1200 TL SSD önerisi

Bütçe
1200

denizer22

Femtopat
Daha fazla  
Casper laptopumda 128 GB SSD var ve 1 TB HDD var. SSD'yi yükseltmek istiyorum.
1. seçenek:
HDD'yi söküp yerine 512 GB SATA SSD takmak.
HDD için ise USB bağlantılı taşınabilir şu kutuyu almak:

2. seçenek:
128 SSD'yi söküp yerine 512 GB M.2 NVMe SSD takmak. Bu 2. seçenekte 128 GB SSD kullanım dışı kalıyor herhalde.

Bana 1. Seçenek daha mantıklı geldi ama hakim değilim konuya bilgili abilerimin yardımını istiyorum. Bütçe 1200 civarı.

2. Seçenek mantıklı olanı.
  • Gaming laptop ise mümkünse 1TB M2 alın. Gaming değilse 250 GB dahi alsanız yeter.
  • Yanlış anlamadı isem 128 GB SSD niz de M2. Bu durumda ikinci bir M2 yuvası yok ise 128 diskiniz kullanım dışı kalır.
  • 1TB HDD için kutu almanız gerekmez. Şu anda takılı olduğu yerde kalır.
EK 1 : 128 GB diskiniz için harici M2 disk kutusu alabilirsiniz. Bütçeniz yetmiyor ise ilerde alırsınınız ve 128 GB lık USB bellek gibi kullanırsınız.
EK 2 : Birinci seçeneği tercih eder iseniz eklemiş olduğunuz disk kutusunun fiyatı makul görünüyor. (Optik DVD sürücünüz var ise disk kutusu almadan HDD optik sürücü yuvasına takılabiliyor.)
EK 3: 500GB M2 SSD 1250 TL

Son düzenleme:
Bu SATA SSD'ler NVMe disklere göre okuma ve yazma olarak çok yavaş kalıyorlar ama gene de fiyat olarak NVMe disklere yakın fiyatları var bende SSD disk değiştirmek için yerine NVMe disk alsam daha mantıklı olacak gibi diyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı