12000 TL hazır sistem önerisi

Hocam mesela,
i5 9400F işlemci.
H310M bir anakart.
2x8GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 3000 MHz RAM.
Samsung EVO 870 500GB SSD.
Thermaltake LitePower PSU 550W.

Bunların toplamı vatanın sitesine göre ortalama 4000-5000tl arası yapıyor, buna da bir stoklarda olan 7-8k'lık bir ekran kartı eklerseniz gayette olur.
550W az değil mi? İşlemcide pek yeterli değil gibi az çok bilgim var.

Hocam mesela,
i5 9400F işlemci.
H310M bir anakart.
Thermaltake LitePower PSU 550W.

Bunların toplamı vatanın sitesine göre ortalama 4000-5000tl arası yapıyor, buna da bir stoklarda olan 7-8k'lık bir ekran kartı eklerseniz gayette olur.
Hocam, siz galiba Vatan çalışanlarından biri gibi gözüküyorsunuz. İnsanlara lütfen doğru yolu gösterin, kul hakkına girmeyin. Vatanda bütün parçalar normal den daha üstü bir fiyatta satılıyor. Onun harici Game Garaj ve benzeri siteler çok daha iyidir.

Ayrıca illa da intel almak zorunda mısınız? Daha ucuza AMD'nin benzer performans veren işlemcileri var. Hiç uğraşmayacağım diyorsanız, arkadaşın attığı RTX 3060 ve AMD Ryzen 5 3600'lü sistem güzel, 10K TL'ye iyi fiyat.

Hocam, siz galiba Vatan çalışanlarından biri gibi gözüküyorsunuz. İnsanlara lütfen doğru yolu gösterin, kul hakkına girmeyin. Vatanda bütün parçalar normal den daha üstü bir fiyatta satılıyor. Onun harici Game Garaj ve benzeri siteler çok daha iyidir.
Hocam vatan çalışanı falan değilim :D, ben bir kere arkadaşımla topladım ve gayet normal bir fiyata toplamıştık. Ondan sonra herhangi bir deneyimim olmadı, bende şahsen normal geldiği için önerdim :D

Hocam mesela,
i5 9400F işlemci.
H310M bir anakart.
Thermaltake Litepower PSU 550W.

Bunların toplamı Vatan'ın sitesine göre ortalama 4000-5000TL arası yapıyor, buna da bir stoklarda olan 7-8K'lık bir ekran kartı eklerseniz gayet de olur.

9. nesil işlemci eskidi hocam artık. Vatan Bilgisayar'dan PC toplamanızı önermiyorum. Eğer 3-4 ay sonra alacaksanız şimdiden araştırma yapmaya başlayın bence. Sadece 1 sisteme bakarak tercih yapmayın. 5-6 sisteme bakın en uygunu hangisiyse onu tercih edin.

Ayrıca illa da intel almak zorunda mısınız? Daha ucuza AMD'nin benzer performans veren işlemcileri var. Hiç uğraşmayacağım diyorsanız, arkadaşın attığı RTX 3060 ve AMD Ryzen 5 3600'lü sistem güzel, 10K TL'ye iyi fiyat.
Bu yaşıma kadar İntel’den başka işlemci kullanmadım yabancısı değilim. Kısacası bu bir bahane evet İntel olmak zorunda birbirimizi kandırmayalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı