1200 TL Evden Okula Gitmelik Bisiklet Önerisi

tnazmi

Kilopat
Evet arkadaşlar başlıkta söylediğim gibi okuldan eve evden okula gitmek için kullanacağım. Boyum 191 kilom 76. Maximum 1200 TL veya çok az artabilir önerilerinizi bekliyorum. Bu arada ben Salcano Lion 27,5 V Fren veya Bianchi ASPID 27 arasında kaldım ama bilgim olmadığı için size sorayım dedim. Sadece görünüş için arasında kaldığımı söyleyebilirim. Başka markalar da önerebilirsiniz. Teşekkürler

V Frenlerin masrafları daha azdır. Çünkü daha popüler sistemlerdir. Aspid'de Alüminyum kadro varken Salcano'da çelik kadro vardır. Alüminyum kadrolar daha hafiflerdir, ancak hasar aldıklarında bisikleti komple çöpe atmanız gerekir, çünkü alüminyum kaynak yapan usta bulmak çok zordur ve bu ustalar fahiş fiyatlar ister. Seçim sizin.

Bütçeni biraz artır ikinci el Rockrider 8.1 al. Artırdığına kesinlikle değer, özel tasarım kadro, Rockshox Recon Silver havalı maşa, 27 Sram X7 (SLX eşdeğeri) vites, Avid HD fren, Wellgo kilitli pedal gibi özellikleri var.
Piyasası da 1000-1600 arasındadır.

Son düzenleme:
İkinci el almak istemiyorum
Bulunduğum yerde Salcano bayi yok olsaydı lion 27,5 v alacaktım ama Bianchi alacağım mecbur. Kron Xc 100 veya 150 nasıldır? O da alüminyum kasa mı? Öneriniz var mı?

Son düzenleme:
İkinci el almak istemiyorum

Bulunduğum yerde Salcano bayi yok olsaydı lion 27,5 v alacaktım ama Bianchi alacağım mecbur. Kron Xc 100 veya 150 nasıldır? O da alüminyum kasa mı? Öneriniz var mı?
Hocam ikinci el istemiyorum demişsiniz ama arada çok fark olmasa önermezdim zaten. Sıfır gibi olsun istiyorsanız elcik-sele değiştirirsiniz. Çünkü Tourney-X7(SLX) vites ve Rockshox-Zoom maşa(Vaxa serisi hariç) karşılaştırılamaz bile. İlla ki sıfır istiyorsanız Rockrider 520 bakın.

Rockrider 520 kendim kullandım zamanında ve o bütçe aralığında muadillerine oranla alabileceğin en iyisi, salcano düşük bütçede alınmaz ve xc150 ürününe oranla ömür boyu kadro ve 2 yıl parça garantisi sunuyor. Ayrıca ücretsiz tüm bakım sunmakta, ikinci el olacaksa da HD disk frenli modelleri tercih et. Üst tarafta bir arkadaş V fren demiş ama 2019 yılındayız ve V fren artık çöp bisikletler harici ve yol yarış bisikletleri tarzı bisikletler haricinde kalmadı bile. O profesyonel bisikletlerde adam gibi malzeme kullanıyorlar ama salcanoda v fren tercih edersin haftaya bir pabuç erir, disk frende ise hiçbir sıkıntı çekmiyorsun bundan emin olabilirsin. Disk fren günümüz koşullarında en iyi fren tutuşunu sağlayan model ve bu bütçeye uygun.
Dipnot: Sadece okul ev diyorsun, şehiriçi ulaşım ağırlıklı anlaşılan. Yol bisikleti tercih edersen asfaltta çok daha rahat edersin, daha hızlı gidebilirsin. Ama arada arazi diyorsan dağ bisikletine yönelmeni tavsiye ediyorum.

xc150 malzeme kalitesi olarak hiçte iç açıcı değil youtube da gidon kırılma videolarına bakarsan xc150 tarafında çok fazla şikayet var.

Bütçen biraz arttırısan Bisan TRX 8100 öneririm. 1 aydır kullanıyorum asfaltta dehşet gidiyor.

Ben 800 TL vererek ikinci el Dahon marka katlanır bisiklet aldım. Bir yıldır bakım yapacak zaman bile bulamadım ve hala sapasağlam çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…