120 Hz konsollar alınır mı?

302168

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
1
Arkadaşlar selam, yeni nesil bir konsol dusunuyorum fakat aklimda bazi sorular var.

Yeni cikan bu 120Hz ozelligi benim rekabetci oyunlarda cok isime yarayacak fakat bir yandan da bu ozelligin uzun yillar dolu dolu gideceginden emin degilim.

PC'den gececegim için upgrade yapmak falan istemiyorum. (PS5 Pro vs).

Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi merak ediyorum, hatta kullanan arkadaslardan duymayi daha cok isterim.

Arkadaşlar selam, yeni nesil bir konsol dusunuyorum fakat aklimda bazi sorular var.

Yeni cikan bu 120Hz ozelligi benim rekabetci oyunlarda cok isime yarayacak fakat bir yandan da bu ozelligin uzun yillar dolu dolu gideceginden emin degilim.

PC'den gececegim için upgrade yapmak falan istemiyorum. (PS5 Pro vs).

Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi merak ediyorum, hatta kullanan arkadaslardan duymayi daha cok isterim.
Konsolda rekabetçi oyun oynanmaz hocam. Klavye-Mouse PS5'e bağlanır ama her klavye mouse uyumlu da değildir. Zaten konsollarda pekte rekabetçi oyun yok. Gamepad ile de oynamak ayrı bir zorluğu da var. O yüzden rekabetçi oyun diyorsanız konsol almanızı tavsiye etmem.

PS 5 ya da Xbox Series X konusunda Series X daha uzun süre daha yüksek FPS vermek için tercih edebileceğiniz bir konsol. Ve Game Pass sistemi de dahil. Ama PS 5 tarafının SSD ve oyun avantajı da var. 2 konsolda 8-9 yıl oynayacağım diyorsan 60 FPS'lere düşecektir. Hali hazırda 60FPS oynattığı oyunlar da mevcut.

PS 5 ya da Xbox Series X konusunda Series X daha uzun süre daha yüksek FPS vermek için tercih edebileceğiniz bir konsol. Ve Game Pass sistemi de dahil. Ama PS 5 tarafının SSD ve oyun avantajı da var. 2 konsolda 8-9 yıl oynayacağım diyorsan 60 FPS'lere düşecektir. Hali hazırda 60FPS oynattığı oyunlar da mevcut.
Hocam Xbox Series S/X'te de var SSD. PS5'te her ne kadar daha hızlı okuma yazma değerleri verse de. Xbox SSD'leri arasında pekte bir fark yok. Quick Resume özelliği de yok mesela PS5'te.

Konsol oyunculuğu farklıdır gamepad ile rekabetçide iyi oynamak istiyorsan 1 sene geliştirmen lazım kendini BF1 de PC de 40 -10 falan oynarken PS4 Pro da 80-1 oynadığımı bilirim ayrıca konsolda isterse 240Hz özelliği olsun adam seni 30kare oynatan PS4 ile bile alacaktır her şey bilek işi konsolda.

Ben hız konusunda demiştim. Ve ciddi farklar var SSD hız kısmında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam Series X birçok oyunda daha iyi hatta.

Konsolda rekabetçi oyun oynanmaz hocam. Klavye-Mouse PS5'e bağlanır ama her klavye mouse uyumlu da değildir. Zaten konsollarda pekte rekabetçi oyun yok. Gamepad ile de oynamak ayrı bir zorluğu da var. O yüzden rekabetçi oyun diyorsanız konsol almanızı tavsiye etmem.
Hocam ben asıl oyunum CoD,onda 120hz özelliği çok farkettiriyormuş asıl o amaçlı sormuştum.
Konsol oyunculuğu farklıdır gamepad ile rekabetçide iyi oynamak istiyorsan 1 sene geliştirmen lazım kendini BF1 de PC de 40 -10 falan oynarken PS4 Pro da 80-1 oynadığımı bilirim ayrıca konsolda isterse 240Hz özelliği olsun adam seni 30kare oynatan PS4 ile bile alacaktır her şey bilek işi konsolda.
Hocam benim hayatım konsolda geçti normalde bu sene PCye geçtim tamamen CoDu PSde oynadım yıllardır ondan aşinayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam Series X birçok oyunda daha iyi hatta.

Bence Xbox alınmalı güç farkından dolayı değil oyun anlamında Game Pass'in avantajları, PS yılda 2 kere exclusive oyun çıkartıyor onlarda 1000 lira değmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı