12000 TL'ye yazılım ve oyun için laptop önerisi

Bütçe
10.000-12.000

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, kod ve yazılım işleri öncelikli olacağım için oyun oynamıyorken düşük güç modu vs. yardımıyla 5-6 saatleri rahat görebileceğim laptop düşünüyorum. Pek PC'lerden anlayan bir insan değilim konsol oyuncusuyum ancak tek bir isteğim var: God of War, RDR2 gibi oyunları 30-60 FPS arasında düşük-orta ayarlarda oynamak. Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5600h GTX1650 modeli çok güzel duruyor ancak pil performansını bilmiyorum. 3-5 sene en azından çok büyük performans düşüşü olmadan birkaç oyun oynamak istiyorum ancak eğer “2 seneye pil vs leş olur, kodlama işlerinde bile ağırlaşır” diyorsanız direkt Huawei'nin notebooklarına yönelip gaming tarafını aklımdan da çıkarabilirim (D16 modeli vs). Anlayacağınız uzun süreli kullanım & süreklilik benim için önemli ama God of War'ı Uncharted'ı vs de oynatabilse tadından yenmez:)
(Taşınabilir pil, powerbanklar vs nasıl iş görür bilmiyorum ama birkaç konuda arkadaşlara yazmıştı bilgisi olan kullanan varsa bilgi verirse çok iyi olur uzaktan bakınca pek sağlıklı olurmuş gibi gelmiyor:))

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer belli bir kalitesi olan bir marka.
Acer kalite olarak en dip markadır. Bu yüzden fiyatı uygundur.
Bence AMD işlemcili ve yüksek batarya kapasitesine sahip bir bilgisayar alınız. Bu fiyatlara ancak yeni gelecek 6800U bilgisayarları belki alabilirsiniz.
Diğer türlü
böyle bir bilgisayar sizi 7-8 saat götürür.
Lenovo 45wh bir bataryaya sahip. Büyük ihtimalle 4 saat civarı götürür. 5 saat pek ihtimal vermiyorum.

Acer kalite olarak en dip markadır. Bu yüzden fiyatı uygundur.
Bence AMD işlemcili ve yüksek batarya kapasitesine sahip bir bilgisayar alınız. Bu fiyatlara ancak yeni gelecek 6800U bilgisayarları belki alabilirsiniz.
Diğer türlü
böyle bir bilgisayar sizi 7-8 saat götürür.
Lenovo 45wh bir bataryaya sahip. Büyük ihtimalle 4 saat civarı götürür. 5 saat pek ihtimal vermiyorum.
Teşekkürler hocam,Genel alışveriş sitelerinde batarya kapasitelerini göremiyorum.Var mıdır görebileceğim genel bir site ordan baksam? Ve ölçüt tam olarak nedir? Yani kaç wh civarı,üstü 7-10 civarı saat götürebilir?

Teşekkürler hocam,Genel alışveriş sitelerinde batarya kapasitelerini göremiyorum.Var mıdır görebileceğim genel bir site ordan baksam? Ve ölçüt tam olarak nedir? Yani kaç wh civarı,üstü 7-10 civarı saat götürebilir?
Jarrod tech adlı youtube kanalı batarya testi yapıyor. Oradan bakarak görebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı