Güzel kardeşim amaç sadece film açması diyorsun, benim 2003 yılından kalma emektar bilgisayarım var intel pentium 4, o da film açıyor, fiyatı 200 lira bile etmez. Amaç burda film açması, internete girmesi değil uzun seneler kullanılabilmesi olmalı. Arkadaşlar da alımışken uzun yıllar kullanabileceğin bir sistem önermeye çalışıyorlar. Amacını anladılar zaten.
1200TL ile güncel sisteme sahip olabilirsiniz fakat sıfır parça alacağım derseniz çıkmaza giriyor. Şimdi o söylediğin işlemleri 500TL lik kasa ile çok rahat görebilirsin DDR3 bir sistem toplarım 2.El. Bütçe sıkıntısı varsa 700TL cebinde kalır. Sıfır diyorsan, bir kaç parça 2.El olmak suretiyle piyasaya bakar toplarım.
Bu arada donanım bilginiz var mı? Yani parçaları birleştirme kasayı hazır etme gibi.
Kasayı toparlarım evet o yönden problemimiz yok. Kasadan beklentimizi karşılasın yeterli. E biraz da hız istiyoruz açılış kapanış işlem hızı vs. bu yüzden de 0 olması daha iyi olur. Teknoloji konusunda anlattığım gibi; Çok eski bir teknoloji olmasın istiyoruz. Teşekkürler...
Kasayı toparlarım evet o yünden problemimiz yok. Kasadan beklentimizi karşılasın yeterli. E biraz da hız istiyoruz açılış kapanış işlem hızı vs. bu yüzden de 0 olması daha iyi olur. Teknoloji konusunda anlattığım gibi; Çok eski bir teknoloji olmasın istiyoruz. Teşekkürler...
Sizi sinirlendirmeyecek ve çok eski olmayan bir sistem kurdum zaten. Sadece ram eskiydi o kadar ki o da çözüldü Buyrun yukarıdaki sisteme bu rami ekleyerek 4gb ddr4 raminiz oluyor. Ve fiyat hala 1193. Daha aramanıza gerek yok
Sizi sinirlendirmeyecek ve çok eski olmayan bir sistem kurdum zaten. Sadece ram eskiydi o kadar ki o da çözüldü Buyrun yukarıdaki sisteme bu rami ekleyerek 4gb ddr4 raminiz oluyor. Ve fiyat hala 1193. Daha aramanıza gerek yok
Kasayı toparlarım evet o yönden problemimiz yok. Kasadan beklentimizi karşılasın yeterli. E biraz da hız istiyoruz açılış kapanış işlem hızı vs. bu yüzden de 0 olması daha iyi olur. Teknoloji konusunda anlattığım gibi; Çok eski bir teknoloji olmasın istiyoruz. Teşekkürler...
Cahilliğimi bağışla. Dahili ekran kartımız mı olacak burada ?
Cahilliğimi bağışla. Dahili ekran kartımız mı olacak burada ?
Tamamdır. 1288TL ye toplanabilecek en iyi kasayı topladım. @AscBlacKDevil bundan daha aşağısı güncel sistem namına seni üzer. Ekran kartı yerine işlemcinin içindeki dahili grafik arabirimini kullanacaksın Vega8 yani. Kısaca şöyle söyleyeyim Vega8'i etkin kullanabilmek için aşağıda attığım RAM'den 1 tane daha alman gerekecek. İleride bütçe artınca yapman gereken ilk hamle bu olsun. Yoksa ekran kartını tam performans kullanamazsın Vega8'i yani.
Toplam 1288TL fakat senin pazarlığına ve kasayı LetGo gibi sitelerden daha ucuza getirmene bağlı olarak 1200TL ye indirme şansın bulunuyor. Daha da indirebilirsin belki sana bağlı.
Şimdi sistemde yapman gereken şeyi söyledim ilk işin aynı RAM'den bir tane daha alıp takmak bu sayede sistemi tam performans kullnacaksın. Bunun dışında bilmen gereken bir şey var o da PSU.
Elimden geldiği kadar ismi belli PSU ları kullanmamaya çalıştım Tx, sorun bakımından diğerlerinden daha iyi. High Power gibi bir şey yani için rahat etmiyorsa en uygun 90TL fark ile bu var. İstersen alabilirsin daha da iyi olur yani sana kalmış.
Bu sistemden aşağısı, seni üzer. Hem güncel, hem de işlerini rahatlıkla yapabilirsin.