120 hz 2ms 27" Monitör

tepkime_suresi_9.jpg

televizyon-tepkisuresi.png

f_superiors5.jpg




Tepkime süresinin düşük olması ve yenileme hızının yüksek olması daha net görüntü sağlar. Ms değeri yüksek olursa ekrana gelen görüntü ile gerçekten olan görüntü arasında fark oluşur ve FPS oyunlarında "Ya ben adamı vurdum ama ölmediii, adam az önce burdaydı ateş ettiğimde." dersin.

Tepkime süresinin yüksek olmasından dolayı input lag sorunu oluşabilir. Zaman ve hızlı olmanın gerektiği oyunlarda sorun oluşur. Tepkime süresinin yüksek olması ghosting ve motion blur'a da sebep olabilir.

Motion blur araba yarışlarında belli oluyor, hızlıca giderken çevre bulanıklaşıyor. Yenileme hızı yüksek olması da bu sorunu azaltıyor.
Ghosting sorununu FPS, spor oyunlarında görebilir. Örneğin FIFA 14'te hızlı bir pas verirsin ve bir bakarsın arkasından hafif iz bırakan topun gölgeleri gidiyor.
İnput Lag da FPS'de epey önemli bir durum.

Tepkime Süresi Nedir?
Genellikle “Response Time” olarak İngilizce haliyle duyduğumuz bu terim, monitörlerimiz ve televizyonlarımızın içerisinde yer alan piksellerin ne kadar sürede kendisini değiştirebileceğini belirtir. Yani “Bir piksel en kısa ne kadar sürede renk değişimi yapabiliyor?” sorusunun cevabıdır.

Milisaniye ile belirlenen tepkime süresinin mümkün olan en düşük zaman diliminde gerçekleşmesi istenir. Bir ürün satın alırken özellikler listesi içerisinde gördüğümüz tepkime süresi değeri aslında bize gerçeği söylemez. Bunun sebebi ise farklı ölçüm tekniklerinin bulunmasıdır.

http://www.hwa.com.tr/tepkime-suresi-nedir-ms-degeri-neden-onemlidir.html
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki tercihimi VG248QE tarafında yaparsam 3"(7.65cm) lik ekran boyutu farkı ve IPS olmadığı için pişman olurmuyum ? yada ne kadar fark eder ?

Yakın mesafeden oyun oynamak için 23" yeterli geliyor bana. Bu sebeple sıkıntı olacağını sanmam.

Amaç oyun oynamak ise LED monitör almanı öneririm.

LED monitörlerde her piksel 1 transistör ile beslenirken, IPS monitörlerde 2 transistör ile besleniyor. Bunlardan biri ışığın her açıdan net gözükmesini sağlıyor.
LED monitörlerde 6 bit renk derinliği varken, IPS monitörlerde bu sayı 8 bittir.
LED monitörlerde renkler görüş açısına göre değişirken, IPS monitörlerde 180 dereceye kadar çıkmaktadır.

Bu yüzden IPS monitörler insana daha cıvıl cıvıl ve canlı gözükür. Bu teknolojiyi grafik işleriyle, mimarlıkla vb. işlerle uğraşan kişiler kullanır genellikle.
Film izlemek için de daha iyi olduğu söylenebilir. Neticede 8 bit renk derinliği ve her açıdan aynı rengi görme gibi artıları var fakat bu monitörlerin tepkime süresi yüksek olduğundan oyun amaçlı pek tercih edilmemektedir.
Tepkime süresi de özellikle FPS oyunlarında çok önemlidir. Saniyede 60 FPS aldığımızı farz ettiğimiz bir oyunda görüntünün gecikmesi sonucu ateş ettiğimiz anda karşı taraf normalde orada olmamış olacak fakat bize gelen görüntüde karşımızda gibi duracak ve sonuç hüsranla sonuçlanacak.

Oyunlarda aydınlatmadan fazla input lag ve tepkime süresinin düşük olmasına artı olarak da motion blur ve ghosting olmamasına önem verilir. VG248QE çok iyi bir monitör. Kesinlikle almalısınız. Kullanacağınız monitörü de merak ettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son olarakta bu monitörü Türkiyede bulamıyorum yardımcı olurmusunuz ? Birde G-SYNC denilen bir teknoloji varmış bir kart ile VG248QE nin içine monte ediliyormuş sitesinde okudum ama pek fazla birşey anlayamadım nedir bu kart ? monitöre takarsak ne farkı olacaktır ?[h=2][/h]
 
Son olarakta bu monitörü Türkiyede bulamıyorum yardımcı olurmusunuz ? Birde G-SYNC denilen bir teknoloji varmış bir kart ile VG248QE nin içine monte ediliyormuş sitesinde okudum ama pek fazla birşey anlayamadım nedir bu kart ? monitöre takarsak ne farkı olacaktır ?

G-Sync oyunlardaki takılma ve yırtılmaları önlemeye yarayan bir donanım. Monitöre monte ediliyor. VG248QE monitörde bunun desteği var mı bilmiyorum. Bu donanım Türkiye'de 250-300 TL'den yüksek olacaktır yüksek ihtimal. GTX 650 Ti Boost ve üstü destekliyordu galiba. Ekran kartınız nedir?

NVIDIA G-Sync ile oyunlarda takılma ve yırtılmalara son | TeknoSeyir

Bunu izlediğinde G-Sync, input lag gibi birçok şeyi anlamış olacaksın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync oyunlardaki takılma ve yırtılmaları önlemeye yarayan bir donanım. Monitöre monte ediliyor. VG248QE monitörde bunun desteği var mı bilmiyorum. Bu donanım Türkiye'de 250-300 TL'den yüksek olacaktır yüksek ihtimal. GTX 650 Ti Boost ve üstü destekliyordu galiba. Ekran kartınız nedir?
Ekran kartım 780Ti. VG248QE yi nerde bulabilirim araştırdım fakat hiç bir yerde bulamadım.
 
Bu monitörün fiyatı ne kadar olur bilmiyorum fakat bekleyebilirsin.
ASUS PG278Q 2560 x 1440 G-SYNC monitor - PC Monitors

@son_goku @Mert 'RevoLand' Ercan
Yardımlarınız için teşekkür ederim son_goku kardeşimin de önerdiği üzere PG278Q monitörünü bekleyeceğim çünkü isteklerimi karşılayan monitör odur, sonuçta 1 kere alıyoruz her yıl değiştirme imkanımız olmuyor. Fiyat olarak yurt dışında 800$ demişler Türkiye'de 2.500 TL gibi bir fiyat gelir sanırım belki dahada aşağı.İndirimle almayı düşünüyorum.Sizce nasıl iyimi kötümü yoksa aynı fiyata daha iyileri var mı ?
http://www.asus.com/tr/News/uSWZng6C3y3MXxHZ

- - - Güncellendi - - -

@Mert 'RevoLand' Ercan hocam size nereden ulaşabilirim ? Size acil ulaşmam lazım.(face,twit,vb.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı