120 Hz'de PlayStation 5 Slim ve PlayStation 5 Pro

• Konuyu başlatan anil__
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.257

anil__

Kilopat
Merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce 2. el bir PlayStation 5 Slim satın aldım. Kullanmakta olduğum monitör 2K çözünürlükte (2560x1440), 165 Hz destekliyor ve HDMI 2.0 bağlantısına sahip. Genellikle Warzone oynuyorum ve bildiğiniz üzere oyun 120 Hz desteği sunuyor.

Sormak istediğim şu: Eğer PlayStation 5 Pro alırsam, mevcut monitörümle Warzone oynarken herhangi bir görüntü kalitesi veya performans artışı yaşar mıyım?

Deneyimi olan arkadaşlar yanıt verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!

Halihazırda PlayStation 5 Slim ile ilgili bir gözlemim var:

Warzone oynarken, 120 FPS modunu seçtiğimde görüntü akıcı oluyor ancak görüntü kalitesinden memnun değilim. Eğer “kaliteli görüntü” seçeneğini tercih edersem bu sefer görüntü çok güzel oluyor, ancak 60 FPS benim oyun deneyimime hitap etmiyor.

Kısacası, eğer PlayStation 5 Pro satın alırsam, Warzone oynarken 120 Hz modunda oluşan görüntü kalitesinde bir artış olur mu, yoksa şu anki PlayStation 5 Slim ile aynı seviyede mi kalır? Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim.

Merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce 2. el bir PlayStation 5 Slim satın aldım. Kullanmakta olduğum monitör 2K çözünürlükte (2560x1440), 165 Hz destekliyor ve HDMI 2.0 bağlantısına sahip. Genellikle Warzone oynuyorum ve bildiğiniz üzere oyun 120 Hz desteği sunuyor.

Sormak istediğim şu: Eğer PlayStation 5 Pro alırsam, mevcut monitörümle Warzone oynarken herhangi bir görüntü kalitesi veya performans artışı yaşar mıyım?

Warzone oynarken, 120 FPS modunu seçtiğimde görüntü akıcı oluyor ancak görüntü kalitesinden memnun değilim. Eğer “kaliteli görüntü” seçeneğini tercih edersem bu sefer görüntü çok güzel oluyor, ancak 60 FPS benim oyun deneyimime hitap etmiyor.

Kısacası, eğer PlayStation 5 Pro satın alırsam, Warzone oynarken 120 Hz modunda oluşan görüntü kalitesinde bir artış olur mu, yoksa şu anki PlayStation 5 Slim ile aynı seviyede mi kalır? Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim.
Dostum ps5 pro hdmi 2.1 destekliyor diye biliyom yani sanırım kullanamazsin

Merhaba,

PS5 Pro'daki PSSR, maalesef ki eski çıkan oyunlarda farkını ortaya koyamıyor. Yani bu sene veya seneye gelecek Call of Duty'de evet görüntüde fark olur ama şu anki oynadığın oyunda fark olmaz hatta birçok eski oyunda PSSR optimize sıkıntısı çektiğinden dolayı normal PS5'ten de kötü görüntü sunabiliyor. Bundan sonra çıkacak CoD serilerinde Pro'da da yine kalite modu 60FPS iken performans modu 120FPS olacaktır PS5'te olduğu gibi ancak görüntü kalitesinde iyileşme elbette olacak. PS5 ile PS5 Pro aynı HDMI çıkışlarını destekliyor. Bu kullandığın monitöre de bağlasan 120FPS alırsın PS5 Pro'da.

PSSR kullanan oyunlarda fps ve çözünürlük artışı olur ama rekabetçi oyunlarda ihtiyacın olacağını sanmam. Hangisi ucuzsa onu al geç derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı