Atakan Gürman
Hectopat
FPS oyunları oynamak istiyorsan VG248QE almalısın.
https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG248QE/
5 ms tepkime süresi FPS oyunlarında sorun oluşturacaktır.
Peki tercihimi VG248QE tarafında yaparsam 3"(7.65cm) lik ekran boyutu farkı ve IPS olmadığı için pişman olurmuyum ? yada ne kadar fark eder ?
LED monitörlerde her piksel 1 transistör ile beslenirken, IPS monitörlerde 2 transistör ile besleniyor. Bunlardan biri ışığın her açıdan net gözükmesini sağlıyor.
LED monitörlerde 6 bit renk derinliği varken, IPS monitörlerde bu sayı 8 bittir.
LED monitörlerde renkler görüş açısına göre değişirken, IPS monitörlerde 180 dereceye kadar çıkmaktadır.
Bu yüzden IPS monitörler insana daha cıvıl cıvıl ve canlı gözükür. Bu teknolojiyi grafik işleriyle, mimarlıkla vb. işlerle uğraşan kişiler kullanır genellikle.
Film izlemek için de daha iyi olduğu söylenebilir. Neticede 8 bit renk derinliği ve her açıdan aynı rengi görme gibi artıları var fakat bu monitörlerin tepkime süresi yüksek olduğundan oyun amaçlı pek tercih edilmemektedir.
Tepkime süresi de özellikle FPS oyunlarında çok önemlidir. Saniyede 60 FPS aldığımızı farz ettiğimiz bir oyunda görüntünün gecikmesi sonucu ateş ettiğimiz anda karşı taraf normalde orada olmamış olacak fakat bize gelen görüntüde karşımızda gibi duracak ve sonuç hüsranla sonuçlanacak.
Son olarakta bu monitörü Türkiyede bulamıyorum yardımcı olurmusunuz ? Birde G-SYNC denilen bir teknoloji varmış bir kart ile VG248QE nin içine monte ediliyormuş sitesinde okudum ama pek fazla birşey anlayamadım nedir bu kart ? monitöre takarsak ne farkı olacaktır ?
HZ kısmını unutmuşum kusura bakma.Baktım hocam ben ona, 120hz değil.
Ekran kartım 780Ti. VG248QE yi nerde bulabilirim araştırdım fakat hiç bir yerde bulamadım.G-Sync oyunlardaki takılma ve yırtılmaları önlemeye yarayan bir donanım. Monitöre monte ediliyor. VG248QE monitörde bunun desteği var mı bilmiyorum. Bu donanım Türkiye'de 250-300 TL'den yüksek olacaktır yüksek ihtimal. GTX 650 Ti Boost ve üstü destekliyordu galiba. Ekran kartınız nedir?
Her şey çok iyi çok güzel de, Asus monitörlerin kenarlarında ceviz bile kırılır abi bu nedir yahu! Sözüm sana değil Rıza(?) yanlış anlama.İndirim ile 900 lira, gayet iyi bir monitör. Buyurun kullanın :
VATAN COMPUTER - ASUS - 27" VS278Q GEN
Bu monitörün fiyatı ne kadar olur bilmiyorum fakat bekleyebilirsin.
ASUS PG278Q 2560 x 1440 G-SYNC monitor - PC Monitors