Hocam siteside en alt kısmında belirtiyor. Bölgesel değişiklikde olabilir seri numara kodlarında. ATX 3.1 Olanı alacağım sanırım. 1000W yada 1200W. Rajintekde çok öneriliyor ama 3.0 ATX formunda. Kasa olarakda NZXT H7 Flow 2024 düşünüyorum Artic LF III 360mm ile. Bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim. Kasa içinde konu açabilirim ama çok fazla alternatif yok.@Machvins 2G 1200W, 0G ise 1000W modellerde geçerli, 850W olan da 8G ile başlıyor. Devamındaki 1BB, C serisinin CWT üretimine geçilen ünite, 2BB ise yine CWT ve ATX 3.1 destekli olanlar olmalı.
MSI Gaming x serisidinde harici ek geliyor zaten kablo şuan Corsair RM850X ile kullanıyorum sıfır sıkıntı. 3.0 - 3.1 çok problem yaratmaz hocamın yaşadığı sorun var evet de. Bende sevmem o çıt sesi gelmesi güvenlik anlamında iyi oluyor ama zaten ben bileşenleri sağlam kontrol edip kuruyorum açıkçası çok nazik davranmam@Machvins ATX 3.0 ve 3.1 farkı @Teacher80'inde belirttiği kablo güvenliğini sağlıyor. Ürün kaliteleri zaten üst seviyede ki Raijintek Cratos da buna dahil Ampere de yine kaliteli bir model, hatta aynı platformun kullanıldığı Vetroo GV1000 modeli testlerde başarılı ama nedense Ampere 1200W modelinde ripple değerleri biraz yüksek. Bu seviyede değerlendirme yaparken, insan bu tip verilerde de üst seviye performans bekliyor.
Kasaların piyasası hakkında çok bilgim yok. Forumda daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar bulunmmakta.
Corsair RM850X
Aslında mantıklı hocam benim NZXT H7 Flow 2024 Tek çerçevede 3x120mm fan geliyor altta kullanacağım. Egzoz ve ön fanlar için 2X140mm 1 adet RGB hub paketi var NZTX'nin onlardan 2 tane alacağım 4 fan 2 rgb hub olacak 140mm. Farklı fan modelide takabilirim Artic olabilir Be quiet bakacağım artık f/p olarak 10k bulacak zaten kasa.Bütçen varsa:
Kullanıyorum, hem estetik hem de tank gibi kasa kalitesi.
Sıvı soğutmada ise yine estetik ve işlevsel olan NZXT KRAKEN ELİTE 360 MM kullanıyorum.
Evet aslında tek tek satma kararım olsaydı ayıracaktım KC3000 1 TB ssd ile. Elimde RTX 4070 mevcut. İşlemci olarakda 9800X3D 2026da belki performansa göre 9950X3D geçeceğim kartıda 5070 ile upgrade ederim. Uzun ömürlü bir anakart soketi olacağı için kasada ufak geliyor TD500 Mesh mevcut. O yüzden yüksek watt ve sıfır toplarken güzel bir şeyler almak istiyorum. Zaten Corsair bu PSU da çok sağlam gold sertifikalı tam modüler canavar tam.Elinizdeki PSU gayet kaliteliymiş zaten. Soket erime hadiseleri daha çok RTX 4090 modellerinde gorüldü. Seçeceğiniz karta göre elinizdeki PSU ile devam etmeniz bile gayet iyi bir tercih olur.
Ama şimdi benim Fanlar RGB LED onlar sanırım 12V kullanıyor. ARGB 5V diye biliyorum. Ve renkleri değiştirmeye kalktığımızda sanırım MSI X870 Tomahawk alacağım. MSI Dragon Center olması lazım onun üzerinden kontrol edip değişebiliriz. Evet aslında kablo çoklayıcı alıp ön fanları birleştirsem 3x140 Egzoz var 1 tane çıkış RGB 4 pinli alıp takılabilir. Tek fan döngüsü gözükür dediğiniz gibi anlarız biz artık 20 yıldır RPM düşük çalışan olursa. Redditte gördüm bir kaç yorum 2 adet RGB hubla anca zaten sinerjie gelen paket eski RGB hub 2024 olan değil stoklarda yok sanırım TR de daha. Bakacağım hocam en mantıklısı hangisi ise onu yapmak mantıklı maliyetide düşürmüş oluruz.Anakartında 3 adet ARGB çıkışı varsa herhangi bir firmanın ARGB hub ünitesini alma:
1 çıkışa 4 tane ARGB cihaz takılıyor ve takıp kullanıyorum.
Aynı şey fan için de geçerli:
Fanları bu ve benzeri çoklayıcıya bağlarken aynı fanları birleştirin. Anakart sadece birinin hız verisini alacak ama anakarttan geken gücü paylaşacaklar. Yani aynı fanlar bağlanırsa çoklayıcıya birinin hızı ne raporlanıyorsa diğerleri de o hızdadır.
Öellikle anakartın ARGB çıkışını bu ve benzeri ARGB çoklayıcı ile kullanırsan RAM'ler de dahil tüm ekipmanlarda aynı tema ve efekt çalışır, hatta anakartın ARGB teması tüm bileşenlerden meksika dalgası gibi dolaşır renkler uygun tema ile.
Galax ekran kartımda da ARGB'leri yönetmek için kablo vardı. Onu da bağladım ARGB çoklayıcıya. Tüm kasa senkron ve bütünün parçaları gibi dönüyor bazı efektler.
Elimde RTX 4070 mevcut. İşlemci olarakda 9800X3D 2026da belki performansa göre 9950X3D geçeceğim kartıda 5070 ile upgrade ederim.