12 yaşında olan kardeşim takıntılı mı?

Çocuk Hastanesi Adölesan Polikliniğine götürün, beden algısı bozukluğu ve yeme bozukluğu yaşıyor gibi duruyor kardeşiniz. Bu polikliniklerde önce uzman hekimler görüşme yapıyor, ardından da psikologlar terapi hizmeti sunuyor. Anoreksiya nervoza rahatsızlığını araştırabilirsiniz.

Yeme Bozukluğunun Üstesinden Gelmek - Kendi Kendine Yardım Kitabı - Hayatı Anlamak Serisi 3 Bu kitabı da önerebilirim.
Teşekkürler
 
İlaç kullanmanız bir işe yaramaz sadece daha fazla hasta hissettirir. Bu sorunların çözümü @holywitcherofrivia hocamın dediği gibi algı sorunları. Terapi alması gerekir. Hastasın da hastasın tutturursanız bilinçaltı hasta olduğuna inandıkça daha fazla depresif olacaktır.
 
Mümkünse günlüğünü okumayın.
Bir psikoloğa gösterebilirsiniz.

Hocam arkadaşın kardeşinin 12 yaşında olduğunu varsayarak 8. sınıfa gidemeyeceğini düşünüyorum. Şu an zaten ara sınıflar için kapalı.

Okulda ondan zayıf biri dalga geçiyor olabilir mi?
 
Selam, benim 12 yaşında bir kardeşim var sorun ile ilgili araştırma yaptım ama aradığım şeyi bulamadım. Kardeşim 12 yaşında da boyu 1.56 kilosu 38. yaşıtlarına göre zayıf fakat takıntılı halde kilolu olduğunu düşünüyor. Sürekli spor yapıyor, yemek yemiyor. Günlüğünü okumuştum çok kiloluyum kendimden nefret ediyorum gibi şeyler yazıyor. Sorun psikolojik olabilir mi? Ne yapmalıyım?

Uğraşmanıza gerek yok bir psikiyatriye baş vurun.
 
Obsesif bir durumun tedavi edilmesi gereken boyutta olduğunun kanıtıdır yemek yememesi.
Üzmeden kırmadan nazik bir biçimde doğruyu anlatmaya çalışın düzelme eğiliminde değilse derhal bir uzaman gösterin.
 

Geri
Yukarı