İki sistemi de parça parça açıklıyorum.Hocam cevabın için teşekkür ediyorum. İlk bahsettiğin sistem uygun görünüyor o bi kenarda dursun.
İkinci sistem için ne kadar harcamam gerekir? Piyasayı hiç bilmiyorum. Sıfır alınır mı veya ikinci el almaya kalksam parçaların ortalama fiyatları nedir biliyorsan yazar mısın dolandırılmayayım
Harika açıklamışsın hocamİki sistemi de parça parça açıklıyorum.
Ram iki sisteme de 100TL civarına alınabilir. Sıfır olarak da alınabilir 2. el de olur fiyata göre karar verebilirsiniz. 4GB 1600 MHz CL9 olması performans ve uyumluluk için en iyisi olur. Mümkünse aynı marka model alın ama mümkün değilse farklı marka model de büyük ihtimalle işini görür.
PSU olarak iki sistem için de 300TL civarına 500-550W 80+ sıfır ve kaliteli bir PSU öneririm. Daha uyguna 2. el kaliteli bir PSU bulursanız o da olabilir.
Uzak durulması gereken markalar: Power Boost, Everest, Rampage, Frisby, Gamepower ,İzoly ve bilinmedik birkaç marka. Gerisi tercih edilebilir.
İşlemci olarak ilk sistem için kendi işlemciniz 2. sistem için de dediğim gibi FX 8350 ve ona yakın işlemciler alınabilir. Sıfır alınmaz ama 2. el fiyatları 350TL bandında dolanıyordu.
Ekran kartı olarak da ilk sistem için 750ti veya RX 460 2. elde 300TL bandına bulunabilir. 2. sistem için ise 2. elde RX 470-570 veya GTX 970-1050ti 500-600 TL bandına bulunabilir.
Edit: Hatta şöyle bir ilan bile buldum
(İlan ile bir alakam yoktur fiyatlara bakarken karşıma geldi atayım dedim.)
İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
İşlemci ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
Anakarta uyacaktır. Kendi belleğinizi çıkartıp direk onları takabilirsiniz.Harika açıklamışsın hocam
İlana baktım, Yanında Ram de veriyormuş çok uygun göründü. Bendeki Ram’i çıkarıp direkt ardakaşın verdiklerini takıp kullanabilir miyim? Anakarta uymama gibi bir durum söz konusu mudur?
Bir de şöyle bir şey düşündüm. İşlemciyi bir tık daha iyi alsam, ekran kartını da ilk önerdiklerinden alıp daha sonra yükseltsem nasıl olur? Ekran kartını ne alırsam alayım ileride yükseltmek isteyeceğim zaten. En azından ileride işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmam?Anakarta uyacaktır. Kendi belleğinizi çıkartıp direk onları takabilirsiniz.
O zaman anakartın da değişmesi gerekir. Bu da ek masraf çıkartır. Elindeki anakart için önerebileceğim en üst işlemcilerden birini önerdim. Yine bakarım ama 1500TL bütçeye de daha güçlü anakart ve işlemci ikilisi öneremem herhalde.Bir de şöyle bir şey düşündüm. İşlemciyi bir tık daha iyi alsam, ekran kartını da ilk önerdiklerinden alıp daha sonra yükseltsem nasıl olur? Ekran kartını ne alırsam alayım ileride yükseltmek isteyeceğim zaten. En azından ileride işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmam?
O halde fazla zorlamaya gerek yok.O zaman anakartın da değişmesi gerekir. Bu da ek masraf çıkartır. Elindeki anakart için önerebileceğim en üst işlemcilerden birini önerdim. Yine bakarım ama 1500TL bütçeye de daha güçlü anakart ve işlemci ikilisi öneremem herhalde.
Daha güncel bir platforma geçsin desem sadece anakart işlemci ve DDR4 RAM 1000TL barajını aşacak. İlerde en az 2K ya da 3K bütçesi olduğunda daha güncel bir sisteme geçebilir ama bu bütçeyle tavsiye edemiyorum.AM3 platformuna yatırım yapmamanızı tavsiye ederim.
Am3 dediğiniz şey Fx serilerine özel bir şey midir? Başka öneriniz varsa alabilirim ama diğer arkadaş daha iyi işlemciler için anakartı da değiştirmem gerektiğini söylediAM3 platformuna yatırım yapmamanızı tavsiye ederim.