12 Yıllık Windows Defender Açığı Sonunda Yamalandı

Neden Windows Defender önermiyorum? Niye Avast önermiyorum?

Bu son açık da değil. 12 senedir de kaldırmamışlar. Sorumsuzluğa bak.
Burada Windows Defender önerenler acaba en ufak bir sıkıntı duyumsadı mı?

"Sıradaki haberimiiiz Defender kendini geliştirmişken üçüncü parti yazılım kullanmayın diyenlere geliyoooor." -Bir haber repliği.

Bu arada o kadar Microsoft Windows Defender yandaşı olunmuş ki açık olduğunda değil yamalandığında haber yapılıyor. CHIP Online gibi olmuş.

O zamanlar Windows Defender Antivirüs bile değildi. Sadece Firewall'dı değil mi?
Hayır hocam. Windows Firewall çok daha öncelerde de vardı Defender'dan. Microsoft 2005 yılında Windows'un Antivirüs eksikliğini gidermek adına "Microsoft AntiSpyware" adında bir uygulama çıkarttı. Daha sonra bu uygulama Windows Vista'nın Beta sürümlerinde "Windows Defender" oldu. Tabii ben pek kullanan görmedim. Microsoft epey reklamını yapardı Vista şöyle güvenli böyle güvenli diye. Defender aslında tam bir Antivirüs sayılmazdı. Öyle zararlı bir dosya varsa tarar ve zararlı derdi karantinaya atardı. Geniş çaplı bir koruması yoktu.

Eski yazılımlarda yıllarca keşfedilmemiş açıkların bulunması gayet normal bir durum. Ayrıca açıktan faydalanmak için zaten fiziksel ya da uzaktan da bir şekilde bilgisayara erişmek gerekiyormuş. Kendi başına tehdit oluşturacak bir durumda değil.

Neden Windows Defender önermiyorum? Niye Avast önermiyorum?

Bu son açık da değil. 12 senedir de kaldırmamışlar. Sorumsuzluğa bak.
Burada Windows Defender önerenler acaba en ufak bir sıkıntı duyumsadı mı?

"Sıradaki haberimiiiz Defender kendini geliştirmişken üçüncü parti yazılım kullanmayın diyenlere geliyoooor." -Bir haber repliği.

Bu arada o kadar Microsoft Windows Defender yandaşı olunmuş ki açık olduğunda değil yamalandığında haber yapılıyor. CHIP Online gibi olmuş.
Yok canım öyle olur mu kullanmasını biliyorsan yeterli (!). Hatta kapatın gereksiz yere performansı düşürüyor (!).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı