120.000 TL bütçeye R7 9800x3D RTX 5070 Ti/5080 sistem toplanır mı?

Bütçe
120.000

wari.d

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. 120 bin TL civarına oyun amaçlı sistem toplamayı düşünüyorum. Güvenilir satıcı olmasına özen gösteriyorum mesela Hepsiburada'dan N11'den falan almam farklı satıcılar sattığı için.

Düşündüğüm işlemci ➡ AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Box İşlemci - incehesap.com

Düşündüğüm sıvı soğutma ➡ https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...sogutucu-p-54036?utm_campaign=akakce&v=1.82.6

Düşündüğüm RAM ➡ https://www.sinerji.gen.tr/gskill-4...x2-tz5rk-p-49324?utm_campaign=akakce&v=1.35.5

RAM neredeyse kesin işlemci 9800x3D mi yoksa 9950x3D mi bilemiyorum bence aradaki fiyat farkına değmez sıvı soğutma olarak da bunu düşündüm fiyatından dolayı farklı önerilere açığım.
-
Ekran kartı olarak 2 farklı seçenek düşündüm 1. si MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC Ekran Kartı 2. MSI GeForce RTX 5080 Shadow 3X OC 16G 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı 5070 Ti için kesin onu alırım ama 5080 için önerileriniz farklı markalar vs varsa yazabilirsiniz.
-
SSD olarak 2 ihtimal üzerinde durdum 1.si Samsung 990 PRO w/Heatsink MZ-V9P2T0CW 2TB 7450/6900MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk - incehesap.com PCI-e 4 Samsung işlemci 2.si 9100 PRO PCIe 5.0 NVMe M.2 SSD MZ-VAP2T0BW | Samsung Türkiye PCI-e 5 değer mi bilmiyorum 5000 TL çok büyük bir fark.
-
Power Supply, kasa ve anakartı seçemedim pek bir bilgim yok önerilerinizi bekliyorum teşekkürler. Sistemin görünüşüne önem veriyorum.

rtx 5080 48.999 TL gaming gecesi süre sınırlı indirim

9800x3d tray 22.000 TL

MSI PRO X870-P 10.779 TL gaming gecesi süre sınırlı indirim

64 gb ddr5 8.800 TL

NZXT H6 Flow 5.500 TL

Lian Li Galahad II Trinity Performance 5.399 TL gaming gecesi süre sınırlı indirim

NZXT 850W 8.435 TL

XPG 2TB 14000/13000MB/s PCIe Gen5 x4 8.700 TL

Nzxt Aer P 140mm Kasa Fanı x2 1.500 tl

Toplam: 120K

Son düzenleme:
Hocam Gaming gecesini kaçırdım sistemi kendimce bir daha düşündüm araştırdım bütçe 150.000 TL olmalı çünkü kaliteli olarak zor oluyor ben yazayım soru işaretleriyle.

Ram SK Hynix m-die RGB'li en ucuz 48 GB.

SSD üst segmentte güzel bir SSD PCI-e 5 alt segment her türlü PCI-e 4 üst segmentten iyiyse yine indirime girerse PCI-e 5 alabilirim.

Ekran kartı Gainward'a güvenip güvenemeyeceğimi bilemiyorum çok bir fark yoktur ama bunu düşünmem gerekiyor indirime düşecek ekran kartlarına göre alabilirim.

İşlemci kutusuz almak istemiyorum.

Anakart olarak ASUS ROG STRIX B850-e veya B850-f düşündüm X'lere kıyasla benim fazla fazla portlara ihtiyacım yok b de işimi görür ancak B850-E ile B850-F arasındaki fark soğutma sistemiyle alakalı daha çok ve B850-E B850-F'in eksiklerinin giderilmiş hali 2.000 TL'ye değer mi onu bilemiyorum veya başka önerileriniz varsa tabii ki

Güç kaynağı
Kasa (güç kaynağı uyumuna dikkat etmem gerekti yoksa NZXT F9 Elite düşünüyordum)
Kasa fanı en ucuz Corsair olmasını kasa ile uyumlu olmasından istiyorum gerek yok diyorsanız önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci soğutucu olarak yine kasa kasa fanı vs uyumundan Corsair düşündüm ama çok pahalı AMD işlemcilerde zaten kule tipi bile iş gördüğünden sadece dekorasyon olarak alacağım Corsair'da da farklı tür soğutucular var farklarını vs yazıp öneri yaparsanız sevinirim.

Gainward marka olarak güvenilmeyecek bir marka değil. Bahse konu
Phonenix modeli en ucuz 5080 olduğu için muhtemelen soğutma performansı en düşük 5080 kartıdır.
Hava sikülasyonu iyi sağlanmış bir kasa ile sorunsuz kullanılabilir, bütçe meselesidir.

Ben olsam Rog diye o özelliklerde bir anakarta o kadar para vermezdim. Sadece anakartı Rog almazdım.
Bütçe varsa Rog ağırlıklı bir sistem dizerdim ya da bulaşmazdım.

Corsair eko sistemi kullanmak tercih meselesi. Rgb için tercih edilebilir. Icue yazan ürünler uygulamasından kontrol edilebilirken yazmayanlar standart fan şeklinde bildiğim kadarıyla.
Kasa, fanlar, işlemci soğutucusunu corsair tercih etmek görsel bütünlük sağlayabilir.

Gainward marka olarak güvenilmeyecek bir marka değil. Bahse konu.
Phonenix modeli en ucuz 5080 olduğu için muhtemelen soğutma performansı en düşük 5080 kartıdır.
Hava sikülasyonu iyi sağlanmış bir kasa ile sorunsuz kullanılabilir, bütçe meselesidir.

Ben olsam ROG diye o özelliklerde bir anakarta o kadar para vermezdim. Sadece anakartı ROG almazdım.
Bütçe varsa ROG ağırlıklı bir sistem dizerdim ya da bulaşmazdım.

Corsair eko sistemi kullanmak tercih meselesi. RGB için tercih edilebilir. iCUE yazan ürünler uygulamasından kontrol edilebilirken yazmayanlar standart fan şeklinde bildiğim kadarıyla.
Kasa, fanlar, işlemci soğutucusunu Corsair tercih etmek görsel bütünlük sağlayabilir.

Gainward hakkında çok sesli çalışıyor diye eleştiriler var onun için de performanstan vs. kısmak gerekiyor o yüzden istemedim. Palit GameRock var orta üst segmentte ama o da çok çirkin ve N11'de var ve pek güvenilir hissettirmiyor. Öte yandan Gigabyte da 70000 TL'yi hak eden bir kart değil o yüzden indirimlere göre hareket ederim sanırım.

Anakart kısmında o anakart B850'de en iyi F/P üst segment anakart diye seçmiştim Asus'u yani MSI Tomahawk gibi arızalı modeller 12 bin TL bu anakart 14 bin TL.

Bence de, Corsair'ı biraz daha araştırayım o zaman teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı