12000TL Ekipman Dahil PC Toplama

Bütçe
10000-13000TL
Makaleler
24
Öncelikle merhaba; öncesine oranla daha büyük işler yaptığım için yaklaşık 3-4 yıl önce topladığım i5 6600 ve RX480 tabanlı sistemim yetersiz gelmeye başladı, ben de o sistemin hard diskini, ekran kartını ve monitörünü Fryzen Jr.'a verip gerisini ofis bilgisayarı haline getireceğim. Benim yapacağım iş, orta-üst seviye çizim-analiz-render, ayrıca ara sıra oyun da oynarım. Aklımda şu şekilde bir sistem var:
  • Ryzen 9 3900X (İkinci el, 2800TL)
  • Asrock X470 Master SLI (İkinci el, 700TL)
  • XPG Gammix D30 4x8GB 3000MHz CL15 (İkinci el, 650TL)
  • 2x Sapphire Vega 64 8GB Blower (İkinci el, 2800TL, Crossfire)
  • Samsung 970 Evo 500GB V-NAND NVMe SSD (İkinci el, 500TL)
  • Seagate Barracuda 2TB 7200RPM HDD (İkinci el, 180TL)
  • Deep Cool Genome dahili sıvı soğutmalı kasa (İkinci el, 600TL)
  • XFX XTS2 Black 1200W 80+ Titanium PSU (İkinci el, 500TL)
  • AOC 31,5" 2K 75Hz Freesync VA Monitör (İkinci el-1100TL)
  • Asus ROG Strix Flare Klavye (İkinci el-450TL)
  • Asus ROG Strix Spatha Fare (İkinci el-450TL)
  • Asus ROG Strix Delta Kulaklık (İkinci el-900TL)
  • Creative 7.1 Ses Sistemi (İkinci el-350TL)
  • Çin işi RGB masa boy mousepad (Sıfır-90TL)
Herhangi bir marka takıntım yok, her ürünü kullanabilirim. Sizce sistem iyi midir, bana 3900X ve kulaklık biraz pahalı geldi açıkçası. Teşekkür ederim görüşleriniz için.

O kulaklık bir efsane ben de bu sene alacağım. Ama ilk önce kafa üzerinde deniyeceğim. PSU emin değilim. Fakat ekran kartları iyi olduğundan bir güvencem var. HDD 256 MB mi 64 MB mi? Tek fanlı model hararetli olmaz mı?

Dostum bu parçaların 2. Elini bulursan yaklaşık bir 4000 tl daha ucuza bulabilirsin ekipman olarak ise gayet iyi ekipmanlar. Ben kendim James donkey kullanıyorum gayet de memnunum. Onlarin ürünlerine de bakabilirsiniz ekstra olarak ise kendinize bir soğutucu alabilirsiniz. R7nin içinden çıkan da gayet iyi. Ramı 32 gb yapabilirsiniz bence gerek yok buna.
Screenshot_20200205_082356_com.android.chrome.jpg

O kulaklık bir efsane ben de bu sene alacağım. Ama ilk önce kafa üzerinde deneyeceğim. PSU emin değilim. Fakat ekran kartları iyi olduğundan bir güvencem var. HDD 256 MB mi 64 MB mi? Tek fanlı model hararetli olmaz mı?
HDD 64MB önbellekli olan model. Ekran kartları biraz sıkıntı ama Arctic ya da Antec termal macun süreceğim (hangisini önerirsiniz?) temizlik yaptıktan sonra, hafif OC ile CF destekli oyunların çoğunda RTX2080Ti'yi geçip Titan RTX'e yakın performans verebiliyormuş bu kartlar.
PSU'yu ikinci el almanız çok içime sinmedi açıkcası.
Evga SuperNOVA 1000W 80+ Gold Full Modüler 14cm Fanlı Power Fiyatı bunu inceleyebilirsin öneri istiyorsan.
Öneriniz için teşekkürler lakin dediğim PSU'nun garantisi devam ediyor o yüzden sıfır pek düşünmüyorum, ikinci eline bakayım bunun.
Arkadaşlar bu akşam parçaların bazılarını elden teslim aldım. Şu şekilde oldu:
  • Intel Xeon E5 2699 V4 (Satıcı fiyatı paylaşmamı istemedi, elden alındı)
  • Asus X99-M WS SE (Satıcı fiyatı paylaşmamı istemedi, elden alındı)
  • GSkill Ripjaws 4x16GB 3200MHz, bir çifti Classic Black diğeri Gunmetal Gray versiyonu, B-DIE çipli. (1500TL'ye elden alındı)
  • Gigabyte Vega 64 Blower 8G X2 (Toplam 2750TL'ye aynı kişiden alındı, kargoda)
  • Samsung 970 Evo 500GB V-NAND NVMe SSD (500TL'ye alındı, kargoda)
  • 2X Samsung 860 Evo 500GB SATA SSD (Toplam 700TL'ye biri elden alındı, diğeri kargoda)
  • Seasonic Prime Titanium 1200W PSU (850TL'ye anlaşıldı yarın kargoya verilecek)
  • Phanteks Enthoo Evolv mATX Kasa (300TL'ye anlaşıldı yarın elden alınacak)
  • Corsair Hydro H115i Platinum Sıvı Soğutma (Orijinal RGB fanları yok ML140'lar ile verilecek, 650TL'ye anlaşıldı yarın kargoya verilecek)

Son düzenleme:
Ben Arctic tercih ediyorum termal macunda. Ve gayet te iyi. Stok fan termal macun Arctic olmadan önce işlemci sıcaklığı 75-80 iken şimdi 60-72 arasında.
Tabi bir de kasayı temizlediğim için yararlı oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı