iyi olur.
Anladığım kadarıyla DDR 4 bir sistem kurmayı planlıyorsunuz, bütçenize göre DDR 5 tercih edilebilir. İleride işlemci değiştirebilirim derseniz anakart tavsiyesi de değişebilir.

Sisteminiz için 12400F ya da 13100F yeterli olur, anakart olarak ASUS TUF B660M-E D4.

Fiyat performans bir şey istiyorsanız AMD 5600 ve B550/450 kombinasyonu tercih edilebilir.

Şu an acelem yok PC'yi kullanıyorum ama işlemci değişmek istiyorum tabii işlemci için anakart değişmemgerekiyor şu an PC de i5 10500 işlemci var. Ben i7 işlemciye geçmek istiyorum bu yazdığım parçalar uyumlu olmaz mı?
Ben anakart için ASUS B660 m -k D4 tavsiyesi almıştım ama ASUS TUF B760M - e D4 daha iyi olur mu?

Son düzenleme:
Şu an acelem yok PC'yi kullanıyorum ama işlemci değişmek istiyorum tabii işlemci için anakart değişmemgerekiyor şu an PC de i5 10500 işlemci var. Ben i7 işlemciye geçmek istiyorum bu yazdığım parçalar uyumlu olmaz mı?
Ben anakart için ASUS B660 m -k D4 tavsiyesi almıştım ama ASUS TUF B760M - e D4 daha iyi olur mu?

İşte bütçenize bağlı olarak B760 serisine de geçebilirsiniz. i7 istiyorsanız 13700 Serisine bakmak lazım, bu seriye geçmişken RAM de DDR5 olsun denir ki maliyeti 20-25 Bin ₺ bulur.

Yazdığınız parçalar uyumlu önemli olan sizin beklentiniz. İş için kullanmayacaksanız i7 sizin için fazla olur, 13400F ya da 13600F daha mantıklı. Siz önce XX TL ayırdım yazın lütfen çünkü şu an seçenekler sınırsız.

İşte bütçenize bağlı olarak B760 serisine de geçebilirsiniz. i7 istiyorsanız 13700 serisine bakmak lazım, bu seriye geçmişken RAM de DDR5 olsun denir ki maliyeti 20-25 bin ₺ bulur.

Yazdığınız parçalar uyumlu önemli olan sizin beklentiniz. İş için kullanmayacaksanız i7 sizin için fazla olur, 13400F ya da 13600F daha mantıklı. Siz önce XX TL ayırdım yazın lütfen çünkü şu an seçenekler sınırsız.

Ben şu an PC mi kullanıyorum acelem yok ama bu alacaklarımın hepsini şu an almayacağım şu an anakart SSD ve RAM almayı düşünüyorum bütçe 9 bin TL anakart SSD ve RAM için düşündüğüm bütçe bu ondan sonrasında işlemci almayı düşünüyorum.
Neden i7 değil de i5 daha iyi olur dediniz merak ettim.

Ben şu an PC mi kullanıyorum acelem yok ama bu alacaklarımın hepsini şu an almayacağım şu an anakart SSD ve RAM almayı düşünüyorum bütçe 9 bin TL anakart SSD ve RAM için düşündüğüm bütçe bu ondan sonrasında işlemci almayı düşünüyorum.
Neden i7 değil de i5 daha iyi olur dediniz merak ettim.

i7 Sisteminize fazla gelir, anakart da 6/7 bin ₺ üstüne çıkacağından diğer parçalara para kalmaz ve gereksiz olur.

i7 sisteminize fazla gelir, anakart da 6/7 bin ₺ üstüne çıkacağından diğer parçalara para kalmaz ve gereksiz olur.

Bileşen uyumundan pek anlamıyurum fazla gelir derken ne anlamda ekran kartı ile mi uyumlu olmaz bu yazdığım anakartlarla mı uyumlu çalışmaz?

Bileşen uyumundan pek anlamıyurum fazla gelir derken ne anlamda ekran kartı ile mi uyumlu olmaz bu yazdığım anakartlarla mı uyumlu çalışmaz?

Uyumlu çalışır.

Maden 13 nesil i7 sistem kuruyorsunuz Z790 ya da Z690 bir anakart ve buna uygun yüksek MHz RAM'ler almak gerekir. Ayrıca PSU da değiştirmek gerekebilir. CPU için sıvı soğutmayı da unutmayalım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı