12 Yaşında fazla kilo problemi nasıl çözülür?

caganataly

Hectopat
Daha fazla  
Bunu yazarken utanıyorum fakat daha 12 yaşında olmama rağmen çok fazla kilo aldım ve bu kilolar sadece göbeğim ve bacağıma vuruyor ne yapmam lazım?

:D Yani ne yapman gerektiğini tahmin edebiliyorsundur bence. En basitinden bir önce git ailenle otur konuş. Sonrasında da zaten düzgün bir diyet programı ve spor salonu vs. ayarlarlar. Daha da sonrası tamamen senin iradene kalmış.

İlgi alanına göre spora başla, futbol,basketbol, boks,kickboks o yaşlar tam başlama zamanı bu süre zarfında da zaten kilo ve yağ problemini çözersin hemde altyapın sağlam olur.

Bunu yazarken utanıyorum fakat daha 12 yaşında olmama rağmen çok fazla kilo aldım ve bu kilolar sadece göbeğim ve bacağıma vuruyor ne yapmam lazım?

Ben 15 yaşıma girmek üzereyim. Kilo problemini zamanında fazla umursamadım ve iş ciddiye bindi. Sonra Murat Abi GF'nin kilo verme videolarına denk geldim gaza gelip bir 20 kilo falan verdim şu an en azından daha rahat yürüyorum. Motivastonunu bulduktan sonra gerisi gelir ama belirli bir kiloya geldiysen diyet listeleri kurtarmaz. Sıkıntılı yöntemlerle aç kalıp kendimi zorladım. Sıkıntılı bir yöntem ama yavaş kilo vermeye çalışsam 3 ayda 5 kilo verip sıkılıp bırakırdım. Ama ideal kilona uzak değilsen vermen gereken kilo çok değilse bu yönteme gerek yok. Hele ki yemeye çok yatkınsan işkence gibidir.

Utanılacak bir şey yok. Çok kilolu olmamanı istemen güzel bir başlangıç. Muhtemelen bu yaşta çok abur cubur yiyorsundur onları bırak. Yağlı, şekerli yiyecekleri çok tüketmemeni öneririm. İmkanın varsa haftada 1 gün balık ye. Spora git. Yüzme, basketbol, futbol olabilir. En önemlisi de sağlıklı olan yiyeceklerden yeteri kadar ye ve düzenli olarak beslen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı