1200 TL AMD A10 7850K Sistem

E

Eyüp Karaca

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Ben bir APU sistem toplamayı düsünüyorum ve sizin yardımınızı bekliyorum. Biraz bakındım ve şöyle bir sistem topladım. Maliyeti 1400 lira.

Not : Kasayı begendigim için seçtim ve ekstradan bir power'da almayı tercih ettim. Bildiginiz bu tarz bu fiyata bir 400 W kasa varsa (güvenilir) yorumda verirseniz mutlu olurum

Bir de APU bir sisteme 2. bir ekran kartı takabilir miyim?

Yorum atan, yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa çok kötü sadece 1 adet fan yuvası var o da 80cm uçak motoru gibi ses çıkartacaktır. En azından Zalman Z1 ile Zalman 400W LE PSU alın. Yada Thermaltake v2 kasayı tercih edebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Lafı fazla uzatmadan 1190 TL'ye bir sistem topladım. Aklıma takılan 4 soru oldu:

1. Bu fiyata daha iyi bir sistem toplayabilir miyim?
  2. Bu sistem hangi oyunları hangi ayarda açabilir (yeni nesil oyunlar üzerinden bilgi verirseniz sevinirim.) ?
  3. APU sistem olduğu için ısınma sorunu olur mu ve ona göremi soğutucu alayım?
  4. Daha sonra ekran kartı eklemek istersem bunu hangi modellerden yapmalıyım ve alakasız bir (1gb 128bit) ekran kartı taksam; kabul eder mi, ederse ne kadar yararı olur?

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Topladığım sistem:
  • AMD A10 7850K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Önbellek 95W 32nm İşlemci + R7 GPU
  • ASUS A58M-K AMD A58 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) DVI&VGA Anakart
  • COOLER MASTER CMP-350 350W MidT ATX SİYAH KASA
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • CORSAIR 4GB Vengeance LowProfile DDR3 1600MHzCL9 Ram

MSI A88X-G41 PC Mate AMD A88X FM2+ DDR3-2133 MHz Anakart almanı tavsiye ederim.

Fikrim hoşuna gitmezse pek umursama. Bence bu sisteme uyumlu İntel işlemci varsa İntel kullan. Çünkü çoğu oyunun sistem gereksinimlerinde eğer AMD ise (örnek veriyorum) 3.4 Ghz işlemci istiyorsa İntel'de (yine örnek veriyorum) 3.2 Ghz işlemci istiyor. 3.7 Ghz şimdilik bütün oyunları rahatlıkla kaldırabilir fakat geleceğe yönelik bakarsak bence (eğer uyan işlemci varsa) İntel kullan.

H81m-p32 150 tl : hepsiburada
G3258 225tl : hızlıal
400w aerocool v2x 170tl : hızlıal
4gb kingston cl9 1600 mhz 110 tl : eksen
500 gb hdd 7200 rpm 140tl : eksen
MSİ Gtx 750ti & SAPPHİRE R7 265 430tl-400tl : tr bilgisayar (Sahibinden.com (sıfır))
Toplam : 1200 - 1260 tl gibi bişe tutar.

Amd A10 7580k 8 Gb Ram Gıgabyte Anakart 1 Tb Hdd GittiGidiyor'da 158623794

toplamaa sakınn a10 lu fm2+ lı sistem sakın git core2 al daha iyi performans verir.
Hocam neden toplamayayim? Biraz açar mısın? Hem @Recep Baltaş da toplamışdı bir videoda gayet iyidi.

Eyvallah hocam baktım önerinize. Birde şunu sorayım bu fiyata O.C yapılabilecek bir sistem olabilir mi ?

Arkadaşlar birde şunu söyleyeyim. Benim oynayacağım oyun fazla yok şunlar;
Rust
Lol
Cs.Go
Mw3
Bf4(bu olmasada olur )

Yani bunları acmazmi bu pc?

Çekirdekleri çok düzensiz çalışıyor ve işlemcinin içinde ekran kartı olduğundan işlemci normelinden daha yavas çalışıyor. Performans benı hiç memnun etmedi. Tamam oyun oynatıyor ama ben sadece oyun oynamıyorum ki. İşlerim var nette takılıyorum vs vs yavaşlığını belli ediyor hafif yuklenmede işlemci %100'lere çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…